Android Market - nakupovanje v Sloveniji!

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
ksz
A sem edini, ki ga močno moti neobstoj varnosti za kupovanje s checkoutom ?
Obvezno bi moral pred nakupom vnesti kak pin ali geslo, ne pa da samo klikneš in je plačano.
Po nakupu dveh programčkov sem raje zbrisal kreditno in štorasto ampak učinkovito poskrbel za varnost
frown-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Geslo za tvoj google account ni dovolj? Če pa si kartico vezal na google account, s katerim si vedno logiran, je pa verjetno res problem.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik tac pravi:
ksz
A sem edini, ki ga močno moti neobstoj varnosti za kupovanje s checkoutom ?
Obvezno bi moral pred nakupom vnesti kak pin ali geslo, ne pa da samo klikneš in je plačano.
Po nakupu dveh programčkov sem raje zbrisal kreditno in štorasto ampak učinkovito poskrbel za varnost
frown-1.gif

Sej ce se "zmotis" mas 15 min za vracilo. Kar je dosti, glede na konkurenco (0min).

Ce pa bos pijan pa klikal po nakupih, al pa da bo kateri kolega/kolegica kupovala pa kaj ti naj recem no .. Malo odgovornosti, treba se zavedat da to vec samo telefon.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Tnx, torej moram ustvarit še en račun, ki ne bo stalno prijavljen.
Zame me ne skrbi, samo če telefon slučajno zgubim/mi ga "zgubijo"
smile-1.gif
, potem imam lahko ze probleme.
btw zdaj sem se spomnil, da mi lahko tudi vsak, ki ima telefon v roki, tudi pobrska po gmailu, kako to rešit ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tac pravi:
Tnx, torej moram ustvarit še en račun, ki ne bo stalno prijavljen.
Zame me ne skrbi, samo če telefon slučajno zgubim/mi ga "zgubijo"
smile-1.gif
, potem imam lahko ze probleme.
btw zdaj sem se spomnil, da mi lahko tudi vsak, ki ima telefon v roki, tudi pobrska po gmailu, kako to rešit ?

Saj tudi vsak, ki ima tvoj tošl v roki, lahko pobrska po njem
smile-1.gif
... Telefon verjetno ima funkcijo zaklepanja... in moras za uporabo vpisat kodo?

thejan2009

Pripravnik
25. feb 2011
39
0
6
Bi mi mogoče kdo znal pomagati dobiti mastercard pri mywirecard.com?
Račun imam že narejen, sem šel na banko da bi nakazal nekaj denarja pa se z žensko nisva mogla dogovoriti. Je hotela še ene obskurne podatke zraven, ki na spletni strani sploh niso napisani. Sem pa pri PBS
frown-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
A ne bi bilo cenejše odpret račun pri A-Banki in naročit Visa Electron, ki je zastonj?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
A ne bi bilo cenejše odpret račun pri A-Banki in naročit Visa Electron, ki je zastonj?

Sej majo vse banke na voljo to kartico tko da ni treba lih k A Banki...
wink-1.gif

thejan2009

Pripravnik
25. feb 2011
39
0
6
PBS je tudi nima. Se sploh ne spoznam na te zadeve, imam lahko 2 bančna računa pri različnih bankah, naenkrat?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik thejan2009 pravi:
Za Viso rabiš stalne dohodke, ane? Takih vaj na žalost ne morem izvajat..

za google si že slišal? če vpišeš v tisto okence visa electron, dobiš prvi zadetek:

"Debetna Visa Electron kartica je namenjena prav vsem, saj ni vezana na redni mesečni dohodek, za kartico pa se ne plačuje letne članarine."

thejan2009

Pripravnik
25. feb 2011
39
0
6

Citat:

za google si že slišal? če vpišeš v tisto okence visa electron, dobiš prvi zadetek:

"Debetna Visa Electron kartica je namenjena prav vsem, saj ni vezana na redni mesečni dohodek, za kartico pa se ne plačuje letne članarine."
Oprosti, do sedaj sem za vse kreditne kartice slišal, da rabiš reden dohodek in podobne vaje. Sem se pač motil.
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik thejan2009 pravi:
Bi mi mogoče kdo znal pomagati dobiti mastercard pri mywirecard.com?
Račun imam že narejen, sem šel na banko da bi nakazal nekaj denarja pa se z žensko nisva mogla dogovoriti. Je hotela še ene obskurne podatke zraven, ki na spletni strani sploh niso napisani. Sem pa pri PBS
frown-1.gif

In kaj komplicirajo na banki? Vse kar rabijo je IBAN koda in pa BIC koda banke, plačuješ pa v tujino .. ker gre konkretno za EU mislim da bi šlo tudi preko UPNja. Sicer imaš tam polno bedastih polj, če plačuješ na spletu pustiš tako kot je (je itak samo za evidenco) če pa dela to uslužbenka na banki pa naj vpiše prvo kar ima v šifrantu.

Nakazuješ pa na svoj račun pri tuji banki, če se jim da iskat spada tole pod "nakazila znotraj računov istega lastnika", čisto legalen račun torej imaš odprt v tujini.

Na splošno te bo banka obrala za provizijo nakazila, provizijo si pobere pa tudi spletna banka.

Visa elektron je enaka stvar kot tale debetni mastercard s to razliko da ti izdajo fizično kartico (kar je bedarija če misliš plačevat 3x letno preko paypala po 5 EUR)!