Android Google Edition phones

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Android Google Edition (kot na Nexusih) naj bi dobili naslednji telefoni:
- Samsung Galaxy S4 (26. junija v ZDA)
- HTC One
- Sony Xperia Z
- Moto X Phone

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Samsung Galaxy S4 Gooogle Edition in HTC One Google Edition se že prodajata na Google Playu v ZDA:
http://www.androidcentral.com/google-play-edition-htc-one-and-samsung-galaxy-s4-now-sale

Prvič bodo telefone pošiljali 9. julija.

Screen-Shot-2013-06-26-at-10.12.46-AM-650x328.png

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
kdaj bo na voljo pa ta cisti android za ostale ki imamo s4?
smile-1.gif

bo sploh po uradni poti ali bo treba root pot izbrati?
smile-1.gif

Dvomim da nikoli tisti ki že mate S4 bo ostalo tko kot je..

A da je gor čisti Android pa so to posebni modeli s4 ki ma naložen že Android ki je čist..
wink-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Točno se še ne ve. Verjetno kot pri Galaxyu Nexus iz Samsung različice na Googlovo.

Deky: strojna oprema je čisto enaka kot pri i9505, samo drugačno LTE frekvenco ima (enaka različica, kot jo prodaja Samsung v ZDA). Bo pa verjetno za "uradni rom" pri nas treba počakat, da bodo izdali i9505 Google Edition v Veliki Britaniji, čeprav oznaka I9505G lahko pomeni, da podpira tudi našo I9505.

Edit: so fantje v tujini ugotovili, da Google na teh telefonih ne bo izdajal posodobitev direktno kot na Nexusih, ampak prek Samsunga/HTCja. Tako, da bo nadgradnja sistema podobna kot do sedaj.

Anandtech-Google-Play-Edition-HTC-One-Galaxy-S4-screenshot.png

Nazadnje urejeno:

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Mene pa zanima mnenje predvsem tistih uporabnikov, ki so prešli iz Xperie Z/ZL na čisti Android - zakaj in kje ste našli prednosti ?

Sam sem uporabnik Xperie ZL in z določenimi bonbončki sem prav zadovoljen, na srečo pa jih ni toliko kot pri konkurenci na drugi strani japonskega morja in sam ne opažam nobenega laga, počasnega scrollanja, nobenih težav z baterijo, etc na moji napravi.

Kaj bi torej bila tista dodana vrednost, da bi se splačalo sprobati čisti Android ?

PS: Prosim za konstruktivne komentarje in brez pluvanja po konkurenci. Saj vemo, vsak phone ima svoe +/- in vsak si kupi tisto, kar si želi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Kaj bi torej bila tista dodana vrednost, da bi se splačalo sprobati čisti Android ?

Večinoma je razlog 'jeza', da proizvajalci vsiljujejo svoje programe, ki jih ne moreš izbrisat in celo ves čas tečejo v ozadju, pa čeprav jih sploh ne rabiš.

Drugi razlog je to, da nekateri proizvajalci dajo nerodne vmesnike, ki jih je težko ali celo nemogoče spremenit. Recimo na Sony-ju (ne vem sicer kako je na letošnjih modelih) je vmesnik precej neroden, ima veliko 'bloatware-a', tudi oblikovno ni biser. Samsung je že boljši, ampak so nekatera opravila zapletena (recimo odstranjevanje programov). HTC pa ima recimo zelo uporaben/enostaven vmesnik (pa ne pišem to zato, ker ga imam).

Tretji pa tekoče delovanje, ampak je čiste težko dobit. Večina si potem daje gor custom rom-e, s katerimi dobiš kake druge težave. Ti menuji delajo tekoče, ampak 'za nagrado' recimo ne moreš snemat filmov. Potem popravijo to in ne dela neka tipka...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:

Večinoma je razlog 'jeza', da proizvajalci vsiljujejo svoje programe, ki jih ne moreš izbrisat in celo ves čas tečejo v ozadju, pa čeprav jih sploh ne rabiš.

Drugi razlog je to, da nekateri proizvajalci dajo nerodne vmesnike, ki jih je težko ali celo nemogoče spremenit. Recimo na Sony-ju (ne vem sicer kako je na letošnjih modelih) je vmesnik precej neroden, ima veliko 'bloatware-a', tudi oblikovno ni biser. Samsung je že boljši, ampak so nekatera opravila zapletena (recimo odstranjevanje programov). HTC pa ima recimo zelo uporaben/enostaven vmesnik (pa ne pišem to zato, ker ga imam).

Tretji pa tekoče delovanje, ampak je čiste težko dobit. Večina si potem daje gor custom rom-e, s katerimi dobiš kake druge težave. Ti menuji delajo tekoče, ampak 'za nagrado' recimo ne moreš snemat filmov. Potem popravijo to in ne dela neka tipka...

@SouthPark, hvala za obsežen odgovor
zmaga.gif

Prvo kar se zelo strinjam s tabo je, da se določenih programov, ki jih ne želiš uporabljati ne da brisati
shocked-1.gif
Ravno to je razlog, da razmišljam, da bi svojga ZL rootal in flešal kaj drugega ...

Vmesnik na XZL se mi ne zdi neroden, ravno nasprotno, bloatware-a je pa veliko manj, kot na primer na S4, Sony je tukaj veliko bližje stock Androidu in ravno to mi povzroča pomisleke ali bi se lotil kakšnega custom rom-a. Najbolj me skrbi, ko berem na xda forumu, koliko enih problemov imajo tisti, ki so flešali svoje napravce, pri meni je pa ravno nasprotno, vse dela u nulo.

Nič, najbrž bom še nekaj časa vztrajal na stock romu, če pa se bojo začele pojavljati kakšne težave se pa lotim svojega prvega roota in namestitve custom roma
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
na nexusih recimo je zanimivo kako malo napak ima. ko sem imel androide od drugih proizvajalvev, tam pa vedno nekaj yebe. res vedno. custom romi so polovicna resitev, ker so vseeno hroscasti. me res veseli da gre android v to smer. najboljse bi bilo da bi vsak imel opcijo ali original, ali loaded with shitware

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Upam, da bo Android Google Edition (torej ta "clean" original ROM) bil na voljo tudi za i9505 modele brez G oznake
smile-1.gif

Uradno, ali neuradno je pa čisto vseeno.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Komaj čakam dan, ko bodo telefoni kot pc kište. Zaj pa naloži gor kar ti paše
smile-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ampak o iOS na Samsungu lahko samo sanjaš, tako kot sedaj OSX na navadnem laptopu
grin1.gif
Sej gre, ampak komu se da s tem non stop zajebavat...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Danes. Kaj bo pa čez 5 let? Upam na najboljše
grin1.gif

Pred leti sem mel snow leoparda na pcju. Sem nekajkrat rabil, da sem ga komplet usposobil (zvok, net, ...) potem pa naložil in je bil mir.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Vem da gre, ampak ni šans, da bo povprečen PC uporabnik to namestil in vse zrihtal vse gonilnike. Razen če pri nakupu izbere komponente, ki funkcionirajo. Ampak pustmo zdaj to
smile-1.gif

Na temo...
Osebno imam raje Sense verzijo, kot Google. Laga ni nikjer, UI je odličen in Blinkfeed super služi svojemu namenu. Edino posodobitve dobi kasneje, ampak mi ne pomenijo toliko, kot ostale stvari.