amis - iščem insajderja

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
je na tem forumu kdo ki je zaposlen kot tehnik tam?
ker preko helpdeska nima smisla več kaj.

ok stvar je taka. delal je net kako leto 7mega ali hitreje. potem je en dan vrglo vse ven. kao neke pizdarije na kablu. Od takrat dalje komaj delalo 3.5mega. vsi na helpdesku me prepričujejo, da je to normalno ker pač hitreje na moji lokaciji negre in o 7mega lahko samo sanjam.
jafak... če je delalo eno leto 7.
ok druga cvetka. živim v vrstni hiši (5 po vrsti glede na omarico) dve hiši dalje pa ima tudi sosed amis, enak paket vendar mu dela 4.5 mega. torej kar lepo hitreje kot meni. Po kaki logiki? če na naši lokacini ni možno več kot 3. (po trditvah helpdeska meni tudi nikoli 7 ni delalo, čeprav mam prtscr od raznih prenosov s takovisoko ali višjo hitrostjio)
ok gremo dalje. danes se mi je spet modem sam od sebe povrnil na tovarniške nastavitve. Kličem helpdesk so rekli bojo dali tehnikom in oni posodobijo modem. No zdaj mi dela net 2.5 mega... kličem nazaj, ja gospod to je normalno..... ja fak kak normalno. Pa me ded prepričuje da oni nič nemorejo ker na moji lokaciji hitreje negre. ja šit sosed 2 vhoda dalje ma pa 4....
res nič več mi ni jasno. in bi najraje odpovedal vse skupaj, če niso sposobni mojega problema rešit.
iz siola šel na amis, ker smo meli nonstop neke probleme. Amis delal eno leto prav preveč fajn da bi blo res. zdaj pa nevem zakaj sploh plačujem paket do 10mb če po novem boga 2 mega dosega. ker je to normalno.... od kdaj je normalno da se na isti lokaciji internet sčasom upočasnjuje???? od kdaj je normalno da smo mi oazica počasnega neta vsi okoli pa imajo hitreje. Še celo en frend 200m dalje (gede na centralo) ima okoli 5mb....

torej če je tu kak tehnik od amisa prosim pošli mi privat in povem kdo je naročnik. ker bi rad prišel zadevi enkrat končno do dna. ker odgovor, to je normalno me ne prepriča dokler ima folk okoli mene hitrejše.

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Lahko da so kontakti na tvoji parici zarjaveli. Ali pa da je kaj narobe s tvojo interno instalacijo (oz. se pokvarilo).

Reci na helpdesku, da bi bilo najbrž dobro očistiti kontakte.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
vse je zalotano. v omarici ki pride v hišo in potem direkt do doze v sobi kjer je spet zalotano dalje direkt do modema. torej smo napako v napeljavi izključli. kot sem napisal. na tej ISTI napeljavi NESPREMENJENI so se dosegale hitrosti nad 7mega.

aja še nekaj smo danes zvedli od amisa. da internet dela hitreje kot včeraj... čeprav vsak jeben speedtest, vsak prenos in vse dela počasneje. zakon je ta amis res. [censored] nazaj na siol bom šel, čeprav je blo več težav sem dejansko kdaj pa kdaj videl celo tehnika ki je prišel na teren kaj rešit.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
ker še ni optike. za neko spodobno vdsl hitrost sem a par 100m predaleč pravijo. Ko bo pa optika bom pa prvi dan dal prošnjo. nekje 1200m smo.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
VDSL2 je enako dober kot ADSL, tak da neke blazne razlike naj ne bi bilo.

Je pa seveda težko stvar napovedat brez dejanske meritve.

Zmeni se za probo. Ali celo naroči, pa pol odpovej. Stroškov razne mesečne naročnine ni.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
aja še ena cvetka.
iz amisa dobim mail da naj menjamo kable od omarice do hiše
smile-1.gif
lol
a po teh istih kablih je delalo 7mega. Kablov pa tudi noben ni poškodoval. pri 6 let stari hiši pa tudi neverjamem, da lahko iz danes na jutri kabl postane tolko slabši da danes dela 7 jutri p 3....

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.877
107
63
štajerska
preveri malo električno napetost na vtičnici kjet se nahaja tvoj modem . lahko da niha, da je faza bolj obremenjena ipd. potem se tudi modemi čudno obnašajo

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
pa resno misliš da ma to vpliv? nič ni spremenjeno v bajti od takrat ko je blo 7 mega. Vse naprave so ostale enake, v enakih vtičnicah itd... Kot pravim iz vseh pogledov krivec v naši hiši ali od omarice do hiše ni možen. Ker je bilo vse enako, ko je delalo 7mega.
ok razumem da se je kabl do omarice poškodoval. ni panike ni probema, smo zaklučli če bi blo to to.. ampak ne razumem, da ma sosed nekaj čez 4mega hitrost, medtem ko ma jaz komaj 3...
da gremo še dalje, človek 100m dalje po kablu pa ima nekaj čez 5 mega...
enostavno preveč je stvari, da bom sprejem odgovor to je normalno, ker ni. ampak glede na danes prejete mejle se bom moral navadit na odgovor to je normalno. al pa res odpovedat... samo kaj ko nevem če smo vezani 24 mescev ali brez vezave.
na začetku sem celo še amis zagovarjal in folku priporočal naj grejo k amisu ker deluje super....
zdaj pa ..... po vrh vsega sem pa še od dveh zvedel, da so imeli enake pizdarije. na začetku delalo na max, potem so pa samo zniževali dokler niso prišli na 3mega.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz imam zračno slabih 1600m in sem mel včasih siol, potem amis, sedaj pa T-2 in dela najbolje do sedaj. Pri amisu sem mel 4/512, pri T-2 imam 8/1 in gre cca 7 Mbit skozi v povprečju. Če modem resetiram gre sicer max, ampak na takšni hitrosti ni najbolj stabilna povezava. Če bi si zamenjal kabel od omarce bi bilo verjetno bolje, ampak mi je trenutno vredu, kot je. Imam pa polno razvezan dostop.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.877
107
63
štajerska
jaz nič ne mislim, napisal sem samo kaj je lahko možen vzrok, če ne bi bil kriv tvoj ponudnik ali telekom
kolega je imel podobno težavo in so potem ugotovili da je faza na keri je imel modem imela večja nihanja napetosti
ko je modem dal na drugo fazo se težave izginile
doma imam 3 fazno el. vsaka faza ima drugačno napetost in sicer od 185 - 245. kakor kdaj. je pa ena vedno bolj napetostno podhranjena. nekateri el naprave imajo večje tolerance nekateri manjše.
kakšno politiko pa ima amis glede zmanjševanja hitrosti pa druga zadeva

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
pa resno misliš da ma to vpliv? nič ni spremenjeno v bajti od takrat ko je blo 7 mega.
1. Če se že tako huduješ, lahko pa odneseš modem do omarice in preveriš, kako se poveže na meter dolg kabel vezan neposredno v omarico. Poizkusi. Tako imaš en argument več pri pogovoru z ISPjem.

2. A ti kaj prekinja povezavo? Naj se očisti kontakte v Telekomovem kablu od centrale do tebe oziroma naj te prestavijo na drugo parico.

3. Bakreni kabli se starajo in s staranjem izgubljajo svojo kapaciteto. Več DSL uporabnikov je na enem kablu, večji je presluh. ADSL2+ se lepo obnaša do ostalih uporabnikov na kablu in zmanjša oddajno moč. Lahko poizkusiš iti nazaj na ADSL1, ki je bolj nesramen do ostalih DSL uporabnikov na kablu.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
1. Če se že tako huduješ, lahko pa odneseš modem do omarice in preveriš, kako se poveže na meter dolg kabel vezan neposredno v omarico. Poizkusi. Tako imaš en argument več pri pogovoru z ISPjem.
kot sem že napisal, nemogoče je da se kabli po hiši čez noč tolk spremenijo da pade hitrost za 4mb.

Citat:
Uporabnik Bush pravi:
2. A ti kaj prekinja povezavo? Naj se očisti kontakte v Telekomovem kablu od centrale do tebe oziroma naj te prestavijo na drugo parico.
kdo bo to čistil? jaz ne.. telekomovci in amisovci pa niso zainteresirani, ker znajo samo dogovarjat da je to normalno in tako pač je. več ne dosežem.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
spet novosti. po jamBranju na amis forumu je zdaj hitros okoli 5 mega....
neverjetno. glede na to da par mescev poslušam da več kot 3 pač ni možno

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
razlika je v vsakem primeru ogromna. najbolj se na torrentih pozna seveda
je pa res da če zdaj nardim meritve prileze do 6mega ja. prej preko 5.2 ni

Nazadnje urejeno:

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Imaš pa res smolo, jaz imam trojko plus, hitrost do fula (tok kot je za ta paket), tko da ni problemov, no bili so kakšen mesec nazaj, ko je televizija kockala.Sem klical na amis povem kaj se dogaja in da sem resetiral vse kar lahko, je še sam tehnik na svoji strani gledal/štimal, reča da ne more nič in da je dal prijavo na telekom.Drugo jutro visim na netu, ko vse zašteka, si mislim
sprasujem se.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kot sem že napisal, nemogoče je da se kabli po hiši čez noč tolk spremenijo da pade hitrost za 4mb.

To je milo receno nesmisel. Vsak, ki je kdaj popravljal kaksno audio napravo (npr. star ojacevalec ali radio), ve, kako se lahko dobesedno cez noc spremeni iz normalno delujocega v skatlo, ki prav nemarno skrta oziroma sumi, pa je edina tezava v tem, da je kateri od lotov zanic in je za normalno delovanje dovolj, da ga pogrejes (in zamenjas cin, ker je najbrz stari rpevec oksidiran, da bi se lepo prijel). Modem je bistveno bolj obcutljiv na nekvaliteto povezave, kot tvoje uho, tako da se seveda lahko dobesedno cez noc zgodi tak problem, ki zmanjsa SNR in modemu onenmogoci sinhronizacijo in delovanje pri visji hitrosti, katero je prej dosegal.

Citat:
kdo bo to čistil? jaz ne.. telekomovci in amisovci pa niso zainteresirani, ker znajo samo dogovarjat da je to normalno in tako pač je. več ne dosežem.

Potem je zadeva resena - ti tega ne bos delal, oni tudi ne, samo se pa tudi najbrz ne bo naredilo. Ne predstavljam si, da bi kdo od Amisa (ali kdorkoli drug) saril po Telekomovi infrastrukturi, Telekomu pa najbrz tudi ni v interesu tega poceti da bi konkurenci omogocil boljse delovanje, tako da bos na koncu ti izvisel zaradi izbire ISPja
frown-1.gif