American dream

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
article-vicki-soto-2-1215-web.jpg

Vicki Soto

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
Respect.

Citat:
Dan Culton6 hours ago
We need to start protecting our kids like the Israelis do, arm the teachers.

This of course will never happen and because of it this tradegy will occur again.

stupid-1.gif

Citat:
Richard6 hours ago
This is the type of courage one would expect from a soldier! What a remarkable woman, and what a tragic loss for every American. She was the daughter, sister and friend that everyone of us wants. I never met her, yet I share the loss and pain.

zmaga.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.976
6.027
113
Da imajo pri roki en kup orožja kot da je zraven Bagdad/Kabul seveda nima veze
sprasujem se.gif
.

Bi še kje drugje tako streljali, ko bi le imeli s čim.

ps
dosti orožja imajo pri sebi doma tudi Švicarji, vendar ne vem če sem kdaj slišal o streljanju pri njih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Čustveni spomini na mlade žrtve pokola

Malloy je še razkril eno od dosedanjih ugank tragedije in sicer, kako je strelec vstopil v šolo, ko pa so ravno pred kratkim na pobudo ustreljene ravnateljice Dawn Hochsprung namestili varnostni sistem, zaradi katerega so bila vhodna vrata zaklenjena, vsak prišlek pa je moral pred vstopom pozvoniti in se po potrebi celo izkazati z dokumentom. Malloy je povedal, da je morilec vdrl v šolo tako, da je "dobesedno odstrelil vhod v stavbo." "To je tisto, kar lahko takšno orožje stori za vas," je spomnil na dejstvo, da je Lanza v šolo prišel oborožen s civilno različico vojaške polavtomatske puške M4A3, ki jo je sicer mogoče povsem legalno kupiti celo v trgovski mreži Wall Mart za okoli tisoč dolarjev (760 evrov). Prav z njo je pokončal večino, če ne vseh 26 žrtev v šoli, poleg 20 otrok še šest odraslih.

Bushmaster Patrolman's Carbine M4A3 Rifle, 5.56 NATO

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Na Žurnalu pa res obvladajo. M4A3 ni polavtomatks apuška, je kar lepo avtomatska. Bushmaster pa je polavtomatski, ker se ne sme avtomatskih prodajat v štacunah. Pa ni različica, je sicer v sorodu, ampak mehanizem je precej drugačen, ne le navaden z zablokirano možnostjo avtomatskega delovanja, ampak samo polavtomatski (spet: predpisi).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na Žurnalu pa res obvladajo. M4A3 ni polavtomatks apuška, je kar lepo avtomatska. Bushmaster pa je polavtomatski, ker se ne sme avtomatskih prodajat v štacunah. Pa ni različica, je sicer v sorodu, ampak mehanizem je precej drugačen, ne le navaden z zablokirano možnostjo avtomatskega delovanja, ampak samo polavtomatski (spet: predpisi).

Mogoče imajo za strokovnega sodelavca za področje orožja eazya?
confused-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Največja tragedija njih je, da imajo en kup vojske, policije, nevemkakšnih homeland securityjev, na koncu pa njihove otroke ščitijo le preproste učiteljice.......
roza.gif

zapore imajo pa polne... čeprav če bi opravili konkretne psihološke teste, bi se populacija v zaporih precej spremenila.... bolj na belo....

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ta Jillian Soto je huda mačka. Škoda, da jo je to doletelo. Sicer me bolj boli, da so starši umrlih otrok še zelo mladi.

Da bi meni kdo ubil otroka, jaz bi zagotovo umrl od žalosti.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Točno to. Sproban ameriško-ruski patent. Najprej enega namukaš, potem mu pa nežno rečeš, da ga ne boš več tepel in Nobelova je 100% zagotovljena.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:
17. dec 2010
1.174
0
36
125
No, danes se je zgodil umor v MBju, pa me zanima, kakšna je kaj statistika umorov pri nas v letu 2012?

Za en umor vem (umor zlatarja ob ropu), za kaj več pa ne.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
ksp...

Nekje sem slisal to
"It's called American Dream because you have to be asleep to believe it."
smirk-1.gif