American dream

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Kar tolaži se
evil.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz sem to gledal na discoveryju, ma boli me đoka.
smile-1.gif

Ti res verjameš, da je nepreklicno in dokončno konec vsega, če te en malo bolj z lopato lopne po glavi??

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Seveda je konec.
Verjetje v to, da nekaj obstaja po smrti, izhaja le iz strahu pred koncem. Pač tolažba

tony

Guru
23. jul 2007
9.790
1.568
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:Ti res verjameš, da je nepreklicno in dokončno konec vsega, če te en malo bolj z lopato lopne po glavi??

Kadar sem trezen, vsekakor.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda je konec.
Verjetje v to, da nekaj obstaja po smrti, izhaja le iz strahu pred koncem. Pač tolažba

Eh, strah je povsem nesmiselen, ker temu ne moremo ubežati. Kaj pa meniš o pričanjih klinično mrtvih?

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
zagovorniki pa pozivajo k oboroževanju učiteljev.

Očitno spodbujanje družbe k še večjem samonadzoru in še večjem samoomejevanju. Država ne opravlja svojih funkcij in očitno jih v neki meri tudi ne želi.

Oboroževanje učiteljev
bonk.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda je konec.

Eh, strah je povsem nesmiselen, ker temu ne moremo ubežati. Kaj pa meniš o pričanjih klinično mrtvih?
Ko možganom primanjkuje kisika, ne delujejo glih čisto običajno
grims-1.gif
Mal se jim strga.
In ti niso bili klinično mrtvi-to si šele, ko odpovedo možgani.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Zdaj pa se bo spet vlekla ta tema 2 tedna po medijih, samo za to ker se je pač v ameriki zgodilo. Če bi se enaka stvar zgodila na kitajskem bi omenli samo med mešanimi novicami za minuto, tako pa je kar naenkrat glavna tema. Pa seveda potrebno je omenit da je Obama spustil solzo, nekaj neverjetnega. Ampak ljudje pač nasedamo temu senzacionalističnem poročanju.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Če bi bil v uniformi in pobil koga drugega kot američane, bi bil junak.

Baje je občutek dober...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda je konec.
Konec je zate, ko ne verjameš v nič, boš večnost lebdel v ,,niču,, popolna gluha praznina in tema, niti točke za orijentacijo, ne boš vedu al je mimo minuta al 100let......
cheer.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Seveda je konec.

Točno tako. Vse izvira iz istega sistema - list spomladi vzklije, jeseni odpade. In pride nov cikel.
Smo živali na vrhu razvojne lestvice. Kar nas loči od ostalih živali je zavedanje minljivosti. In to "nas" jebe, zaradi tega se bojimo smrti in upamo v nekaj po smrti. Vse vere izhajajajo iz tega.

Tako fizika deluje in meni je to kristalo jasno. Teh 80 let življenja na zemlji je dar, ki ga je treba uživati. Smo samo utrinek v večnosti in smo tu zato, da nadaljujemo svojo vrsto. Kot vse ostale živali na zemlji.

Komar, ki ga prtegnes s cajtengom ob steno se tudi ne rodi ponovno v nebesih napojenih s svežo krvjo.

BTW, če dinozavri ne bi izumrli, nas ne bi bilo, ker ne bi imeli možnosti razvoja med takimi predatorji.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Če bi bil v uniformi in pobil koga drugega kot američane, bi bil junak.

Baje je občutek dober...

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TSRc4iV2Ioc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Malce drugače, če ubiješ 1 si morilec, če ubiješ 10 si serijski morilec, če ubiješ 1000 si vojni zločinec in če 1000000 si osvajalec, no naprej mi ni treba iti . . .

Skratka tragično, veliko jih še čaka, da spremenijo miselnost o samem orožju.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
V ZDA je dogodek sprožil nove debate o omejevanju avtomatskega orožja.

Župan New Yorka je pozval k prepovedi, zagovorniki pa pozivajo k oboroževanju učiteljev.

Avtomatksega orožja tsm itak ne moreš legalno kupiti. In tudi tokrat v igri ni bilo avtomatsko orožje.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mnja, ob tej naši omejenosti je to zelo logičen zaključek. Ampak, kaj, ko smo tako omejeni. Tudi teleport je trenutno totalno nelogičen in nemogoč, ampak enkrat naj bi v razvoju prišli tudi do tega. Še tega ne vemo, kaj je čas. Teoretično je možno potovati v času. Torej je možno doživeti nekaj, kar je bilo 5000 nazaj. Kaj je um, človeška inteligenca? Zakaj človek razmišlja, zakaj ima potrebo po ustvarjanju in po napredku? Zakaj bi bil sploh naš cilj nadaljevati našo vrsto, če pa bomo enkrat tako ali tako izumrli? Zakaj sploh obstaja energija oziroma ogromna energijska polja v vesolju? Zakaj kljub večnem polarizmu dobro-zlo dolgoročno dobro zmaguje? Dejstvo je, da če obstaja materija, obstaja tudi antimaterija. Kaj sploh je to? Zakaj je vesolij več, če pa je že to neskončno, mi pa smo omejeni na en miniaturni košček? Zakaj naj bi v eni točki razvoja bili zmožni poseljevati celotne galaksije in prehajati med dimenzijami?

Ogromno vprašanj in ogromno "če"-jev je tule, kot tudi ogromno odgovorov in zaključkov. Osebno pa mi intuicija govori, da se življenje vrti v krogu, oz. kot si sam ugotovil, ciklično. Tako je samo po sebi tudi a priori naravnano.

“I do not know what I may appear to the world, but to myself I seem to have been only like a boy playing on the sea-shore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or a prettier shell than ordinary, whilst the great ocean of truth lay all undiscovered before me.”
― Isaac Newton

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Klošar... odraščasš, se vidi. Lepo.

Jaz sem mnenja, da je Homo Sapiens dosegel "peak" . Seveda bo šel razvoj naprej ampak ne z nami.
Nismo zmožni pogledat dlje. vse ima svoje meje, kot hišni maček, ki je dosegel to raven 5000 let nazaj.

Kakor gre razvoj naprej - kaže se kombinacija organskih in mehanskih stvorov, pa naj bodo to "Avatarji" , "Kiborgi" ... torej mešanica človeka in robota, bodo oni naredili preskok v dojemanju.

P.S. težko si je predstavljati organsko tvorbo, ki je sposobnješa od nas. Verjamem pa, da v neskončenem vesolju obstaja nekje inteligenca, pa naj bo organska ali mehanska oz. kakršnakoli, ki nas zradira z eni šusom, če nas le najde. Ali pa ne
smile-1.gif