Alternativa mikrovalovni pečici

jest5

Guru
18. avg 2007
26.095
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Prvič slišim za ta vitamin...
Za ta duha poživljajoči vitamin pa ja moreš vedeti. Sram te bodi
tongue-1.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/B-52_(cocktail)
 

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz mikrovalovke ne maram za odmrzovanje žemelj, ker ratajo take čudne... Zato potem včasih laufam kar navadno pečico... bi blo pa fajn kaj hitrejšega in učinkovitejšega kot pečico imet.
 

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Baje so srbi na tak način zvabljali NATO rakete na prazne cilje, odprta mikrovalovka, nekaj 100m kabla in...

fajn pa bi blo če kdo to potrdi ker se mi zdi čudno da bi rakete in bombe imele tako butasto šibkost....
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.011
6.189
113
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Opazovalec in opazovano nista ločena. Misel je na papir napisal človek, ki je napisano razumel in vodo tudi slikal. Torej gre za povezavo med opazovalcem in opazovanim, ne med papirjem in opazovanim.

Drugače pa so slike izbrane tako, da ena predstavlja prevladujoči vzorec izmed vseh slikanih. Če vzamem primer glasbe, harmonična glasba proizvede prevladujoč harmonični - lepši vzorec, disharmonična pa grši. To je pa že statistika, temelj znanstvene metode opazovanja. Zadeva ni za lase privlečena, kajti vse niha. Nihanje nečesa ojača isto in harmonične frekvence drugega. To je glasba in vsak lahko to sliši. V primeru vode se ne da slišat, Emoto pa je prišel na idejo in je šel to slikat.

Baltazar, daj se ti raje vrni v risanko in otrokom za lahko noč delaj preizkuse v svojem laboratoriju, da bodo lažje spali.

Ja in tvoj junak "Avstrijec" je izumil vodno drčo. Wau... Izumil je nekaj kar v naravi obstaja odkar je komet zadel zemeljsko površino. Ja izumil je potok, ali reko ali kaj naj še ti rečem. In to je za tebe grozni izum... vodna drča... JAOOO!!

Drugače pa mi povej kako se naj snežinske skristalizirajo v enako formo, če se pa molekule vode neprestano gibljejo. Seveda se z gibanjem naključno nalagajo na tvorni kristal. Če ne razumeš besede "naključno" vzami v roke slovar.
Za primer ti dam čredo ovac ki letajo po planoti. Vzami brzostrelko in začni strelat. In potem ni znanstvenika, ki bi prepričal ovce da bodo vse popadale na enako mesto, ali popadale recimo lepo zložene na desno stran trupa.

Zdaj pa lahko noč otroci, Baltazar je v svojo kapalko nakapal 3 kapljice čiste H2O in odšel spat.
 

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Res je, inaktivacija B12 poteka pod vplivom toplote... Ampak to ni ekskluziva mikrovalovk. B12 se iz hrane izgublja pri vsakem kuhanju, še toliko bolj, če je zraven voda (v kateri se vitamin raztopi).


Saj v končni fazi je bistvo kuhanja ravno (delno) porušenje strukture proteinov s pomočjo toplote.

Vem, sem šele sedaj šel bolj natančno pogledat in se to zgodi zaradi toplote in ne mikrovalov, torej posredna zadeva. Pri kuhanju pa se itak spreminjajo skoraj vse molekule hrane, na tak ali drugačen način.