Alter mojstri

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Prav tako ne razumem, kako da avti ala Audi, BMW, VW, Mercedes in po rangu navzdol (recimo hude makine 50k+) nimajo serijsko vgrajene BT povezave na audio sistem in prostoročne telefonije.

90% ima, ampak vozniki ne uporabljajo. Včasih zato, ker je sopotnik v avtu, pogovor pa privaten, imam pa občutek, da je kup takih, ki BT ne znajo uporabit ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
BT ni serijsko zaradi tega, ker ne prinaša zvezdic na adacu.
Sicer pa se strinjam z malecky jem. Ni toliko problem (vsaj pri meni) poiskati nekoga med zadnjimi klici ( ali pa še bolje med hitrimi klici na displayu) ali pa prestavljati s telefonom v roki.
Problem je v tem da je glava drugje. In to je tudi pri BT (moraš še vedno brskat da nekoga pokličeš, ker voice dial uporablja še bistveno manj ljudi kot BT ) ali slušalkah.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Hanzi

saj imaš po svoje prav. A vendar... BT ne zahteva da vzameš telefon v roke ko hočeš klicati, ne iščeš telefona po odlagalnih mestih ko zvoni... Kolikor sem vozil avte z vgrajenim BT sistemom (resda po večini reno in meredes) se je:
-telefon povezal na audio sistem tik-tak. Je pa res da ne uporabljam šiti android naprav
-imenik se je prenesel tik-tak
-klic sem lahko opravil s pomoæjo ene roke s pogledom na cesto

Glede koncentracije pa pritrjujem Hanziju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Iz avta mi ni "treba" klicati. Ce pa že, potem pred kaksnim semaforjem ali ob prazni cesti izven naselja opravim tisti kratek klic.
Problem je, ko si klican. In takrat je telefon v nekem zepu, iz katerega ga ne spravis ven zlepa Takrat pa ima bt prednost....tudi android se poveze z radijem vsaj pri VAGu. Samo v prvo ga moras spariti. Nisem pa se probal kako zadeva deluje, ce sta v avtu dva sparjena telefona.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To sem mislil... glupi otočni, tudi oni si zmišljujejo....

ne-ne-1.gif

Tema se je razpletla v pričakovani smeri, ta glavni "brainiaci" so se pofočkali.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sam si pa klasa še nad šnecem.
hysterical-1.gif

Napiši kdo zagovarja telefoniranje med vožnjo. Sodeč po prebranem si sam tako tup, da ne dojameš nevarnosti obeh z BT ali brez. Maš polno raziskav s konkretnimi podatki, da je nevarno oboje in samo zato, ker prostoročno ni prepovedano, nikakor ne pomeni, da je kaj bolje.

Pišeš pa same gluposti, klicev se ne začenja med vožnjo, če ima osebek trohico pameti, sprejeti en klic je pa še najmanjša težava od vseh stvari, ki se počnejo v avtu. Osebno se mi s telefonom še ni naredil ups moment, ker se zelo zelo redko oglasim na tel. v avtu, kličem pa nikoli ne, tudi prostoročno ipd.

Se mi je pa ups moment že naredil ko sem tamalga počekiral med vožnjo ali pa se ukvarjal z infotaiment oz. radijem. Važno, da nisem bil v prekršku pa da nisem telefoniral.
bonk.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Spot je približno toliko koristen kot slike rakavih pljuč na cigaretnih škatlah. Nič ne pomaga, folk (smo) je butast!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Točno tako!

takšen oglas morda odvrne tiste, ki so MOGOČE kdaj telefonirali, pa so vedeli, da ni pametno. Za vse ostale "idiote", še posebno ženskega spola (sorry, sam je res tako*), ki mislijo, da obvladujejo multitasking (pa ga ne, niti primarnega opravila ne, vožnje namreč) pa je tole več ali manj samo oglas. Kot za pralni prašek.

*dnevno opažam MNOGO več žensk na telefonu med vožnjo. MNOGO več kot moških.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Spot je približno toliko koristen kot slike rakavih pljuč na cigaretnih škatlah. Nič ne pomaga, folk (smo) je butast!

In če že omenjaš cigarete - kako to, da je pa kajenje med vožnjo dovoljeno? Iskanje cigarete, iskanje vžigalnika, pepelnik, med vožnjo pade pepel na hlače,... prav tako odvrača pozornost s ceste...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Isti šmorn, predvsem tam kjer je celga hudiča posmenijev in počasen sistem...
@all... Dovolj se vozim po cesah, da vidim da dejansko skoraj vsak tretji voznik vozila, katerega prehitim na AC, peljem mimo na križišču, itd čačka po telefonu namesto da bi vozil. Jaz sem alterš, po tej analogiji sem na ta način nevede zasačil marsikaterega alteraša. Ki se bo seveda potuhnil ali celo napadel s kontro.
Prav tako ne razumem, kako da avti ala Audi, BMW, VW, Mercedes in po rangu navzdol (recimo hude makine 50k+) nimajo serijsko vgrajene BT povezave na audio sistem in prostoročne telefonije.
Dacia za 9k ima to...
To sploh nima veze....
Razni BT prostoročno itd...ne pomaga nič. To je samo potuha. To je samo izgovor.
Dejstvo je, da kdor telefenira med vožnjo, pa naj bo to prostoročno al pa z roko, ta z možgani ni pri stvari. Vsak ki telefonira med vožnjo misli na pogovor oziroma na odgovor. Misli so drugje. Vsak ki trdi drugače, LAŽE.
Enkrat sem že napopal en link raziskave ki pravi, da je telefoniranje med vožnjo enako kot bi imel 1,5 promila alkohola v riti. Reakcije in refleksi, tako pijanca kot telefonista, so identične. Prostoročno ali pa ročno. Isti šmorn. Ker konec koncev, invalid brez ene roke lahko komot dobro vozi. Ni tolko važno, kje imaš ti eno roko med vožnjo , saj bremzaš z nogo. Važno je, kje so možgani takrat.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Isti šmorn, predvsem tam kjer je celga hudiča posmenijev in počasen sistem...
@all... Dovolj se vozim po cesah, da vidim da dejansko skoraj vsak tretji voznik vozila, katerega prehitim na AC, peljem mimo na križišču, itd čačka po telefonu namesto da bi vozil. Jaz sem alterš, po tej analogiji sem na ta način nevede zasačil marsikaterega alteraša. Ki se bo seveda potuhnil ali celo napadel s kontro.
Dacia za 9k ima to...
To sploh nima veze....
Razni BT prostoročno itd...ne pomaga nič. To je samo potuha. To je samo izgovor.
Dejstvo je, da kdor telefenira med vožnjo, pa naj bo to prostoročno al pa z roko, ta z možgani ni pri stvari. Vsak ki telefonira med vožnjo misli na pogovor oziroma na odgovor. Misli so drugje. Vsak ki trdi drugače, LAŽE.
Enkrat sem že napopal en link raziskave ki pravi, da je telefoniranje med vožnjo enako kot bi imel 1,5 promila alkohola v riti. Reakcije in refleksi, tako pijanca kot telefonista, so identične. Prostoročno ali pa ročno. Isti šmorn. Ker konec koncev, invalid brez ene roke lahko komot dobro vozi. Ni tolko važno, kje imaš ti eno roko med vožnjo , saj bremzaš z nogo. Važno je, kje so možgani takrat.

Popolnoma se strinjam s tabo.
Se mi pa pri tej debati postavlja vprašanje kako za hudiča smo se vozili pa pred dvajsetimi-tridesetimi leti, ko vse te krame še ni bilo na tržišču. Sem namreč še iz tistih časov, ko so razni BT, ESP ABS, bili neznanka, da o klimah in mobitelih ne govorim.
LP

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
klime so v avtomobilih že 50-60 let, ABS pa tudi že 40+ let.
ampak to ni point. s predhodnikom se popolnoma strinjam
točno se vidi kako zanič ljudje vozijo, ko telefonirajo, pa je čisto vseeno je ali prostoročno ali pa ne. Niso sposobni voziti nito 30 km/h

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede te teme se pa strinjam s tabo... Been there, done that...
Edino pomislek na invalida z eno roko... večina ljudi, ki imajo poškodovane/amputirane ude imajo prilagojena vozila. Hint - BT je prilagoditev. Vendar je osredotočenost na vožnjo glavna, tako kot praviš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Se pred dvajsetimi leti je imela komaj kaksna cetrtina vozil klimo in abs. Pred 40 leti pa.... ABS ni imel praktično noben pred 40 leti v avtu. Vsaj ne na nasih cestah. Klimo pa mogoce kak % vozil. Danes ima res vecina vozil klimo in vsi abs (nova vozila), hkrati pa se bojim da pri desetletju starem vozilu kaksna polovica klim ne deluje vec.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede klim je to stvar vzdrževanja vsakokratnega lastnika (lastnikov). Nekatere BK če ne dela klima, če sveti lučka za ABS (odstranijo žarnico, prelepijo žarnico), nekateri pa popravljamo zadeve ker imamo zahtevo po izpravnem avtu...
Na rabljenem korejskem oplu sem praktično na 3 mesece popravljal inštalacijo do ABS senzorjev, ampak ABS je bil bolj ali manj funkcionalen... Kupil pa sem avto, ki je imel odstranjeno žarnico v ABS opozorilni lučki...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Citat:
Se mi pa pri tej debati postavlja vprašanje kako za hudiča smo se vozili pa pred dvajsetimi-tridesetimi leti, ko vse te krame še ni bilo na tržišču. Sem namreč še iz tistih časov, ko so razni BT, ESP ABS, bili neznanka, da o klimah in mobitelih ne govorim.
LP

po grabnih in grapah.
redface-1.gif