Alter mojstri

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ki ste vsemogočni, malo se zamislit... Ko trdite kako lahk obvladujete telefon med vožnjo in ste pozorni na promet...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vprašaj se raje kdo na forumu tega ne trdi? Pa ne, prosim, se delat nevednega in neumnega.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Vsaj enkrat ne špilaj idiota in poišči tak post. Imaš na razpolago cel arhiv.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
jaz sem zagotovo večkrat napisal da ga ne obvladam. Najbrž sem celo napisal, da se niti "prostoročno" nisem sposoben pogovarjat, ker je glava drugje kot na cesti. Zato sem zelo redko na cesti na telefonu, če sem, sem pa kratek čas.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Išči sam kako je nekdo mIRCal med vožnjo na telefou...
Pa kaj naj ti rečem... mijaaauuuu.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nič ne boš poiskal in prilepil.
smirk-1.gif

Zakaj? Ker boš samo demonstriral svojo bralno nesposobnost. Točno veš, katera tema je to obravnavala in takoj bi lahko naredil nekaj copy/paste-a iz tiste teme, lepo poimensko.
grims-1.gif

Lahko se potrudiš in skopiraš delčke, da bo izven konteksta, drugače itak ne boš nič spravil skup. To je tvoj modus operandi, a zdaj se niti toliko ne boš potrudil?
priden.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ne delam se nevednega ali neumnega, resno vprašam.

Saj tule prebereš raznorazna mnenja, ampak "vsemogočnih" uporabnikov, ki bolje vozijo, če obenem telefonirajo (namenoma pretiravam) - se pa res ne spomnim.

Spomnim se edino strička pijančka na tv, ki so mu zaradi alkohola zaplenili že n vozil, za katerega so sosedje rekli, da bolje vozi, če je pijan.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Kaj pa touchscreeni v avtomobilih? Meni se zdijo nevarni ali pa sem samo staromoden. Še Schumacher starejši je imel edino nesrečo v osebnem avtomobilu, ko je cd menjal na radiju. Pa je relativno hiter intuitiven postopek kar za tablice ne moremo trditi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Veš kaj je tu problem, te reklame....zgodila se je nesreče, katero vprašanje če bi tudi brez telefon lahko preprečil. Pač da otrok zleti nekontrolirano na cesto je hudič.

Zato pa se v urbanih naseljih prakticira omejitev 30kmh, tam tudi če pride do nesreče niso tako tragične posledice.

Enih stvari se pač ne da preprečit, zato se reče nesreča. Jaz bolj vidim to v tem oglasu, kot kaj drugega.

Recimo primer nespametne uporabe telefona bi bil, če bi voznik sam zletel iz ceste, ker pač ni pozoren, to je klasična
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Isti šmorn, predvsem tam kjer je celga hudiča posmenijev in počasen sistem...
@all... Dovolj se vozim po cesah, da vidim da dejansko skoraj vsak tretji voznik vozila, katerega prehitim na AC, peljem mimo na križišču, itd čačka po telefonu namesto da bi vozil. Jaz sem alterš, po tej analogiji sem na ta način nevede zasačil marsikaterega alteraša. Ki se bo seveda potuhnil ali celo napadel s kontro.
Prav tako ne razumem, kako da avti ala Audi, BMW, VW, Mercedes in po rangu navzdol (recimo hude makine 50k+) nimajo serijsko vgrajene BT povezave na audio sistem in prostoročne telefonije.
Dacia za 9k ima to...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Žal dejstvo v SLO, dokler ne bo doslednega štrafanja za to, ne bo bolje.

Naj prvi vrže telefon tisti, ki ni kriv.
frown-1.gif

PS: to z BT tudi meni ni jasno, pa z ročko za "žmigavce" pa še kaj bi se našlo. V glavnem povprečen avto nad 20K€ vsega tega enostavno nima vgrajenega?

Ko smo kupovali nov avto za ženo je bila na prvem mestu BT telefonija!

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Hecno je, da je star telefon na tipke precej bolj "varen" za uporabo v avtomobilu kot "pametni".
smile-1.gif

Sicer pa se z vsem strinjam s tabo.

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
Roberto
... kako da avti ala Audi, BMW, VW, Mercedes in po rangu navzdol (recimo hude makine 50k+) nimajo serijsko vgrajene BT povezave na audio sistem in prostoročne telefonije.

Saj povečini imajo, ampak take avte vozijo ljudje, ki si tega nastavit ne znajo, pa če bi to uporabljali nihče ne bi opazil kako pomembni so, pa take, pa to.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Malo poguglaj, z BT telefonijo nisi rešil NIČ, lahko celo poslabšal zadevo, odvisno v kakšne pogovore padaš, testnim osebam ni uspelo.
smirk-1.gif

Važno, da je bralno nesoosoben roberto happy.
hysterical-1.gif