Alkotest - auč

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če se z alkotestom ne strinjaš, se zgodi kaj?

On pa se ni strinjal, kar je zapisano, pa ga niso peljali na pregled. In ko je odvetnik vprašal zakaj ne, so rekli ker je bil preveč pijan.
Sej je bil, samo iztopil in odkorakal do karete je sam v ravni liniji, sam držal alkotest, prišel do avta in povedal da more it z njimi,
s kuferama vzel inhalator al flutter al kaj je že tisto in odkorakal v kareto.

Resnično škoda da ni šel na odvzem, ker napihal je vsaj ene 0,3 preveč, ker preden so nas ustavili smo si podajali jegermajster tako
v smeri urinega kazalca. Model je v petih minutah pil in pihal. Nefer za moje pojme ker pri 1,07 bol težko stojiš in se celo spomniš na stvar kot
je inhalator v kuferamu.

No sej vseeno. Zdaj sma hodla po avto, pa so še nama kazn za nepravilno parkiranje napisali.
cool-1.gif

No na vsak sinov rojstni dan bo mel spomin na pridržanje
smile-1.gif

Dans pa gremo izključno s taksijem dalje zvečer.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja on je samo bombone jedo. Med vožnjo. Prej pa tak ni pomembno. Pomembno je da je napihal od bombonov in alkohola v njih.
Malkom od teh bonbonov se ne da napihat.Po 10tih vrečkah teh rumovih kroglic bonbonov je pihal en 0,01 tak da ta izjava ne nese

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ne nakladaj pa moderatorji naj temo ZBRIŠEJO ALI PRESTAVIJO V SPAM.

Nevem a si tolk neumen da sam sebi verjameš kar pišeš a kaj?
hysterical-1.gif

Izgleda ti bo treba narisati stvari ker napisano očitno ne razumeš
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Folk, kdaj boste dojeli, da gre še za eno izmišljenih zgodbic, kot je šlo za tisto s katano, ki v resnici ni bila katana ampak wakizashi...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Torej bagerist in laik za računalnikom al kako je že gretzky ugotovil? =)

Nisem bil jaz. malo so pomešal.
Drugače pa jam MX-a ne jemljem ravno resno. Če bi opolnoči napisal, da je zunaj tema, bi vseeno pogledal skozi okno, da vidim, če je res (MX, brez zamere, ampak včasih res vlagaša na polno).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
V policijskem zapisniku pa je sigurno obkroženo pod opcijo da je bil opozorjen na vsa ta sranja (da ni imel zraven mobitela, da ni v zadnjih 15 minutah kadil ali pil) saj ti brez tega zapisnika niti podpisat ne dajo tako da to mi ne govorit... Zapisnik pa je tudi podpisal...
Koliko pa pravno velja podpisa koma pijanega osebka?
Tehtam, če se mi splača ponoči po oštarijah hodit in pijancem delit sodelovanje v nagradni igri, samo listek podpišeš, na njem pa piše:
Predajam pol svojega premoženja stein-u.
Zraven še podpis treh kolegov kao priče.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Velja. Je pa zadeva taka, da pravno gledano si sam kriv da si se spravil v tako stanje, tako da igranje na akrto da si ves bogi ker si nekaj podpisoval pijan ne pali ravno najbolj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja on je samo bombone jedo. Med vožnjo. Prej pa tak ni pomembno. Pomembno je da je napihal od bombonov in alkohola v njih.
Malkom od teh bonbonov se ne da napihat.Po 10tih vrečkah teh rumovih kroglic bonbonov je pihal en 0,01 tak da ta izjava ne nese
To ni popolnoma nič važno.

Policaj je dolžan postopek izpeljat točno po zakonu in navodilih. Policaj mora zagotoviti, da preizkušanec najmanj 15 min pred pihanjem ni kadil, užival alkoholne pijače in alkoholno hrano (tudi bombone), nima pri sebi mobitela... in še kaj. Če pihanje ni bilo izvedeno v skladu z temi navodili potem rezultat merjenja pač ni točen in si policaj z izmerjenim lahko samo obriše rit.
Če se kolega z rezultatom merjenja ni strinjal in ni podpisal da se strinja, bi ga morali peljat na . odvzem krvi ali na preizkus z etilometrom, če ga policaj ni peljal, je to kršitev postopka.

Tist pihalnik, ki ga ima policaj s sabo je samo indikator, nima niti statusa merilnega instrumenta. In tisti izmerjeni rezultat nima nobene vrednosti, dokler kolega ni podpisal, da prizna izmerjeno vrednost in da je bil postopek opravljen po predpisih.

V našem primeru so policaji kršili postopek, ker niso čakali 15 min, zato rezultat tudi ni mogel bit točen, ker je kolega jedel bombone al pa jagra če hočeš par minut prej. Z bonboni nisem še probal pihat, sem pa že oplaknil usta z zobno vodico in šel takoj nato pihat, in je pokazalo alkohola preko vseh meja. Skratka če se policaj ni držal pravilnega postopka, kako pihat, potem rezultat ni točen in kot tak neveljaven.

Jasno je, da so policaji kršilipravilni postopek. Ni pa jasno, ali je kolega podpisal, da se strinja z izmerjenim in podpisal, da so policaji postopek opravili po predpisih, ali tega ni podpisal. Če je podpisal, se je kolega zlagal sam sebi v škodo (ker postopek ni bil korekten) če pa ni podpisal, potem je izmerjen rezultat brez vrednosti, policaji bi ga morali dat na ponoven bolj natančen test, pa ga niso, torej nimajo kolegu kaj očitat, da je delal norobe. Nimajo nobenega veljavnega dokaza, da je vozil pijan. Kazen, in odvzem pa lahko dobi le na podlagi dokazov.

Če je kolega podpisal, se lahko reši tako, da prepriča sodišče, z pričami ali kakimi drugimi dokazi da postopek ni bil pravilen. ga bodo pa najbrž vprašali, zakaj je potem podpisal, da se strinja z izmerjenim in postopkom.

Leonardo007

Zelenc'
22. jul 2010
4
0
1
Ljubljana
Prebral sem vse tole in se večini res čudim...Prvi post je bil napisan ob 02.46 zjutraj, to pomeni, da vas je policaj ustavil nekje med pol eno in eno ponoči. Včeraj je bila noč s petka na soboto in " klasična " ura za pihanje (vsaj v LJ je tako, drugje po SLO pa po moje tudi). Kot vsi vemo, je lovljenje tistih, ki pregloboko pogledajo v kozarec + radar glavni šport slovenske policije. Zakaj hudiča jim puščati to veselje in polniti proračun na tak način ? Meni se je pihanje in rezultat 1.09 promila, kar sem uvodoma že opisal, zgodil le enkrat v življenju - primer sem malce že prej opisal. Pristal sem pri sodniku, dobil pike in plačal. Te pike so že zdavnaj zbrisane. Od takrat - brez izjeme - hodim zvečer ven le s taksijem. Raje dam taksistu 20 EUR kot državi 500 ali celo 1.000 EUR in poslušam pametovanje naduvanih policajev..

To je le moje mnenje - morda sem malce starejši od večine, ki piše na to temo - pa malce drugače razmišljam...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Za podpis nisem siguren, ker je vse potekalo turbo hitro, je pa na zapisniku tam ko se obroži "se strinja" obroženo
"se ne strinja" z meritvijo. In da preizkus pri dohtarju ni opravljen.

Zdaj tu nekaj ne stima. Ce je obkrozeno da se ne strinja, so ga peljali na strokovni pregled. če bi ga peljali na strokovni pregled ga ne bi vtaknili v pridrzanje. V glavnem so tri opcije: 1. ti spet nalagas in sploh nic ni res 2. pob je pihnil, podpisal in sel prespat in 3. pob je pihnil, se ni strinjal, to so celo obkrozili na zapisniku in ga niso peljali na strokovni pregled ampak je bil nezakonito pridrzan. No ce je tretja opcija potem jih lahko ene par v liniji izgubi sluzbo. Ampak jaz se najbolj v prvo opcijo verjamem =)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
se ni strinjal, to so celo obkrozili na zapisniku in ga niso peljali na strokovni pregled ampak je bil nezakonito pridrzan. No ce je tretja opcija potem jih lahko ene par v liniji izgubi sluzbo.

To je tisto kar sem prej pisal, da to kaj se mu je zgodilo ni pravilen postopek in to je tisto s čimer je odvetnik zjutraj grozil na postaji.

Povrhu pa še je hud asmatik.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Ja pa srčni bolnik pa alergija na bombaž tak da sploh ne sme prespat na tisti postelji v celici, samo on pa hoče spat pa itd... Lej =)

Jaz tega enostavno ne verjamem. Verjamem da je on astmatik pa itd... Ampak ne verjamem da ga ne bi peljali k dohtarju oz. mu dohtarja poklicali. Sicer pa glej. če je to kar ti praviš res, jih bo za začetek par na disciplinski in jaz bom to vedel. In v tem primeru ti častim gajbo laškega. Če pa disciplinskih ne bo (to pomeni da ni res) pa jo jaz dobim od tebe. Softiæ bo pa psorednika spilal in si lahko 20% beg vzame. Deal?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Super napisano Leonardo007, meni se je pripetilo popolnoma enako in sedaj razmišljam enako kot ti. Dam raje tistih nekaj € za taxi in rešeno... Pa konec koncev niti ni vsaj fora v teh kaznih, predstavljaj si da komu kaj nardiš pjan, če še sam takoj crkneš tak ni problema...