Ali se splača doplačati TMC ali ne?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Kupiti nameravam Garmina 3760 ali 3760T, sedaj pa me zanima ali je vredno plačati 30 EUR več za prometne informacije ali ne? Kakšnih velikih poti po tujini nimam..

Hvala!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.658
113
kupiš T pa skrekaš TMC doma...pa pelš lubico na večerjo za unih 30eur
evil.gif

Tko od oka......men TMC še ni prav prišel.....v italiji hotu delat kroge k naj bi bla 1 urna zamuda na poti...ignoriral in se normalno pripeljal....v SLO tak veš če je kj k ti vrabci povejo
smile-1.gif

Če spremljaš forum....pa nekateri razlagajo da jim je v Nemčiji pa že dostx prav prišel

error3

Zelenc'
6. sep 2010
7
0
1
Doplačaj 30 EUR, ker v primeru da kupiš brez dodatka (verzija brez "T"), boš moral za zunaji tmc sprejemnik doplačat več kot 30EUR, če se boš kdaj spomnil da ga potrebuješ.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Hvala vama, se mi je zdelo, da bo tako
smile-1.gif

Potem bom vzel model 3760, ali ga je kdo našel kje pri nas ceneje od 270 EUR?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Trenutno žal neke hude uporabnosti nima. Je v bistvu bolj igračka, nad katero lahko pizdiš, ko stojiš v koloni.
evil.gif
Podatki so večinoma za statična dela na cesti in občasno za kake zastoje na mestih, kjer že vsi vemo, da redno nastajajo. Podatki so predvsem iz avtocestnega omrežja.
Recimo, včeraj je bil v Ljubljani prometni kolaps, za pot od Gospodarskega razstavišča do Name sem rabil 20 minut, drugače še ne 5 min. A na navigaciji je bilo vse zeleno
uf-1.gif

error3

Zelenc'
6. sep 2010
7
0
1

Doplačaj 30 EUR, ker v primeru da kupiš brez tmc sprejemnika (verzija brez "T"), boš moral za zunaji tmc sprejemnik doplačat več kot 30EUR, če se boš kdaj spomnil da ga potrebuješ.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
za Slovenijo tudi sedaj "ni potrebno" plačati
grims-1.gif

pa zaenkrat je boljše, da za Slovenijo sploh ne aktiviraš TMCja - se precej manj živciraš
evil.gif

stojimTMCpapravidaselahkopeljem.press

error3

Zelenc'
6. sep 2010
7
0
1
Mislim, da je SLO TMC licenca sedaj brezplačna, oz. potrebno je imeti vsaj CN 2011.10+ ali ar3.11, ter tmc sprejemnik, da stvar dela(prikaže kar pošljejo iz trafnav oz. radio.si).
Brezplačna nadgradnja pred časom je bila zato ker na določenih nuvijih, ki so imeli tmc možnost , tmc v SLO ni delal zaradi karte ki to ni omogočala. Potem so uvedli brezplačno nadgradnjo,da so odpravili pomankljivost na starih kartah.
Ko pa je prišla ven 2011.10 so brezplačno nadgradnjoukinili.
Ker je sedaj pogoj, da lahko v SLO loviš TMC pač , da imaš eno do zadnjih kart, kar je zagotovljeno ob nakupu novega aparata z 60 dnevno nadgradnjo mape.
Tako si jaz razlagam.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
ne-ne-1.gif

TMC je potrebno "aktivirati" v napravi (je pa možno, da je TMC "koda" za slovenski TMC v novejših napravah že aktivirana ob nakupu) - laično: s tem "odpreš dekoder" TMC signala posameznega ponudnika (velja tako z "free" kot za PRO TMC)

zraven pa seveda pa še potrebuješ karto, ki vsebuje "TMC layer" za področje, kjer si in je s tem sposobna prikazovati (obdelati) TMC podatke

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Imam pa drugo vprašanje, odkar imam možnost sprejema prometnih informacij v Nemčiji in Italiji, se dogaja, da Garmin večkrat zmrzne..ne vem točno zakaj, ampak zdi se mi, da ravno takrat ko naj bi naprava sprejemala prometne informacije, da zmrzne.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Ali imaš v napravi vnešenih več operaterjev za določeno državo?

Jaz večinoma nastavim drugim na VIAMICHELIN, ker se je do sedaj za moje pojme še najbolj izkazal.

Pa mislim da več kot 4 ali 5 naročnin ne smeš imeti vnešenih v napravi, ker potem se lahko dogajajo težave kot si jih ti opisal. (izkušnje)

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
pozdrav,

sicer neumno vprašanje pa vseeno
redface-1.gif
:
kako aktiviraš TMC v SLO? imam sprejemnik, ki deluje vtujini, v SLO pa ne. kako ga usposobiš? imam 255w 2012.30 mape.
hvala

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Najbrž imaš GTM 25 tmc sprejemnik . Pojdi v nastavitve PROMET in poglej pod naročnine če imaš aktivirano za slo . Klikneš nova naročnina aktiviraj in ti izpiše ID sprejemnika to mi pošlji na ZS pa ti pošljem kodo za aktivacijo SLO naročnine TMC - ja .

Nazadnje urejeno:

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Najbrž imaš GTM 25 tmc sprejemnik . Pojdi v nastavitve PROMET in poglej pod naročnine če imaš aktivirano za slo . Klikneš nova naročnina aktiviraj in ti izpiše ID sprejemnika to mi pošlji na ZS pa ti pošljem kodo za aktivacijo SLO naročnine TMC - ja .

redface-1.gif
ne najdem nastavitve za promet - je 255w predelan na 265. v tujini mi normalno pokaže ikono za promet, v nastavitvah pa ne najdem?