ali res ni dovoljeno?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.537
2.916
113
v lokalni ostariji
joj koliko bedarij v eni temi. sploh umotvori "google mojstra" utiševalca...
- fastrac, mb-trac, dopstadt, wf-trac, fendt xylon... so SISTEMSKI TRAKTORJI in se tretirajo kot traktorji.
- traktorji imajo tudi klasični lahko končno histrost večjo kot 40km/h za kar pa so potem pogoji (vzmetenje, zavore...)
- na Avtocesto gre lahko vsako VOZILO ki dosega (homologirano) več kot 60km/h
- jcb-ji so določeni homologirani na 65, 70 in 80 (sploh prve serije recimo 180-80) furios-ov je bil 55km/h (večina "manjših serije 1000 in 2000) nekaj jih je pa na samo 40
-seveda mora biti tudi prikolica USTREZNO homologirana;)
- prednost traktorja je nižja cena registracije in možnost vožnje po raznem terenu (pa nekako ni omejitev v nedeljo itd itd)
- ekonomika pa je definitivno v prid tovornjaku. kar se tiče porabe, udobnosti, storilnosti...
- poraba pri transportu je pri traktorju izredno visoka ker to ni narejeno za tak namen ampak za delo na terenu! gume pa lahko natakneš "komunalne" ampak še vedno je širina gum ogromna (aerodinamika je pa itak "španska vas")
-unimogi so tovornjaki in niso vozni z F kategorijo!!! (vsaj novejši ne, stari so še kot traktor...) je celo v zakonu jasno napisano da niso traktorji;)) so pobiral tablice nedolgo nazaj...
- traktorji v DE imajo velikokrat spredaj tablice v UK imajo spredaj in zadaj! tako da utiševalec ne nabijaj...

takole na hitro

če pa še koga zanima kaj več pa kar

aja, mb-trac tudi manjše se naheca na končno 50-55km/h z menjavo zobniškega para polovičk! drugače gredo 40km/h...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
In na kaj mislis da sem jaz mislil ko sem napisal ceno/km/tono?
Fastraci imajo to prednost da gres z njim lahko v njivo. S sleperjem se z asfalta ni pametno zapeljati, kaj sele v njivo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Oprosti, glede stroška nisem dovolj pozorno prebral in sem napisal isto kot ti.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.392
2.565
113
A ni na ACi min 80km? Razn tam, kjer ni posebaj določene/dovoljena nižja hitrost?

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
niti ne, hitrost vožnje po AC načeloma ni omejena navzdol:

(1) Na avtocesto ali hitro cesto, lahko zapeljejo in vozijo po njej le vozniki motornih vozil in skupin vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost, večjo od 60 km/h.