Ali počakate?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ni hvaljenje, nisem tak tip človeka...hotel sem povedat, da mogoče ni nujno, da se čaka par sekund, da ugasne lučka za gretje svečk.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Vozim Alfo, če bi čakal, da se vse lučke ugasnejo nebi nikoli nikamor šel s avtom
grin1.gif

Drugače pa ja, počakam. Privežem se ponavadi še preden vtaknem ključ, zato pa je ta čas idealen da priklopim ipoda ali telefon na radio.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
[...]
Pa mi povejte, kako se to dela v nekaterih vozilih, ki za vžig uporabljajo samo gumb? [...]
Zelo podobno, kot če imaš ključ (vsaj v mondeu je tako):
- usedeš se v avto, pritisneš gumb (enako kot bi s ključem dal kontakt), meni se samodejno prižgejo tudi luči
- privežeš se, v tem času se ugasnejo "odvečne" lučke
- stopiš na sklopko in zopet pritisneš gumb, tokrat malce dlje (tako, kot bi vžigal s ključem)
- odpelješ

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Poleti vedno obrnem ključ do konca, pozimi pa počakam, da ugasne spirala za predgretje. No kasnejem sem ugotovil, da takšen postopek narekuje tudi Navodilo za uporabo
smile-1.gif
Sej računalnik preverja pravilno delovanje sistemov tudi ko je avto prižgan...

Pri novi A4, kjer se ključ samo potisne v odprtino, ga vedno potisnem do konca, potem pa avto sam vžge, ko je pripravljen. Poleti takoj, pri hudem minusu pa s kakšnim sekundnim zamikom.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Vsedem, dam kontakt, se pripnem in vmes se že špirala za predgretje in vse kontrolne lučke ugasnejo. Berlingo III je glede tega zelo hiter, 2 sec max.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ksz
Pri svojem čakam, ker v navodilih tako piše. Pri materinem ne čakam(ker v navodilih tako piše).

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz počakam da se števci vrnejo nazaj na izhodišče ... ta čas tudi vse lučke ugasnejo prižgem in odpeljem.

Ponavadi je to tako, se vsedem, obrnem ključ .... iščem pas, se zavžem, prižgem in odpeljem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Sam počakam da lučke ugasnejo, razen na križišču!
A to avte po križiščih ugašate ali enostavno ne znate speljat?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Absolutno je treba počakat!

Jaz vsaj do te mere da slišim vse 'System check' opzorila, potem že v knjižici prekontroliram, če so se res vsi sistemi prekontrlirali, in nato obrnem ključ. In ko mi javijo iz kontrolnega stolpa 'Haso, možeš da kreneš' se odpravim.

tako sem se navadil
evil.gif

.............................................................

Obrneš ključ in greš.

Mislim...pri dizlu moraš pri minusu še počakat dve sekundi in to je to.

Saj se moraš še pripeti, torej več kot dovolj časa za vse, konec koncev gre za malo elektronike, ki krmili (naj bi krmilila) par batov.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
[...]
Pa mi povejte, kako se to dela v nekaterih vozilih, ki za vžig uporabljajo samo gumb? [...]
Zelo podobno, kot če imaš ključ (vsaj v mondeu je tako):
- usedeš se v avto, pritisneš gumb (enako kot bi s ključem dal kontakt), meni se samodejno prižgejo tudi luči
- privežeš se, v tem času se ugasnejo "odvečne" lučke
- stopiš na sklopko in zopet pritisneš gumb, tokrat malce dlje (tako, kot bi vžigal s ključem)
- odpelješ

V bmwju se ko vstavim ključ odklene samo volan nobena lučka se ne prižge. Preden stisnem gumb start moram stisniti skolpko, ker drugače ni nič. Ko pa stisnem gumb avto takoj vžge in prižgejo se lučke na armaturki ki tudi takoj vgasnejo.

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Ma kokr si navajen: jst obrnem ključ, se vmes pripnem (lučke se uganejo) in stisnm na gumb da se prižge avto..

Ja ti lahko ko si tak frajer da maš gumb.
Eni mormo pa še sukat ključ
smile-1.gif

cool-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik PRINCESKA pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Ma kokr si navajen: jst obrnem ključ, se vmes pripnem (lučke se uganejo) in stisnm na gumb da se prižge avto..

smile-1.gif

cool-1.gif

Zdaj pa še enkrat njegovo trditev POZORNO preberi (v tisto v oklepaju se ni potrebno spotikat
wink-1.gif
).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik PRINCESKA pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

smile-1.gif

cool-1.gif
Eh, pol pa vgradi gumb.
smile-1.gif

(en znanec je, ker mu je ključavnica začela štekati. Po novem torej vstavi ključ, obrne za kontakt, potem pa z gumbom "zavergla". Zdaj mora samo še "nišan" od merke montirat, pa bo prava mafija
grin1.gif
)

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Dam kontakt, vmes se pripnem, v tem času lučke ugasnejo in avto vžgem, pa tudi luči kljub temu da imam dnevne, vedno ročno ugašam in ročno prižigam ko avto vžgem.