Ali me vlečejo za nos?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.036
2.957
113
Ti kr.

Imam dve taki izkušnji - konec aprila na munchensko letališče, itak da z letnimi, sonce nekje gor do Passaua, pol pa snežni metež pol ure, da sem moral it na parkirišče počakat.

Drugič pičim z avtodomom skozi tunele pri Welsu proti Gradcu, pridemo iz enega ven in tam sodra cca 5 cm po cesti, trije so keglali pred mano, jaz sem se zvlekel med njimi - cesta potem zaprta cca 2 uri.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.644
5.965
113
jaz sem par let hodil za velikonočne učit skijat v wagrain in radstadt. Ni blo leta, da nebi vrglo snega. Samo enkrat sem šel z letnimi :)
Tak da ko iz tauern tunela ven prideš pričakuj ve. So mi razložli, da sneg v aprilu ali maju ni nič neobičajnega.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.769
4.451
113
jaz sem par let hodil za velikonočne učit skijat v wagrain in radstadt. Ni blo leta, da nebi vrglo snega. Samo enkrat sem šel z letnimi :)
Tak da ko iz tauern tunela ven prideš pričakuj ve. So mi razložli, da sneg v aprilu ali maju ni nič neobičajnega.
Imaš prav, samo letos ga ni, niti Januarja in še Februarja ne vem če bo kaj.
Verjamem pa da ga bo še Aprila vrglo.

Tak je to zadnja leta..

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.289
985
113
Zadeva je sledeča:
- naslednji teden grem na vrh Nemčije po "nov rabljen" avto,
- avto kupujem pri hčerinski firmi proizvajalca,
- ker je avto na letnih gumah, jaz pa grem z njim po cesti domov sem jih prosil za ponudbo zimskih gum,
- ponudbe, ki so mi jih dali mi cenovno ne ustrezajo,
- pri drugi hčerinski firmi istega proizvajalca sem našel odprodajo malo rabljenih kompletov zimskih gum na platiščih in iskanje po VIN mi vrne nekaj zadetkov,
- ko te zadetke posredujem prodajalcu avta pravi, da predmetna kolesa ne ustrezajo, čeprav so v COC od avta navedena prav taka (velikost, ET).

A se mi samo zdi, ali oni mene fiju-fiju?

Rezervna opcija je, da kolesa naročim k vulkanizerju in mi jih on premontira.
Kaj pomeni zate hčerinska firma proizvajalca?
Kolk vem proizvajalci avtov nimajo lastne prodaje ampak pogodbenike, kateri pa ni nujno da so medsebojno kakorkoli povezani.
Pa tudi če so lastniško povezani, je velikokrat tako da za vsaka za svoj promet tekmujeta tudi med seboj.

Lahko pa bi tudi dejansko obe hčeri ki te .ebeta z imeni in naslovi omenil.
Aja, kaj pa če so hčerke skregane med seboj? Moraš pol tastarmu pisat.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.289
985
113
Zakaj že. Point je da ti niso hoteli rabljenih gum iz druge firme pripeljat in prodat. Oni so svoj posel naredil, sedaj pa odskakljaj ....
Tko na grobo povedano.

• Haha
Reactions: Samo Svoj

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.622
4.818
113
Mene bolj moti, da gre kupit rabljen star avto na severu Nemčije in gor namontira vedi ga kakšne rabljene gume z drugega konca Nemčije in ti je to ok, ker gre pač za ženo. Mi je kar žal, da se ne zaveda kakega majstra ona podpira doma.

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.110
2.915
113
Ah no, napisal je malo rabljen komplet zimskih gum in to verjetno od avtohiše. Verjemi, da če ti avtohiša gor napiše, da gre za npr. točno določen model priznanega proizvajalca gume z letnico proizvodnje in prevoženimi kilometri, da to potem tudi drži. Sem naročil 2 avta že v Nemčiji in ju šel iskat, je kar milina kupovat gor ne pa pri naših (častne izjeme seveda izvzete) cigo dealerjih, ki samo gledajo na to kje te lahko nategnejo. Zato pa imaš na mobile.de tudi ratinge prodajalcev in verjemi, da se trudijo da imajo visoko oceno.