Ali lahko v Evropi živimo v miru?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Če se spravimo na isti nivo, kot so se muslimani zaradi karikatur, bi morali američani (pa nisem njihov fan) ene par atomskih bomb odvreči na Palestino, Iran in še kakšno muslimansko državo, kjer stalno zažigajo ameriške zastave.

Američanom je sveta njihova zastava, muslimanom pa Mohamed in Koran. S tem da si muslimani jemljejo pravico, da žalijo vse po vrsti, njih pa ne sme nihče. Mislijo, da so posebej zaščitena rasa.

podpis pod tole...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
Vi ste en čuden narod.
Za vse vas rit srbi.
Dajte mi povedat nasilnega muslimana ,da je kaj naredil.
Vi ste nafilani z tujimi mislimi in neznate razmišljat z svojo glavo.
Ali veste da obstajajo dve vrsti muslimanov.1 vrsta soniti (70-80% vseh muslimanov) 2 vrsta šeiti( oni so mal dugačni -10-20% ) 3 vrsta Vehabije ( te so pa najbolj prefuknjeni.oni delajo scene po scetu.To so zagriženi muslimani.Oni so na priloženem posnetku.) Take stvari morate ločiti. To je tko kokr katoličani in pravoslavci.
Mene osebno so tu prizadele te karikature.To so svete stvari z katerimi se ni za zajebavat.Posebaj kar je sveto pri muslimanih (islam, žena ,družina) to je sveto in to nima noben pravice omenjat.Pač to je tko, drugače nemore biti.

Kristjanom in papežu tudi nebi bilo všeč da se gdo druge vere dela norca iz Jezusa.
No vidiš tut muslimanov niso bile všeč karakture.
Za vas je nasilje že ko grejo protesterat pred dansko ambasado.
Ko so pa scene delal v Franciji pa je to normalno.
Noben ni nasilen.So pa užaljeni.Vsak bi bil.
Ne poslušite opic katere vam prerejo možgane preko intrneta in tv.
RAZMIŠLJAJTE Z SVOJIMI MOŽGANI.
Ne biti mamini sinčki ,katerim mami še vedno briše noska in kuha čajčka.

A niste pomislili da politiki ravno to hočejo.Vojno. Zakaj ? Da zaslužjo a ne.

prvo kot prvo......sem ateist...tako da kdor veruje naj veruje...

brez zamere za tole....ne ti tuki MISLI S SVOJO glavo ko ti celo življenje tupijo islam je svet ipd....

letos praviš da smertno resno jemlješ vero, islam družino ipd....super...
drugo leto boš smrtno resno jemal sveto vojno
bonk.gif

maš prav MISLI S SVOJO GLAVO

Nazadnje urejeno:

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
ne nerazumete.Nisem kak hud vernik.Pač spoštujem neke stvari.
Pravim to je v genih ,da je družina sveta (otrok,žena).Tko si naučen iz otroštva.Nevem kako naj to razložim.

Citat:
Če se spravimo na isti nivo, kot so se muslimani zaradi karikatur, bi morali američani (pa nisem njihov fan) ene par atomskih bomb odvreči na Palestino, Iran in še kakšno muslimansko državo, kjer stalno zažigajo ameriške zastave.

Američanom je sveta njihova zastava, muslimanom pa Mohamed in Koran. S tem da si muslimani jemljejo pravico, da žalijo vse po vrsti, njih pa ne sme nihče. Mislijo, da so posebej zaščitena rasa

razlika je to da je neki vera nekaj pa zastava.
Konc koncev je pa vsakemu verniku najpomebnejša vera in družina.
zmaga.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:

ne, stvar je enaka. zastava predstavlja njegovo državo, njega samega. tako kot vera predstavlja vernika in sveto pismo/koran/... predstavljajo "zastave" za vernike.

glede karikatur: niso ravno okusne, ampak vsak ima svobodo izražanja in karikature to so.
glede na to koliko se pljuva po RKC bi morali njihovi verniki (če bi bili na nivoju miselnosti teh muslimanov) že zdavnaj začeti z novo inkvizicijo.
btw: sem ateist.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
in ja... sej so tud karikature iz krščanstva, katere so bolj šaljive... se spomnite Mladine, ko je eni teti podgano dala v naročje? in kaj je blo? RKC se je neki bunil, čez 1 mesec so vsi pozabili! jest tud ne razumem zakaj tak halo? sej v smislu sale je vse dovoljeno! res je, da so tiste karikature prišle ven ob nepravem času, sam ok, dejmo pozabit, pa it naprej z življenjem! jest ne vem, a ti ljudje res nimajo pametnješega dela, kot demonstracije zganjat, pa nasilje širit? in da hočejo unga slikarja ubit... matr, nej se raje busha lotijo, pa bojo več naredil zase in za cel svet!
in ja, cerkev je bila včasih še bl kruta kt muslimani, pa jim tega noben ne očita, oz. smo jim vsi "oprostili"! pomojem bi mogl it voditelji na vojno sodišče zarad genocida! kaj so včasih delal ej.... ne vem, kako lahko še danes zivi ta organizacija!

sej dobr da sploh imamo muslimane in krščanarje! če jih ne bi bilo, zarad česa bi bile pa pol vojne??? in v letu 2008 so še vedno vojne zarad ver... to je sramota zame! k da se ne morjo zmet, pa v roke sežt, pa si rečt, naj vsak zivi po svoje, in se z drugimi stvarmi ukvarjat....

sm pa tud jest ateist.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Pravim to je v genih ,da je družina sveta (otrok,žena).Tko si naučen iz otroštva.Nevem kako naj to razložim.

Verjetno boš res težko razložil, kako lahko v isti sapi trdiš, da je nekaj prirojeno in priučeno.
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja točno! sm mal zafrknu... no, ampak sej je vseen kdo je to izdal, pač provokacija je bila...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Se pridržujem mnenju, da muslimani preveč alergično reagirajo....

BTW, eni teti je ime Marija, konkretno gre za skrunitev brezjanske upodobitve Marije Pomagaj

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:

Citat:

Američanom je sveta njihova zastava, muslimanom pa Mohamed in Koran. S tem da si muslimani jemljejo pravico, da žalijo vse po vrsti, njih pa ne sme nihče. Mislijo, da so posebej zaščitena rasa

Konc koncev je pa vsakemu verniku najpomebnejša vera in družina.
zmaga.gif

Teb očitno zastava ne pomen nič in zato še ne pomeni, da drugim ne veliko. Tako kot men muslimanska vera ne pomeni (oz. katerakoli vera) nič in zato še nimam pravice sklepat (tako kot si ti, da je zastava čisto nekaj dugega (manj) kot vera), da tud teb ne pomen nič in jo lahko zato žalim.

Nekaterim zastava njihove države simbolizira način življenja, borbo za osamosvojitev itd. in se identificira z njo. Tako kot nekaterim koran... Ampak eni so bolj tolerantni od drugih in spoštujejo drugače misleče.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Ali veste da obstajajo dve vrsti muslimanov.1 vrsta soniti (70-80% vseh muslimanov) 2 vrsta šeiti( oni so mal dugačni -10-20% ) 3 vrsta Vehabije ( te so pa najbolj prefuknjeni.oni delajo scene po scetu.To so zagriženi muslimani.Oni so na priloženem posnetku.) Take stvari morate ločiti.

Rade volje se poučim o tem in verjamem, da je enim vseeno za te svete vojne, kar imam proti, imam proti ekstremistom... vseh veroizpovedi.

Citat:
Mene osebno so tu prizadele te karikature.To so svete stvari z katerimi se ni za zajebavat.

Ej, mene pa Marija s podgano v naročju ni nič prizadela. To so neke podobice na katere palijo owce. Jaz bolj verjamem v ljudi. In mislim s svojo glavo.

Citat:
Ne poslušite opic katere vam prerejo možgane preko intrneta in tv.
RAZMIŠLJAJTE Z SVOJIMI MOŽGANI.

eeem, tebe prizadanejo neke karikature, torej očitno ne razmišljaš samo s svojo glavo...

Citat:
Posebaj kar je sveto pri muslimanih (islam, žena ,družina) to je sveto in to nima noben pravice omenjat.
Pa kaj je "sveto"? Družina? Samo normalno je. Ker pač ne rojevajo potomcev ki bi bili takoj neodvisni od staršev... No, ni normalno da morajo bit ženske ves čas neki zatirane, k da ne bi bli dost deci da jih ne bi znali drugače obvladovat.... Sicer pri preveč svobode ženske res začnejo z emancipacijo, ampak če to bolje pogledaš, se lahko nasmejiš, saj še same pojma nimajo kaj hočejo... Pri muslimanih pa so ženske "svete"??

Mir bi bil edino, ko bi si folk upal živet brez religij. Ko ne bi bilo izkoriščevalcev ki bi na račun vodljivosti owc, si izmišljevali nemogočih zakonov in nekih namišljenih traparij in podobic. Ko bi vsi bili preprosto LJUDJE. Ne pa da sem jaz za nekatere ekstremiste celo "nevernik katerega moraš ubit in boš dobil pike pri nekem "alahu""
stupid-1.gif

Citat:
A niste pomislili da politiki ravno to hočejo.Vojno. Zakaj ? Da zaslužjo a ne.

Ja seveda, nočemo tega... Samo a vidiš kje horde evropejcev ki božjastno vzklikajo da bojo pobili nevernike, zažigajo zastave, se derejo k zmešani, streljajo s puškami v luft.... Take glupe demonstrante se v civiliziranih državah čim prej zatre, ker se da svoje tudi na bolj človeški način povedat....

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
bombadirat državo ki jim da dom, hrano itd ..... mislim ti so pa dobri ..... isti so ko babe ko ne vejo kaj bi radi ...... jaz bi rekel da vsi verniki ne znajo mislit z svojo glavo, ker verjet nekaj kar je napisal nekdo, ker se mu je tak pač zdelo, a je to razmišljanje s svojo glavo????? ....... ne se sekirat preveč, itak je človeštvo obsojeno na propad, ker kot že star pregovor pravi; nič ni večno
wink-1.gif
........... če bi folk naprej pometel pred svojim pragom bi imel celo življenje kaj delat brez da bi se brigal za druge, tak pa hočejo najprej drugim prage pometat, zato pa je tak

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Samo na stvar: dol mi visi za leporečje evropskih politikov.
Dejstvo je, da ima Evropa svoje kulturne korenine, ki še zdaleč niso muslimanske. V obratni smeri to velja npr v Iranu, Egiptu, Siriji itd.

Muslimani v Evropi nimajo pravice zahtevati posebne obravnave in odpustkov. Če že živijo tukaj naj se prilagodijo okolju ali pa spokajo od koder so prišli. Bom še jaz odšel v Iran, s sabo odpeljal štiri blond bejbe, jih oblekel v minice in se z njimi lizaril po teheranskih parkih. Me zanima, kdaj bi me vrli musliæi nabili na k.....

Evropsko popuščanje le pomeni, da nas bodo muslimani v lastnem okolju preplavili in dosegli, da so bomo Evropejci morali prilagajati njihovim normam in pravilom, hkrati pa nam ne bodo dopuščali naših lastnih svoboščin.

To se zgodi, če si preveč korekten in "civiliziran". Klinc pa takšni politiki, ki se ne znajo postaviti za interese tistih, ki že od nekdaj bivajo v določenem okolju.

Paco

Pripravnik
6. okt 2007
62
4
8
ksz...

Seveda da lahko živimo v miru. Ampak problem je, ker ima več ali manj vsaka vera ali kutura neko mnenje o drugih verah, ljudeh, kulturah. Dokler ne bomo vsi spoznali, da so vsi ti prepiri plod boja nekih umetnih idej, nam bo bolj težko. Mislim sej folk to ve ampak tega očitno enostavno ne šteka. In iz tega vedno pride konflikt. Budizem se mi zdi še vedno kot fakin neka filozofija iz leta 2500ad. Nimajo mnenj o drugih, gre se le za to, da si dober do ostalih in nadzoruješ svoja čustva in misli. Its so fu*king simple ampak ljudje moramo vedno iskati razlike in potem vrednotiti.

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
To mi deluje tako kot če bi jaz nekomu rekel, da je nasilen, on bi se pa začel dret, da ni nasilen in da me bo ubil, če mu še enkrat to rečem...
confused-1.gif

Tako je bilo, transparent : Behead those who said islam is violent
13.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Ekstremisti gor ali dol. Islama se je potrebno bat, kot hudič križa. Že sama vera narekuje vskemu individualistu, širjenje vere. Tega RKC ne počne. Nobeden kristjan ne vsoljuje vere drugim in ne žali drugih ver.

Vsaka vera je kot opij. In če ima človek inteligenčni kvocient nižji, kot temperatura na Kredarici, potem opij toliko bolj prime. Če seštejemo 1+1 in vidimo, da je kombinacija verskega fanatizma + mužgančki v velikosti teniške žogice = poguba za človeštvo.

Svet bi se moral upret Islamu in natančno določiti meje in norme. Če si v Evropi, nimaš kaj da mahaš z koranom, tako kot kristjani v Iranu ne mahamo z Svetim pismom.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ekstremisti gor ali dol. Islama se je potrebno bat, kot hudič križa. Že sama vera narekuje vskemu individualistu, širjenje vere. Tega RKC ne počne. Nobeden kristjan ne vsoljuje vere drugim in ne žali drugih ver.

Japajade.

V katekizmu jasno piše da mora vsak pripadnik RKC širiti svojo vero...

A ni misijonarstvo pod krinko bolnic in šol vsiljevanje vere?

In zakaj je bil že vprašljiv Ratzingerjev obisk v Turčiji?!

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Problem zahtevanja spoštovanja "svetih" stvari nekoga, je vsiljevanje svojega prepričanja drugim. To je osnovni problem Islama in drugih religij, ki vsebujejo pravila za življenje.

Sem vzgojen v duhu evropskega razsvetljenstva in svobode mišljenja. Nekaj, kar je zame spoštljivo, je lahko zate popolnoma nespoštljivo. Ko zahtevaš "spoštovanje" običajev, navad, preroka, besede, ... zahtevaš, naj omejim svojo svobodo in neham razmišljati in delovati svobodno. To pa je omejevanje moje osebne svobode. Nekaj, kar je nam evropejcem "sveto". Tvoja "svetost" je torej bolj "sveta" od moje. In ker tvoja pravila prihajajo od boga (religija), moja pa iz človeka (humanizem, filozofija), je tu konflikt, ki ga muslimani (in drugi verniki) razrešijo tako, da vsiljujejo svoje prepričanje, kajti božja beseda je zakon o katerem ni dvoma.

Zato ne morem izražati svoje svobode v Savdski arabiji in vahabit ne more izražati svoje svobode v Evropi. Preprosto. Edina pot, ki jo vidim je, da zmerni muslimani ločijo sveto od posvetnega. Ekstremisti pa v zahodnih demokracijah nimajo prostora. Demokracija je res (deloma) svobodna, a če dopusti nasprotnike svobode, propade v absolutizem.