Ali kdo popravlja UKV postajice?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Kakšen, ki ni zlatar. Imam Kenwood TH-79E - pred leti sem več uporabljal, sedaj pa le občasno prižgem. Videti je, da je crknil zaslon. Servis bi me verjetno preveč olupil ... če pa je kakšen hobi serviser ... se priporočam.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Da si malo sposodim temo:
Mogoče kdo ve, če je kje na spletu možno poslušati kakšne CB postaje (slovenske)?

Nazadnje urejeno:

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
preveri sam. Odpri in preveri če je med tiskanim vezjem in LDCjem gumica. Potem lahko to sam zamenjaš. V delkotu imajo te gumice. Mogoče jo pa sam narazen doobiš in očistiš ter ponovno vkup stisneš.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Bil sem radioamater, sedaj pa le občasno prižgem zadevo.
Čakam še kolega, ki je nekaj popravljal te zadeve, da mi oceni stroške
10.gif

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Da si malo sposodim temo:
Mogoče kdo ve, če je kje na spletu možno poslušati kakšne CB postaje (slovenske)?

Slovenske CB postaje na netu ni. Dvomim, da je kdo pripravljen streamat šum in tistih par Romunov, ki se pripeljejo po avtocesti mimo. Edino v Ljubljani se nekaj oživlja kanal 9. Predvsem v večernih urah se najde kdo gor, ampak te dni je tišina, ker očitno so tudi cebejaši na dopustu.
cool-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
V čem je štos te rabote? Da se pogovarjaš z drugimi? Verjetno mora biti še kaj drugega zadaj. Mi lahko kdo malo razloži vse skupaj?

Razumem radijske postaje na plovilih in letalih, kjer imajo točno določeno funkcijo in nalogo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kot je utisevalec napisal, meni je bilo tudi zanimivo kot tehnikalija ion za klepet s kolegi. Ko kolegi izginejo, zanimivost zamre in vse skupaj pristane v omari ali smeteh.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
V radioamaterstvu je še kaj več, kot pa samo mIRC itd. Smo imeli v SLO digitalno omrežje (Packet Radio) z AX.25 protokolom, ko se še vedelo ni kaj je to internet. Potem pa je tu veselje do tehnike, samogradnje sprejemnikov, anten in ostalih sklopov, ki se potrebujejo. Nekateri se najdejo v tekmovanjih, vzpostavljanju zvez preko satelitov, lune, odbojem signala preko meteoritskih rojev, opazovanje in spoznavanje vplivov podnebja, sončnih aktivnosti itd. Preveč, da bi vse naštel.

Je pa danes težko razložit mulcu, ki visi na internetu, zakaj rabiš anteno, postajo in kup drugih stvari, da se lahko z nekom pogovarjaš...
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Razumem kaj je radioamaterstvo, ampak laiku ki sem mu zdi to totalno brezveze najlažje razložiš na primeru facebooka.

V osnovi je radioamaterstvo predvsem DIY konjiček pri katerem uporabiš znanje vseh naravoslovnih ved, zato da se lahko družboslovno udejstvuješ. Skratka all-in-1 hobi v katerem rabiš in krepiš znanje matematike, fizike, geografije, astronomije, jezikov, filozofije ...

In ja radioamaterstvo je s prihodom interneta skoraj izumrlo, sedaj se sicer nekaj dela na vračanju (ampak sam mislim da neuspešno, predvsem ker je preveč nostalgije v akterjih "stare šole").

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zgaga je napisal to, kar me je zanimalo. Ker sem strojnik po duši, vedno s črnimi nohti od šmira, se mi je zdelo, da mora biti za vsem skupaj kaj več od golega klepetanja z veliko šuma. Zdaj je bolj jasno. Isto je pri meni, kako naj mulcu razložim, da mi je od mopedov še vedno najboljši APN4, posebno, če kje najdem kakšno poceni in jo počasi urejam, da ji povrnem star sijaj, z vsemi cukrčki, ki so jih včasih dajali nanje. Ko jo prodam, ponavadi ne dobim toliko, kot sem zapravil za restavriranje, pa šta, samo da zabavam s tistim, kar rad počnem.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ko jo prodam, ponavadi ne dobim toliko, kot sem zapravil za restavriranje, pa šta, samo da zabavam s tistim, kar rad počnem.

Se podpišem pod tole zanje. Ko seštejem vse €€€, ki sem jih vložil v hobi, bi lahko kupi avto srednjega razreda...
hysterical-1.gif

Sem pa s tem hobijem videl tudi nekaj tujine, vključno s tekmovanjem, ki smo ga delali iz Dubaja...
cheer.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zdaj ko sem velik in je tudi žep veeeeliko globji, se je hobi apetit povečal in se spravljam en avto rihtat. Ko ga dobim in začnem, bom v primernem sklopu odprl temo in sproti dokumentiral. Bo pa to besna zverina.