Ali kaj preklinjate za volanom?

Ali kaj preklinjate za volanom?

• Ne.

• Včasih.

• Pogosto.

• Skoraj vedno.

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.840
407
83
Vipavska dolina
Jaz bom kar še tule napisal, da, pogosto. In največkrat na tiste ko niso dokupili stikala za smernike. Verjamem pa da tudi kakšen za menoj ko vozim "penzionistično", dobro to ne vedno.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.087
7.502
113
Ce 2x na leto zakolnem, je to veliko. Vedno gre za enako situacijo - "manjsi" od mene se obnasa na cesti neprevidno in/ali arogantno. Meni gre vedno film na oči, da ce ne bi šlo skozi, bi ga zagotovo ubila in imela na vesti. Kar me razhudi, je pa njegova aroganca, da bodo drugi poskrbeli, da njemu ne bo nic. Samo enkrat na znese, pa bo komplet racun on pobral...

mtl

Guru
19. jul 2007
10.851
522
113
Kras
www.mtl.si
Z leti se je pogostost konkretno zmanjšala :), ker ugotoviš, da itak nič ne pomaga. Pa nekako se mi zdi, da sem manj nestrpen postal.
Edino, kar res sovražim je mečkače, ki ti ne dajo mesta. Recimo vožnja po sredini lokalne ceste, tako da ne moreš prehiteti. Bah.
Pa ugotovil sem, da z leti opazim pravočasno manj situacij, da bi komu dal prednost. Hm.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.959
3.499
113
Evo priznam: spadam med tisto eno tretjino, ki preklinja pogosto. No mogoče ne bi rekel, da vedno preklinjam - pač komentiram, včasih s kakim neprimernim pridevnikom.
Imam pa nekaj pravil:
- nikoli v navzočnosti drugih potnikov kot žene, sploh ne pri vnukih;
- praviloma sem postal zelo toleranten do "blondink"; si pač ne morejo pomagat;
- v krožiščih se vedno na daljavo priklopim na grahec v lobanji tistih pred mano, da vem kdaj bodo šli ven, čeprav so kupili avto prez žmigavcev (smernih luči);
- najraje pa imam dinamike na "nujni vožnji" na AC, ki mi kot zadnjemu v koloni sporočajo, da bi nas radi preskočili.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.179
7.608
113
pri taščici
Redko kdaj,mora iti res ze "za nohte".
Da bi mi zarad kakšnega manjkajocega zmigavca iz rondoja film pocil pa niti pod razno.
V rondojih ne gledam zmigavcev ampak gledam pogled voznika in obracanje volana oziroma smer voznje. Zaradi mene v vecini primerov lahko ukinete zmigavce v rondojih.
Ker zmagajo tisti ki se vozijo mimo izvoza z zmigavcem.
Manjkajoci zmigavec pri zavijanju iz glavne ceste me bolj moti.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
83
1
8
Evo priznam: spadam med tisto eno tretjino, ki preklinja pogosto. No mogoče ne bi rekel, da vedno preklinjam - pač komentiram, včasih s kakim neprimernim pridevnikom.
Imam pa nekaj pravil:
- nikoli v navzočnosti drugih potnikov kot žene, sploh ne pri vnukih;
- praviloma sem postal zelo toleranten do "blondink"; si pač ne morejo pomagat;
- v krožiščih se vedno na daljavo priklopim na grahec v lobanji tistih pred mano, da vem kdaj bodo šli ven, čeprav so kupili avto prez žmigavcev (smernih luči);
- najraje pa imam dinamike na "nujni vožnji" na AC, ki mi kot zadnjemu v koloni sporočajo, da bi nas radi preskočili.

Pejt mal v S Italijo, kar nekaj rondojev, pa jim ne gre in gre vožnja po rondojih. Žmigavc za zavit v rondo, za ven pa v enem tednu (prejsnji teden) nisem videl niti enega, da bi dal žmigav pa je blo ziher 200+ rondojev.

Drgač pa bedake, k vozjo tik za ritjo (večinoma Audi, BMW). Zgleda so bavarci pr nas res brez žmigavcev, pa z magnetom namesto kilerja.

Na žalost je vožnja pr nas sploh po AC (predvsem okol LJ) stres. Dejansko se grem v I, A, D. mal sprostit na cesto, ko mirkaš na svojo vožnjo, na na druge.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.770
5.356
113
Z leti spoznaš, da kot pravite drugi tako ali tako nič ne pomaga in da tudi sam nisi brez napak. Le da za svoje napake imamo opravičilo ;) .
Predvsem pa spoznaš, da razburjenje zaradi neke situacije na cesti, škodi le tebi. Drugemu boš težko kaj veliko dopovedal. Pred desetletji sem bil tako zagret, da sem šel človeku v živo povedat, kar sem mislil, da mu moram. Neumnost.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.068
968
113
toti Maribor
Drugi taki primer za preklinjanje je Cesta proletarskih brigad v MB ob 5:30. Prometa skoraj nič, ti pa stojiš ko butl pred vsakim semaforjem. Očitno so se v digitalni dobi zeleni valovi izgubili. No nasploh je v dobi Arsenovića promet v MB postal prava katastrofa. Aja saj vem javni promet, pa to. No tudi ta je v MB šel v tri krasne po novi shemi.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.959
3.499
113
Z leti spoznaš, da kot pravite drugi tako ali tako nič ne pomaga in da tudi sam nisi brez napak. Le da za svoje napake imamo opravičilo ;) .
Predvsem pa spoznaš, da razburjenje zaradi neke situacije na cesti, škodi le tebi. Drugemu boš težko kaj veliko dopovedal. Pred desetletji sem bil tako zagret, da sem šel človeku v živo povedat, kar sem mislil, da mu moram. Neumnost.
Nasprotno, raziskave kažejo (tako piše v članku), da če daš to ven iz sebe je precej bolje za tvoje zdravje.

• Ljubezen
  • Haha
Reactions: Barbarian in Pepe

damirj

Guru
9. maj 2012
5.673
2.642
113
Pejt mal v S Italijo, kar nekaj rondojev, pa jim ne gre in gre vožnja po rondojih. Žmigavc za zavit v rondo, za ven pa v enem tednu (prejsnji teden) nisem videl niti enega, da bi dal žmigav pa je blo ziher 200+ rondojev.

Drgač pa bedake, k vozjo tik za ritjo (večinoma Audi, BMW). Zgleda so bavarci pr nas res brez žmigavcev, pa z magnetom namesto kilerja.

Na žalost je vožnja pr nas sploh po AC (predvsem okol LJ) stres. Dejansko se grem v I, A, D. mal sprostit na cesto, ko mirkaš na svojo vožnjo, na na druge.

Jst vidim podobne bedake za ritjo v skoraj vseh znamkah, tako da posploševat ne moreš.

Kar se tiče rondojev je pa še največja težava, da so razlike v priporočilih uporabe žmigavca v rondojih od države do države različne. Na naših koncih je popularno nakazat smer samo ob izhodu, pri vhodu pa ne. V drugih državah pa nakažejo smer tudi pri vstopu v krožišče, bolj zato, da se ve ali greš na prvem izhodu ven, ali boš šel okoli.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.959
3.499
113
Kar se tiče rondojev je pa še največja težava, da so razlike v priporočilih uporabe žmigavca v rondojih od države do države različne. Na naših koncih je popularno nakazat smer samo ob izhodu, pri vhodu pa ne. V drugih državah pa nakažejo smer tudi pri vstopu v krožišče, bolj zato, da se ve ali greš na prvem izhodu ven, ali boš šel okoli.
Glede na to, da sem veliko prevozil v Franciji ki je "mama vseh rondojev" in to v časih ko se nam še ni sanjalo in smo imeli geslo "semafor v vsako vas", se ne morem strinjat s tem kar si napisal. Ob vhodu v rondo se gre na najbolj notranji pas in da levi smernik, ki se ga pusti dokler ne začneš menjavat pasov oz. greš ven in kaže, da ostajaš v krožišču. Ob izhodu oz. za predhodnim izhodom ter ob menjavanju pasov se da desni smernik - to je vsa teorija. S to podrobnostjo, da ima tudi znotraj krožišča desni prednost in če te ne "spustijo" ven greš pač še en krog.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.068
968
113
toti Maribor
Trust MB krožišče katastrofa. Vsi, ki gremo na Koroški most se razvrščamo na levi pas za notranji pas v krožišču. Medtem, ko mi čakamo se najdejo frajerji, ki gredo lepo po zunanjem pasu okoli in ven na Koroški most. No takim bi jaz dal kazen 1000€ in 9 kazenskih točk. Samo kaj, ko pri nas ni nobenega, ki bi to kontroliral.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in naliM

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.959
3.499
113
Trust MB krožišče katastrofa. Vsi, ki gremo na Koroški most se razvrščamo na levi pas za notranji pas v krožišču. Medtem, ko mi čakamo se najdejo frajerji, ki gredo lepo po zunanjem pasu okoli in ven na Koroški most. No takim bi jaz dal kazen 1000€ in 9 kazenskih točk. Samo kaj, ko pri nas ni nobenega, ki bi to kontroliral.
Povej zakaj?
Namreč predmetno krožišče nima pred vhodom znaka z obveznim izvozom na prvem izhodu, kar bi bilo mimogrede butasto, ker je tam parking od Meltala. Tudi talne oznake v krožišču ne prepovedujejo vožnje okoli, ali delat runde po zunanjem pasu.

To da pa se folk z levega pasu ne zna odpeljat v krožišče ob prvi luknji je pa sploh problem, zato se najdejo "padalci", ki te motijo.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.420
1.887
113
Pogostost preklinjanja je navadno obratnosorazmerna s številom vrancev pod havbo....

zakon

Guru
16. maj 2008
9.068
968
113
toti Maribor
Povej zakaj?
Namreč predmetno krožišče nima pred vhodom znaka z obveznim izvozom na prvem izhodu, kar bi bilo mimogrede butasto, ker je tam parking od Meltala. Tudi talne oznake v krožišču ne prepovedujejo vožnje okoli, ali delat runde po zunanjem pasu.

To da pa se folk z levega pasu ne zna odpeljat v krožišče ob prvi luknji je pa sploh problem, zato se najdejo "padalci", ki te motijo.
Zakon je jasen. V kolikor ne greš na prvem izvozu ven se moraš razvrstiti na notranji pas. Ni potrebnih nobenih označb.