Ali je taka ponudba poštena?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
ksz

Meni kolegica sedaj že več kot dve leti vrača 600€. Pa se pogosto vidima, na začetku sem jo še spraševal če si je že kaj opomogla, da bo vrnila in nikoli ni imela. Sedaj je več ne vprašam, pa mi sama tudi ne omeni vračila. Vmes je že enkrat avto menjala, tak da je denar imela, sedaj je na lizingu in ga spet nima. Nočem se skregati z njo, ker pol mi ga sploh ne bo vrnila, pa kolegica mi več ni (vsaj v mojih čustvih ne). Sem predlagal, da mi vrača magari po 50€/mesec, pa mi vedno pokaže prazno denarnico (mogoče celo eno prazno denarnico samo zame okoli nosi).

Ker neznaš delat s takimi avšami. Poveš ji samo da si dobil njenih 600€, ko te čudno pogleda, pa ji tip polek tebe reče,
miška zaj si meni dolžna. Pol ji pa tak tip ki nima veze z prijateljstvom, lepo hodi na dom pa gnjavi vse okoli z sosedi vred.
Teh 600€ bo vrnila v roku 5ih dni, si jih bo sposodla, samo da bo mir.

To da folk ne vrača, vmes pa menja avto ipd. jajca, to je nespoštovanje usluge ki jo je dobila, in takim je treba na vrat nakopat
loan sharke, ki pridejo z bejzbolko trkat na vrata.
tale je dobra....
Me zanima dolznikova reakcija.
Sicer pa je odkup terjatev nekaj normalnega v poslovnem svetu.
Samo tole ni poslovni svet, saj nimas nobenega papirja in moras imeti prijatelja da "prevzame" tvoj dolg.
Malkom. Meni si dolzan 5 jurjev. Softi se je nekaj ponujal za "odkup" terjatve.pricakuj da bosta sla asflaltirat

wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Moja je delala v enem kafiču, prišel je julij in z njim dopusti in promet se je prepolovil, nastale so seveda težave pri plačilu študentk
in moja ki je delala en dan cel, nato popoldan in spet en dan cel, si je nabrala za okol 1200€ ur, katerega denarja seveda ni videla
lepe 3 mesece, na študentu niso naredli druga kot klicali in opozorili, pa z njihovo pravno službo ni blo nič.

Malkom je poklical strica z brki, kateremu je v kafani padel opozorilni kozarec da se naj šefica nariše, prijazno ji je povedal da
je od te pa te punce denar zdaj njegov. Kaj so dalje počeli nevem, stric z brki mi je čez dober teden dal 400 in čez en še 500,
kako so pa oni glihali med sabo nevem, vem pa da sedaj njegova hčerka tam dela, če še, takrat je začela...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Kaj pa če kvaliteta dela ni bila dobra in je zaradi tega dekle naredilo minus v kafiču ali pa ni pokrila niti stroškov dela, kaj šele naredila profit?

Problemi postanejo samo večji, ko resnica od nekoga postane absolutna resnica.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Za ostalih 11 mesecev pa je dobila plačano, le za tisti zadnji mesec ne? Zakaj pa je potem nehala delat...po tistem mesecu?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
dej Darjan ne pametuj.Kvaliteta dela!?!?!? Hahahahah, ne me smejat. Če je punca delal v lokalu, delal nadure, stregla strankam, ker ni bilo drugega, pol nimamo kej debatirat o prometu. Kolikom prometa se naredi, ni odgovornsot kelnarce, ampak lastnika. On mora privabit stranke, na kakšen način, je pa njegov problem. kelnarca je tam da streže in pika. Ni ona tam da zabava goste z striptizom alil cirkuškimi točkami. Razn če ma še to v okviru svojih delavnih nalog.

me kr pogreje, ko začne kdo branit lastnike lokalov. že tko izkoriščajo punce za vseživo, morjo prenašat pijane goste, pretepe, grožnje, razbijanje, pucat WCje (ker lastnik nima za snažilko), ostajat dolgo v noč z unimi ta zadnjimi ob pol kozarca pira,..in ti zagovarjaš lastnika. Če je lastnik zaposlil nepsosodno kelnarco in zato ni gosto si je kriv SAM. Ni kriva ne kelnarca, ne gostje,...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Koga, kelnarce ali lastnike?
-kelnarce: potreba po denarju (gmotno stanje)
-lastnike lokalov: pohlep in čisti pohlep po še več denarja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Ampak če vsi vedo kako je to, oz nekdo je kaj takega že počel, zakaj mislijo da bo drugače, pa vseeno gredo delat to?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
ksz

Meni kolegica sedaj že več kot dve leti vrača 600€. Pa se pogosto vidima, na začetku sem jo še spraševal če si je že kaj opomogla, da bo vrnila in nikoli ni imela. Sedaj je več ne vprašam, pa mi sama tudi ne omeni vračila. Vmes je že enkrat avto menjala, tak da je denar imela, sedaj je na lizingu in ga spet nima. Nočem se skregati z njo, ker pol mi ga sploh ne bo vrnila, pa kolegica mi več ni (vsaj v mojih čustvih ne). Sem predlagal, da mi vrača magari po 50€/mesec, pa mi vedno pokaže prazno denarnico (mogoče celo eno prazno denarnico samo zame okoli nosi).

Ker neznaš delat s takimi avšami. Poveš ji samo da si dobil njenih 600€, ko te čudno pogleda, pa ji tip polek tebe reče,
miška zaj si meni dolžna. Pol ji pa tak tip ki nima veze z prijateljstvom, lepo hodi na dom pa gnjavi vse okoli z sosedi vred.
Teh 600€ bo vrnila v roku 5ih dni, si jih bo sposodla, samo da bo mir.

To da folk ne vrača, vmes pa menja avto ipd. jajca, to je nespoštovanje usluge ki jo je dobila, in takim je treba na vrat nakopat
loan sharke, ki pridejo z bejzbolko trkat na vrata.

Ravno zaradi takšnih "inkasantov" ima pravno dekle možnost, da še vedno plača tebi. Obligacija je itak osebna vez, ne moreš ti terjatve do svoje kolegice kar tako prenesti na nekega izterjevalca.
smirk-1.gif

Sicer pa krneki tema. Če veš, da se pri vas vse rešuje po principu wild wild west (saj vem, da se ne), kaj potem sploh sploh sprašuješ. Da te obresti niso fer, so pa tako že povedali drugi, še preden so te opomnili, da so te obresti dejansko oderuške.

Pa ne bo se dalo pri notarju nič napisati, da bi ti on dal 500€ kot nagrado, ker si mu posodil denar, lol, ker so obresti že po definiciji protiplačilo za uporabo tuje glavnice.
grin1.gif

Malcom, ti boš pravi pob nekoč, rabil boš samo par odvetnikov okoli sebe, da ti bodo odpirali luknje.
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hehe pojem "oderuške obresti" so ena največjih komedij kar sem jih kdaj v življenju slišal. Nevem zakaj ljudem ni enostavno jasno da če je denar moj in da če si ga nekdo hoče od mene izposoditi da mu bom jaz določal ceno, posojilojemalcu pa tudi nihče ne lomi roke da si ga naj izposodi. V kolikor ima ugodnejšo opcijo naj pač izvoli. Sicer pa zakaj ne bi uzakonili tudi oderuške najemnine, oderuške cene kruha pa oderuške cene paštete pa oderuškega kurca od ovce?
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nisem bil ziher ali je 500 obresti fer, al samo 200, torej 500 ceneje od sharka, zdaj pa vidim da v vsakem primeru je narobe,
kak je več kot 50e obresti, za 50e se mi niti ne splača avta kurblat pa na banko hodit stat v vrsto... V tem času teh 50e raje doma
dalje delam pa jih glihtak naredim.

Ni fer, oba s tistim oderuhom sta cigana in to smo ti ze povedali. Vprasanje kateri je vecji: en hoce malo vec denarja, a nima nobene povezave s stranko, drugi pa hoce zasluziti na prijatelju, ki mu je do zdaj zastonj pomagal in celo ni hotel vzeti za nafto, ko mu je zrihtal kombi pri selitvi, in bi se zato sprijaznil z nekaj odstotki manj.

Ce bi bil pravi prijatelj, bi mu dal tista dva jurja, ce imas toliko, in je to to. In ce je on pravi prijatelj, bi ti jih vrnil brez kakrsnegakoli buzeriranja najkasneje na dogovorjeni dan, in ti bo drugic pomagal vsaj 2x toliko, kot si ti njemu, ce ti bo le lahko. Vse ostalo je hinavscina.

Srecen ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Verjetno tega ne sprašuješ resno, zakaj obstaja pojme oderuške obresti?

Ali pa le trollaš.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
A poznaš rek:
Če hočeš izgubiti "prijatelja" mu samo posodi denar
smirk-1.gif

Vrjemi mi da drži 100%

LP,S
Bullshit. Se strinjam, da se to lahko zgodi, ampak to že vnaprej napovedovati s 100% verjetnostjo, je pa pretirano.
Sem že parkrat posodil in vedno dobil vse povrnjeno. Izguba prijateljstva? Natančno takšni prijatelji smo sedaj, kot smo bili prej.

Je pa zagotovo res, da je treba biti zelo pazljiv in dati zadeve nedvoumno na papir . Res pa je tudi, da lahko na prste ene roke preštejem ljudi, ki sem jim pripravljen narediti takšno uslugo. Če bi denar talal vsakemu, ki se spomni, da mu ga hodi premalo, potem bi bile izkušnje gotovo drugačne.

A bejž no...
Zakaj bi dajal na papir če ti je tak prijatu??? Mu ne zaupaš mogoče???
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Seveda resno sprašujem kajti če si ti resen subjekt te bo financirala vsaka banka, če pa si denar sposojaš na ulici (največkrat za kak hiter posel da obrneš) pa ne vidim pomena oderuških obresti. Prvo kot prvo se moraš zadevat da vsak ki posoja denar ga mora dejansko zaslužit za razliko od banke katera ne posoja svojega denarja temveč tujega in to popolnoma brez odgovornosti. Torej denar moreš prvo zaslužit, potem pa so takšna posojila največkrat brez primernega zavarovanja torej treba vključit vse komponente. Torej zakaj bi jaz nekomu posojal ter tvegal za mizerne obresti da bo on za moj denar služil velike pare ter ga obračal? Poskusi malo realno razmislit preden zineš
wink-1.gif
Potem bi v zakon morali tudi uvest pojem "nesramni donosi" za razne borznike ki brez sramu služijo mastne pare in delajo praktično nič.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Takole ti bom reku.

Ko sm kupoval flet sm rabu 10000€ za 2 meseca in jih dobil BP - obresti 0.0% in seveda od prijatelja
Ti se pa sam odloči
wink-1.gif

Aja, vrnu sm 5 dni pred rokom in je ON mene častil ker sm držu besedo
grims-1.gif

LP,S