Ali je sploh še kaj zdravo iz trgovine?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Mi smo glih ta teden kupili puranje meso direktno od rejca iz prekmurja. Samo nevem kako/s čim jih hrani :p pa tud ne kolje vsak dan teh živali. Moraš prov naročit, potem se pa počaka. Pa nam je meso pripeljal osebno v Ljubljano. Se lahko pozanimam za kontakt, če te zanima?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Jeri pravi:
Mi smo glih ta teden kupili puranje meso direktno od rejca iz prekmurja. Samo nevem kako/s čim jih hrani :p pa tud ne kolje vsak dan teh živali
Ok še malo na temo.
V bližnji okolici NM imajo piščance. Male futrajo s krmo, ko malo zrastejo pa le še na zrnje. Potolčejo jih ponavadi v začetku maja.
Meso dosti boljše, kot pri trgovinskih
cheer.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Pravi to kdo? Kolikor sem bral, so podgane krmljene s to koruzo crkovale množično. Vnetje želodčne sluznice ali nekaj takega. Prav tako so množino poginjale frizijke nekemu nemškemu kmetu, ko jih je navdušenec nad novo in koristno tehnologijo krmil izključno s to koruzo (zdaj ni več navdušenec in je menda zato tudi sedel). Najprej padec proizvodnje, potem krajša življenska doba. Za človeka pa je ta toksin nenevaren. Prav ...

Velika razlika je med aplikacijo toksina. Insekticid se šprica, večina se ga vsrka, rastlina ga po določenem času več ali manj predela. Zato obstajajo karence. Čisto nova igra pa rata, ko se določen toksin tvori endogeno. Vsaka celica je prepojena s tem toksinom, stalno, skozi celo življensko dobo (predpostavljam, drugače hec nima smisla). Zdaj pa mi hoče nekdo povedat, da to ni škodljivo? Najmanj kar je lahko posledica tega toksina (tudi če ne ubije človeka na mestu - kar se očitno ne dogaja) je pojav nerazložljivih alergij. Telo te beljakovine (ali njenih metabolitov) ne prepozna. In ne, vse belajkovine se v prebavi ne predelajo na aminokisline!

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Psi tudi crkujejo, če jim daješ za jesti pravo čokolado. Ljudje ne. Znamo predelati teobromin, medtem ko ga psi ne.

A opaziš, kje je hec?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Aha, nekako mi je uspelo opazit razliko. Hudo težko pa dojamem, da je toksin bakterije iz rodu Baccilus neškodljiv za nas (naj bi ga predelali). Ampak prav, recimo da ga ... (jaz ne grem tvegat, če lahko odločam).

Zdaj pa ti meni razloži, zakaj se potem dela varnostne preizkuse za recimo zdravila na podganah? Saj ni rečeno da če njim ne škoduje da tudi nam ne bo. Ali pa obratno. Saj sem te prav razumel, ali pač?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Zdaj pa ti meni razloži, zakaj se potem dela varnostne preizkuse za recimo zdravila na podganah? Saj ni rečeno da če njim ne škoduje da tudi nam ne bo. Ali pa obratno. Saj sem te prav razumel, ali pač?
Zaradi tega pa se ne dela testov samo na podganah
smirk-1.gif
Se še na čem drugem, na koncu tudi na prostovoljcih.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
No, saj o tem je pisal samsvoj že več kot pred letom dni, torej so že bile takrat raziskave, ki so pokazale škodljivost?

kakorkoli...kdaj se bo drana podražila spet?
wink-1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
a niso rusi odkrili, da so se hrčki nehali rezmnoževati, če so jih z raznimi GSO-ji futrali?
rešitev za prenaseljena območja?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
a niso rusi odkrili, da so se hrčki nehali rezmnoževati, če so jih z raznimi GSO-ji futrali?

Tako je, sploh v ameriki. Majn ljudi + kateri bi si res želeli otroke, bodo lepo plačali za "zdravljenje". Svet je adijo....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Eh...
Zdej bo pa spet en kup posploševanja
smirk-1.gif

Če se xx GSO izkaže za škodljivega, to ne pomeni, da je GSO škodljiv. Ampak da je škodljiv le točno določen GSO produkt.

Sicer pa kot je že povedano v višje linkanih novicah, so rezultati vprašljivi, saj so testirali na podganah, ki so že splošno znano nagnjene k nastanku tumorjev.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik binebane pravi:

Tako je, sploh v ameriki. Majn ljudi + kateri bi si res želeli otroke, bodo lepo plačali za "zdravljenje". Svet je adijo....
v ameriki je itak popularno, sploh holivudu, da hodijo kupovat male črnčke ali azijce v nerazviti svet..
uf-1.gif

tako, da tam ne rabijo otrok, jih bodo že kupili... mogoče odprejo specializian supermarket
zmaga.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
ksz
do sedaj je monsanto vedno trdil, da je njihovo sranje oh in ah super in neškodljivo
sicer je že bilo dokazano, da če krave žrejo gensko spremenjeno hrano potem po menda 4 letih ratajo sterilne ipd ampak za monsanto to ni bilo merodajno
glede na to, da večina folka v EU ni nad GSO navdušena se bo še malo bolj razmišljalo o tem

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Če skinejo v celoti GSO se bojim da bo šla cena hrane za par 100% gor, potem pa bomo res delali zgolj še za hrano.

Sicer jaz nekako ne razumem, kako bi naj GSO sploh škodili, saj njihova osnovna sestava, torej aminokisline, etc...to kar potem ljudje "črpamo" iz njih ostanejo nespremenjene, ali pač ?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
proti GSO-jem so najbolj francoski kmetje... skoraj ksenofobično razpoloženi francoski kmetje... ampak moram pa priznati, da imajo o marsičem prav in če jih nebi bilo bi sedaj cela evropa to sedaj pridno jedla