Ali je sploh še kaj zdravo iz trgovine?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
No, bom povedal svojo izkušnjo ...

Pred leti sem premagal raka na maternem znamenju, rak se je razširil že do maligini melanoma - najnevarnejša oblika raka.

In ko sem ležal tam na onkološkem inštitutu, v lj ... pa smo se pogovarjali v sobi z ljudmi ... in takrat me je prišel doktor pogledat kako sem, čez čas pa smo prišli na pogovor "Kaj povzroča raka?"

In takrat je doktor, rekel, da raka povzroča danes že vse. Prideš v trgovino pa od daleč zagledaš "narisano" sadje in zelenjavo, otrok se narodi, pa ga že takoj z umetnim mlekom silijo, domače mleko zdrži največ dva dni, v trgovini po mesec dni, po mestih je polno onesnaženega zraka, vse je že brezžično in polno sevanja itd ...

Glede zdrave prehrane ... Vem da je zdrava prehrana zdrava ... ampak jaz se tega ne držim in nikoli se ne bom ... tudi takrat se nisem, ko sem hodil na kemoterapije - mogel bi se namreč držati zdrave prehrane ... ampak nisem mogel jesti nekšne (na videz) ogabne hrane, ki mi je že skoro na bruhanje šlo, ko sem jo videl samo ... jaz sem se lepo doma lotil tunke, zaseke ... vse kar mi je bilo za jesti ... sicer takrat, v času kemoterapije, mi ni nič dišalo za jesti ... vse sem jedel z veliko muko.

Ker če gledam ... danes več ni zdravo nič, še posebno v trgovini ... če bi kdo res hotel zdravo živeti, bi mogel vse doma posejati in posaditi in nikoli škropiti ... kot pa vemo, v današnjem času več nič ne zrase brez škropljenja ipd ...

Danes so sadje in zelenjava odvisna še samo od škopljenja, da uspejo dozoreti in zrasti.

Tropsko sadje kot so Ananas, limone, kivi ... to se ne šprica .. ampak če pogledamo jabolke ... ni jabolke, da ne bi bila brez špricanja pikčasta oz imela črne ali rjave pikice po njej ...

Prebral sem obe knjigi Lancea Armstronga in on je moj največji vzornik ... Vedel sem kako je preživel raka in kaj je potem počel ...
On bi naj imel samo 25% možnosti, da preživi, jaz manj kot 50% ... ampak ko sem preživel, sem si šel kupit nov in še boljšo kolo, pa začel trenirati na polno ... kupil sem si sobno kolo - v času kemoterapije sem svojo telo gnal do popolne izmučenosti, čeprav sem bil cel crknjen že zaradi kemoterapije ...

Počel sem točno tako, kot je lance pisal v svoji biografiji ... in verjetno sem zaradi njega tudi toliko prej in na sploh ozdravel.

Zdrava prehrana bi naj bili jogorti, jabolke itd ... ampak če pogledaš kako je sestavljeno oz zakaj tako dolgo zdrži in ima lepo obliko, dobiš odgovor, vse pridelke danes ohranja kemija.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jest komaj čakam, da si pripravim zdrav obrok

tuna + čebula + kis + olivno olje + malo soli + polnozrnat-ržen kruh

ali pa

kuhana jajca s čebulo kisom in olivnim ter kruhom

ali pa

skuto z malo kakava.

ali pa

pečen file...moje dobra hrana, mi pa rata slabo, če jem hrano iz trgovine.
Tud domačo salamo jem, maščobe niso čist nič narobe, če ne prekoračiš dnevnega vnosa. Ljudje živijo v zmoti in mislijo, da so živalske maščobe zelo škodljive.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Raka povzroča v največji meri - življenje.

Z leti se kopičijo napake v genskem materialu in vznik bolezni je samo vprašanje časa in verjetnosti. Ponekod lahko na podlagi nedvoumnih rezultatov statističnih analiz točno pokažemo na krivca (kajenje, ionizirajoče sevanje, sončenje...), ponekod pa je razvoj bolezni še precej neznan.

In še enkrat bom poudaril - največja neumnost je govoriti o "raku" na sploh. To je spekter različnih bolezni z različnimi vzroki, poteki bolezni, zdravljenjem in prognozami. Od povsem nenevarnih (razni maščobni tumorji), relativno lahko ozdravljivih (kot je rak na modih) pa do povsem neozdravljivih (kot je na primer metastatski maligni melanom).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
A ni tako, da se rakave celice tvorijo v telesu dnevno, ampak jih imunski sistem uspešno "sanira" ?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:Poglej si tale graf:
Graf je zavajajoč. Tudi pred 1000 leti so nekateri "primerki" dočakali 70-80 let. Samo je večina "primerkov" bistveno prej umrla zaradi poškodb, lakote, bolezni, ki jih danes medicina obvlada. Denimo voditelja vitezov templarjev so Francozi skurili na grmadi, ko je bil star 71 ali 73 let. Čil dedec, še poln moči.
Pridelana hrana: da ali ne. Po mojem da, ker bi radi bili vsak dan siti in ker ne bi rad že cel mesec marec jedli samo gnile repe, korenja in kakih ostankov jabolk. Po kolinah ješ meso nepredelano nekaj dni, potem pa je konec veselja. Razen, če je zamrzovanje "dovoljeno".

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pršut, klobase, salame... "obdelano" na zraku.
zmaga.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Denimo voditelja vitezov templarjev so Francozi skurili na grmadi, ko je bil star 71 ali 73 let. Čil dedec, še poln moči.

Jutri (ali 19.3., odvisno od vira) bo 697 let tega, ja
smile-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A ni tako, da se rakave celice tvorijo v telesu dnevno, ampak jih imunski sistem uspešno "sanira" ?

niso ravno rakave celice, ampak se dogajo mutacije, ki lahko - ce jih organizem nebi "popravil" napredovale v razvoj spremenjenega tkiva, ki bi kasneje lahko postalo rakasto.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:Pršut, klobase, salame... "obdelano" na zraku.
zmaga.gif
Pozabi na to. Če bi se NaCl šele danes pojavil v prehrani, bi veljal v takih količinah kot se uporablja za enega hujših E-jev. Brez tega dodatka pa ne boš uspešno naredil pršuta tudi v najbolj idelanih pogojih v naših krajih.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Men se zdi, da bolj kot kakršnakoli hrana škoduje tole neverjetno psihiranje okrog prehrane, kar vsak dan letijo neki maili s podatki kaj vse povzroča raka in kaj je nevarno za naš organizem in potem poslušaš mlade mamice, ki jim je nosečnost očitno odnesla vso zmožnost normalnega razmišljanja, kaj vse so črtale z jedilnika. Meni se zdi glavno to, da ješ uravnoteženo in raznoliko prehrano ter da omejiš vnos škroba in nezdravih maščob. V kombinaciji z gibanjem je to najboljši recept za dolgo in zdravo življenje.

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Najbolj mi grejo na organ vegiji, ki jedo morske sadeže in kao mislijo, da je to zelenjava...torej dovoljeno.
Sadeži WTF??. . A je res bogokletno rečt, da jedo meso. Po tej logiki je pujs : hlevski sadež ali kaj?
Uglavnem jest je treba vse, kar ti paše pa čeprav so to ocvirki, zrezki, maščobe, sol, poper in ostalo "nedovoljeno". Le kdo si je to zmislu?

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Da izkoristim temo...

Pozna kdo koga, ki prodaja piščančje/puranje meso živalic, ki se pasejo zunaj, jih ne futrajo z gensko spremenjeno koruzo in hormoni ter na sploh živijo srečno življenje (do bridkega konca)?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Da izkoristim temo...

Pozna kdo koga, ki prodaja piščančje/puranje meso živalic, ki se pasejo zunaj, jih ne futrajo z gensko spremenjeno koruzo in hormoni ter na sploh živijo srečno življenje (do bridkega konca)?
In kaj je narobe z gensko spremenjeno hrano?
confused-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Da izkoristim temo...

confused-1.gif

Zadnjic sem na CNNju videl en "dober" komentar... Tip iz enega afriskega sela. 9 otrok. Banane jim crkujejo na veliko zaradi ene bolezni, ampak GM banan pa nocejo posaditi, ker "se bojijo, da bodo otroci potem dobili slabe gene" :S

cheer.gif
Naj zivi paranoja okoli "genetsko spremenjenih" organizmov.
Pa da ne bi kdo slucajno dal sebe testirat, prede zanosi da vidi, ce ima kaksne dedne bolezni, in potem dal "popravit" te tezave preden ima otroke. Ne, to se pa res ne sme.
bonk.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
zmaga.gif
Pozabi na to. Če bi se NaCl šele danes pojavil v prehrani, bi veljal v takih količinah kot se uporablja za enega hujših E-jev. Brez tega dodatka pa ne boš uspešno naredil pršuta tudi v najbolj idelanih pogojih v naših krajih.

Ja, Natrijev Klorid. Kaj vse danes dajejo v hrano, res - nevarno kot sam hudic, ampak nihce nic ne naredi. Zajfa, na to moras biti se posebej pozoren!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
zmaga.gif

brez tega dodatka boš tudi uspešno preminil

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif

Besedi "genetski" in "atomski/jedrski" sta uspeli v zadnjem času pač dobiti negativen prizvok. Velika zahvala gre seveda medijem in ljudje, ki nimajo pojma o teh stvareh, pač naivno mislijo, da je vse, kjer se pojavljati ti dve besedi - škodljivo.

Zakaj pa misliš, da so se atomske toplice nekaj let nazaj preimenovale v terme Olimje?
bonk.gif

Ko pa kdo izjavi, da je popolnoma vseeno, če je hrana gensko spremenjena, ker se tako ali tako v črevesu razgradi na aminokisline in enostavne sladkorje - se seveda moti, pri čemer je protiargument - saj vsi vedo to.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Boljš zalivat s pesticidi pa herbicdi pa jest "naravno" kot pa tisto strupeno gensko spremenjeno hrano, od katere ti čez noč zrastejo dodatni udi!!!!

hysterical-1.gif