Imam Scenic 1.6 dci, 130 KM, letnik 2016, se pravi Scenic III.
Motor je močen, potegne dobro, edino v nizkih vrtljajih pač ni živahen. Pri speljevanju rad crkne, če ga nisi vajen.
Dobro vleče, potovalna hitrost je lahko visoka, ... se pozna, da ima 320 Nm navora.
V treh letih sem naredil z njim 90 000 km.
LAhko rečem, da je to Renault, pri 19 800 je šla turbina, pa so seveda na servisu rekli, da sem jaz prvi primer pri njih
Glede na to, da sem prvi servis naredil na 5000 km, pa da raje pustim, da motor teče, kot da bi ga ugasnil, ne pritiskam mrzlega, pa ne ugašam vročega, ... Delam z njim, kot da je moj
, pa je crknila turbina. Ok, v garanciji, tko da ni panike.
Ampak start/stop - enkrat na pol leta pozabim izklopit sistem, ko vžgem avto, drugače ga ne uporabljam, pa mi je sedaj v avtu 3 akumulator, seveda v garanciji, tako da ne vem ali je težava v no name renaultovih akumulatorjih, ali kje drugje.
Kartica za odklepanje in zagon je ZAKON, je pa res, da baterija zdrži cca 1 leto. Imam tako, da je ni potrebno vtakniti v režo.
Poraba pohvalno nizka, v letu 2018 je bila 6,04 l/100 km, letos 5,77 l/100 km. To je vožnja po omejitvah. Tako da je poraba res dobra.