Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Da razčistimo, tip je omenil da želi varen avto - mora imet vsaj airbage etc.! Zato sem tudi omenil da je alfa prejšnjega tisočletja vse prej kot varen avto; je sramota za tedanjo italjansko industrijo. Golf 2 sem dal zraven za prispodobo .. recimo če že primerjamo potem je golf 4 precej bolj varen avto. Dal sem pa link na test kjer ima alfa 6 AB pa je to niti ne rešuje, ker če pogledaš sliko, celoten avto razpade kar je sramotno (tudi za leto 2001). Aja, testiran je avto ki je novejši (nova serija) od tistega, ki se omenja. Torej bolje kot tako alfo je kupit malo manjši Clio, je varnosto boljši da o drugem sploh ne govorimo ...
Alfa 156 je malce vecji Cliota, avtomobila sta v bistvu skoraj identicna. Po obliki, voznih lastnostih, itd, itd. Clio je seveda zaradi svoje "mladosti" (kaj je 10let tak avto?!) zagotovo boljsa izbira
ali ce povzamem, zapisal si kup neumnosti...
You point get no, yes?
Govorim o varnosti alf in o temu da je alfa 147 dosegla cele 3 točke (ne zvezdice - točke!!!) pri čelnem trku ... da ni dobila ENE zvezdice jo rešuje 6AB, ki so ji pripomoglji do neke srednje ocene (16 točk) pri bočnem trku. A sem omenil da je avtor predlagal alfo 146 ki je STAREJŠI model (izahaja iz leta 1994) in bi z 2AB dosegla natanko 1 zvezdico!
Renault clio eno leto starejši (nov model, kise prodaja še danes) z 2AB ima pa 11 točk za čelni in 15 za bočni trk, kar ga uvršča med bolj varne avtomobile po crash testih tistega časa!
To da je Clio precej manjši niti ne drži, 145/146 se ne more ravno hvalit s prostornostjo za 4 potnike - nekako na istem kot clio, je pa alfa večji avto.
Po voznih lastnostih (kaj je to?) je kakšen clio 1.6 16V čisto enkovreden alfi - no s tem da ne pije toliko in predvsem motor deluje!