AlfaRomeo 1.6 TWIN SPARK

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
za 1500€ bo verjetno vse kar boš kupil
bonk.gif
od avta.mogoče ti rata pri kakem hyundaiu da dobiš klimo,abs,ab pa da ti bo delal.
alfa je dober avto ampak rabi tudi nadpovprečno veliko pozornosti pri mehaniku.kot so ti rekli potem rajši lancio lybro.podvozje od 156,motor od fiata,materijali v notranjosti taki kot jih vidiš pri renomiranih znamkah(bmw,MB),še audi a6 istega letnika ni imel tako dodelane notranjosti.je pa res da pri nas niso cenjene nič in jo boš težko naprej prodal.mogoče še v razmislek v smeri fiat bravo/brava z 1.6 ali 1.2 motorjem nimaš kaj falit.zadni letniki so imeli vsi avt klimo 2xab abs...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sem dodal v zgornji post porazno oceno za 147, za 145/6 ni crash testov ...

pri starejsem in manjsem avtu je oh in sploh vazno
stupid-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Kupujem rabljem avto za okoli 1500 eur pa me zanima, kak je kaj kvalitetna ta mašina?! Pa nasplošno, če mi lahko pove kdo s prve roke, kak se obnesejo te 9-10 let stare alfe? Najraje nebi mel francoza, korejca in podobno, kar se rado kvari.Nemci so predragi, od japoncev pa ni nič pametnega za taki dnar.

Hvala!!

Za 156 je to premalo konjickov, "novejsih" 145/146 Alf je pa bolj malo v SLO. Glede na prej zapisano poisci kako normalno 156 1.8 (okoli '00) ampak tudi teh ni prav veliko.
rolleyes-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

pri starejsem in manjsem avto je oh in sploh vazno
stupid-1.gif

pri 147 je bil problem ko je lahko prišlo do tega da je lutka falila ab.naslednje leto je bilo to odpravljeno.da pa nekdo trobenta da ima g2 boljo varnost pa je
bonk.gif

še pasivne varnosti ni kaj šele aktivna.šele zadnje leto je imel g2 lomljiv volanski drog

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

stupid-1.gif

pri 147 je bil problem ko je lahko prišlo do tega da je lutka falila ab.naslednje leto je bilo to odpravljeno.da pa nekdo trobenta da ima g2 boljo varnost pa je
bonk.gif

še pasivne varnosti ni kaj šele aktivna.šele zadnje leto je imel g2 lomljiv volanski drog

Da razčistimo, tip je omenil da želi varen avto - mora imet vsaj airbage etc.! Zato sem tudi omenil da je alfa prejšnjega tisočletja vse prej kot varen avto; je sramota za tedanjo italjansko industrijo. Golf 2 sem dal zraven za prispodobo .. recimo če že primerjamo potem je golf 4 precej bolj varen avto. Dal sem pa link na test kjer ima alfa 6 AB pa je to niti ne rešuje, ker če pogledaš sliko, celoten avto razpade kar je sramotno (tudi za leto 2001). Aja, testiran je avto ki je novejši (nova serija) od tistega, ki se omenja. Torej bolje kot tako alfo je kupit malo manjši Clio, je varnosto boljši da o drugem sploh ne govorimo ...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:

stupid-1.gif

bonk.gif

Da razčistimo, tip je omenil da želi varen avto - mora imet vsaj airbage etc.! Zato sem tudi omenil da je alfa prejšnjega tisočletja vse prej kot varen avto; je sramota za tedanjo italjansko industrijo. Golf 2 sem dal zraven za prispodobo .. recimo če že primerjamo potem je golf 4 precej bolj varen avto. Dal sem pa link na test kjer ima alfa 6 AB pa je to niti ne rešuje, ker če pogledaš sliko, celoten avto razpade kar je sramotno (tudi za leto 2001). Aja, testiran je avto ki je novejši (nova serija) od tistega, ki se omenja. Torej bolje kot tako alfo je kupit malo manjši Clio, je varnosto boljši da o drugem sploh ne govorimo ...

Alfa 156 je malce vecji Cliota, avtomobila sta v bistvu skoraj identicna. Po obliki, voznih lastnostih, itd, itd. Clio je seveda zaradi svoje "mladosti" (kaj je 10let tak avto?!) zagotovo boljsa izbira
stupid-1.gif

ali ce povzamem, zapisal si kup neumnosti...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4458885&show=1

Ta mi je padla v oke.Pa da pridema na 1550 al malenkost več, je pomojem vreji nakup.

btw Vsi, ki ste sodelovali v tej temi, ste dobli 5*, al dans al pa že kdaj prej.
zmaga.gif

btw2 Res je, da je 1.8 mašina, vendar za tako kravo, je to že nujno.
grin1.gif
Bo pa ene 70 eur več na leto za zavarovanje. Kaj pa registracija? Tudi občutno dražja?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Pa se upostevajte da so testi narejeni z novimi avti in ne 10 let starimirjavicami, 5x sesutami. Tista 166 pa je huda. Te pa poleg strosek za nakup avta caka v enaki visini se strosek registracije, ter se toliko za servis letno

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Neeeee
cry12bpy.gif

Ta avto je bil od enga možakarja iz KR za 1300€ Očitno ga je kupu en "švercer" in ga zdj prodaja, avto ima pa kar neki pomankljivosti... tko da niti približno ni vredn tega dnarja.. kolega mu ni hotu dat niti 1300€
ne-ne-1.gif

Servis opravljen (vodna črpalka NE), ventil prostega teka, pa še ene par zadev (bi mogu uprašat)

LP.S

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
evil.gif

Kolega je isku avto do 2500€ pa sva blo skor stalno na tipki Zadnjih 100 oglasov zadnji tedn
wink-1.gif

Eni pa pač od tega živijo
shocked-1.gif

LP.S

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
GDI baje ni ravno samo olje in vozi.poleg tega je to nekaj takega kot volvo S40 s kar nekaj pomanjklivostmi. No pa saj alfe tudi niso ravno biser.....
Kje pa so kaki compacti financno?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4449713&show=1

kaj takega vzemi to je avion proti tvoji izbiri.

LP

Si mislil z avionom Falcona, ki samo stoji v hangarju in čaka da ga kdo odpelje?!
grin1.gif

Mislim z dežja pod kap!

A ni lancia kao "premium" fiat in alfa romeo? Bi mislil da imajo lancie manj problemov kot fiat. Sicer pa sem to v linku prilepil tako za primer modela avta in ne kot nakup.

Sam bi si pa kupil http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4401949&show=1 samo bi moral malo ceno zglihati
grin1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Gdi je kul ja, ampak se približuje kilometrom (150.000?) ko crkne bencinska pumpa, popravilo pa je običajno (skoraj) v vrednosti avta.

Če hočeš vse to imeti, recimo to:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4433023&show=1 1,6 motor je ok, poceni vzdrževanje, rezervnih delov ko dreka... 1,4 ne diraj raje, 1,2 16v pa pogojno (ga imam, so pa rezervni deli malo problem kr je dokaj redek motor, če je prejšnji lastnik za avto slabo skrbel imaš problem)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4413598&show=1 brava, pač kolk ti je rit všeč, sicer isti avto, ta ima polno opremo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4457169&show=1

Od drugih znamk pa mogoče:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4262400&show=1 mondeo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4409128&show=1 mazda 626

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Kaj te vem, fiat? Te že rajši alfo. joke
evil.gif
rajši pa bravota, kot bravo. Pa najraje nekaj okoli140k do 150k max.

Mazda je 2.0, kar je preveč, Mondeo pa hmm. Carisme so mi postale všeč, 1.6 mašine.Ma kolega, zaj že 13 let staro, pa je mogo menjat samo amortizere, pa dat švasat avspuh.Ostalo samo potrošni materjal.

Hyundaj pa odpade, pa čeprav je dober deal.Enostavno odpade
evil.gif
ker je dovolj ostalega na voljo.