AlfaRomeo 1.6 TWIN SPARK

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Če nekdo pogleduje za AR zihr nau kupu MB, ker je avto za popolnoma drugačne kupce
wink-1.gif
(ne rečem da je slab avto)

LP.S

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Tudi sam ti predlagam, da vzameš Carismo. Veliko opreme, avto se lepo pelje.
Iz lastnih izkušenj vsi minusi teh Carism:
- ne kupuj 1.8 GDI ,saj ima direkten vbrizg goriva in v primeru, da je bencinska pumpa (prednja, visokotlačna) pokvarjena imaš za 1100eur stroškov (pumpa je 920€, neoriginalne ne dobiš)
- veliki servisi za GDI te bodo stali cca 500€, če boš šel na pooblaščen servis računaj 1k€
- kupi Carismo z 1.6 mašino, dobra stara preverjena zadeva, čeprav bistveno slabše potegne kot GDI in ima višjo porabo, vendar 3x cenejše servise
- preglej zračnike v notranjosti avtomobila če niso polomljeni (ker je slaba plastika in nemarni lastniki...)

to so pa vsi minusi tega avta. Aja, pa če kupiš LX model (opremi sta LX->manj in LS->več), ima anteno za radio pri voznikovih vratih, kar je bolje, saj ti ne more crkniti motorček antene, kot je meni.
smirk-1.gif

Za ta denar za moje pojme ne boš dobil boljšega avtomobila in z več opreme.
- ABS
- avtomatska klima (pri LS opremi)
- 4x AirBag
- El. pomik vseh 4 stekel
- El. pomik ogledal
- ogrevanje ogledal
- potovalni računalnik (LS oprema)

Moja povprečna poraba pri GDI-ju je 7-8l/100km, odvisno kako voziš (tovarniško je ~6l/100km kombinirana =mission impossible)

Če imaš vprašanja z besedo na dan.

Nazadnje urejeno:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
To da je Clio precej manjši niti ne drži, 145/146 se ne more ravno hvalit s prostornostjo za 4 potnike - nekako na istem kot clio, je pa alfa večji avto.

ne ves kaj govoris. 145 je kar konkretno vecja od cliota, 30 cm ce smo natancni. skoraj v rangu golfa 4. in iz osebnih izkusenj (imam 145) ti lahko povem, da se glede prostornosti potnikov s cliotom ne more primerjat. zadaj ima prostora (seveda glede na rang avta) veliko, da o sovozniku ne govorim (hint: poglej obliko armature).

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Kupujem rabljem avto za okoli 1500 eur pa me zanima, kak je kaj kvalitetna ta mašina?! Pa nasplošno, če mi lahko pove kdo s prve roke, kak se obnesejo te 9-10 let stare alfe? Najraje nebi mel francoza, korejca in podobno, kar se rado kvari.Nemci so predragi, od japoncev pa ni nič pametnega za taki dnar.

Hvala!!

ce kupujes alfo potem za ta denar definitivno 145/6. 156 je ze novejsi model in bos za 1500 dobil podrtijo, medtem ko 145 dobis za ta denar ze lepo (po fl, ce slucajno najdes kje limited je sploh ok, 1.9 jtd, 4x ab).
1.6 je dober motor, prav tako 1.8, ne glej pa 2.0 ker ce kaj crkne bo drago:)
zal se trenutno ne prodaja nobena solidna, razen treh QV, ki pa so financno nad 1500e..

sicer pa obisci www.alfa-klub.com, kjer je na forumu ogromno napisanega glede teh avtov, poleg tega pa bos tam najlazje nasel kak dober primerek..

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
shocked-1.gif

Mercedes, bmw odpade.
tongue-1.gif
Za Carismo tut nisem več najbol ziher, prevlka, preokorna, dejansko iščem nekaj bolj dinamičnega. Maxima je huda, samo je 2.0 mašina , kar mi je preveč. Tak, da sem še vedno na lovu za 146ko.

Hvala dufus in prjatu za link!!
priden.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne vas, samo tebe. heheh joke Kaj ne razumeš?

Rabim poceni, dinamični avto, ki ni mala škatlica ala clio. Želim vsaj okoli 90 konjev ali več, mašino 1.6, ki je vzdržljiva osnovno opremo ala abs, airbag (bom dal porihtat, če bo lučka svetla), pa poraba mi ni preveč pomembna.

Almera,primera je vse večje ala carisma. Civica nočem vozit( tega še nisem napisal ),ker sem ga že mel možnost sprobat... Accord ma mašine 1.8 in več. Bmw ma že vsak četrti, pa za tako ceno dvomim , da bi dobil kaj pametnega.Še audija ni za najt.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
270k km
shocked-1.gif
Nein danke. Ajde, še 170k bi vzel, več pa pač ne... V 3, 4 letih še sam dodam 50k+ km in pol gre dalje od mene, če bo še vozn.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Almera,primera je vse večje ala carisma.

Če vzameš takratko Almero sem prepričan, da boš zadovoljen. 1.4 motor ima okrog 90 konjev, povsem zadovoljivo. Žal ne vem kako je z varnostjo, ker se nisem nikdar zaletel. Servisi so pa sitnica, ko sem dal menjavat jermene in te zadeve (kao veliki servis) me je vse skupaj z delom vred stalo okrog 50k takratnih tolarjev, tako da računaj zdaj max 300 eur. Ne vem pa, če boš našel kakšno s 150 kkm, moja jih je imela preko 200 ob prodaji (letnik 97). Delala pa ko tank.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Naj še dodam, da mam še en razlog več, zakaj starejši model avta, kot novejši. Novi modeli, katere koli firme , imajo v prvem letu ali dveh vedno začetne težave, katere sčasom odpravijo , dokler ne izdajo novega modela. Tak, da je 146ka letnik 2000 sigurno bolj kvalitetna, kot letnik 1997 al kdaj so ble pač prve. Isto je pri focusu, pol bi mogo jemat vsaj l. 2003...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
270k km
shocked-1.gif
Nein danke. Ajde, še 170k bi vzel, več pa pač ne... V 3, 4 letih še sam dodam 50k+ km in pol gre dalje od mene, če bo še vozn.

Vsaj zlagani niso ... ti gledas take stvari, ki so vse po dvakrat prevrtene. Najdi vec denarja ali oklesti zahteve (hglede dobe uporabnosti ali pa glede zmogljivosti) in povprasaj pri sorodfstvu in prijateljih ce kdo kaj primernega prodaja, da ima znano zgodovino.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Moj glas gre tudi Carismi.. mel sem 1.6 GLXi, delal ko urca.. zamenjal sem samo zadnje amortizerje, ter potrošni material.. servisiral sem stano pri serviserju-ne uradnemu, vendar z računom (cena rednega servisa cca. 120-150 EUR), glavni servis je bil z delom in materialom vred cca. 350 EUR... v 270.000 km, kolikor je avto imel, preden se je prodal, sem menjal še sklopko - strošek dobrih 200 EUR.

V glavnem... avto je velik in prostoren... notranjost je stvar okusa.... za 1500 EUR tudi ne moreš pričakovat ne vem kaj
smile-1.gif
)) . Sam sem mel porabo med 6.5 in 6.8 l/10 km.. je blo pa cca 80% vožnje po avtocesti. Pelje se dokaj OK, ma pa dosti neposreden volan glede na druge znamke.

Za Alfe ne vem, zato tudi ne bom pameten
smile-1.gif

Velik sreče ob nakupu katerekoli znamke oz. avta!

LP

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik jakkaa pravi:
Jst alfe nebi, ker ma prevelik rajdni krog...žal
confused-1.gif

to je res, alfe majo velik rajdni krog. imajo pa zato quick rack (vse novejse, tudi 145/6). super zadevca
zmaga.gif