Alfa 156 2.4JTD vs VW Passat TDI vs Volvo S60 D5

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če ne voziš veliko okoli 200 kmh potem ti mora biti 1.9 130 ps dovolj. Sicer pa še čip daš. V tem primeru boš imel "enako" konjenico in navor, 2 cilindra manj in skoraj zagotovo 10-30% manjšo porabo.
Nekako se mi zdi, da ni problem v moči, temveč v vrtljajih pri katerih se npr. pelješ 160 km/h. Če imaš večji motor so ti vrtljaji za ta motor morda ravno malce višji, s tem da je tudi hrup skoraj nikakršen. Pri manjšem in švohnejšem motorju, ki ravno tako vozi 160 km/h pa nastane problem ravno v tem. Vrtljaji znajo biti že precej visoki, skladno s tem pa tudi poraba in seveda hrup. In če si 10 ur na dan v avtu zna biti ta hrup malce moteč.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
se meni tudi zdi da nas malo za jajca vlece
tongue-1.gif
, tega se stari 300D ne zmore...

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če ne voziš veliko okoli 200 kmh potem ti mora biti 1.9 130 ps dovolj. Sicer pa še čip daš. V tem primeru boš imel "enako" konjenico in navor, 2 cilindra manj in skoraj zagotovo 10-30% manjšo porabo.
Nekako se mi zdi, da ni problem v moči, temveč v vrtljajih pri katerih se npr. pelješ 160 km/h. Če imaš večji motor so ti vrtljaji za ta motor morda ravno malce višji, s tem da je tudi hrup skoraj nikakršen. Pri manjšem in švohnejšem motorju, ki ravno tako vozi 160 km/h pa nastane problem ravno v tem. Vrtljaji znajo biti že precej visoki, skladno s tem pa tudi poraba in seveda hrup. In če si 10 ur na dan v avtu zna biti ta hrup malce moteč.

tudi manjsi motor veliko prej "skuris"

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
se meni tudi zdi da nas malo za jajca vlece

po moje pa ne
smile-1.gif

Opel je imel svoje čase dober 2.0 bencinar motor - ta je bil res trpežen (in praktižno neuničljiv)..zdaj kake ima dizle....pa bolj žalost. So pa nekaj časa vgrajevali BMW-jeve motorje (prav 2.5 turbo dizla)..tako, da če je imel tega pod havbo, ob neki 'normalni' vožnji...te kilometri res ne bi smeli biti neka nepredstavljiva zadeva.

Je pa tako....povsem drugi kilometri so če jih kleplješ dnevno po par sto na relaciji, kot te, ki jih delaš na poti do šihta v koloni:

eden gre iz Broda (Lj.) do centra...pa naredi 8 km in porabi za to 1 uro..vmes je 100 x splejal, tudi tokrat pritisnil bremzo, prestavil pa 200 x...torej je naredil tedensko 80 km (16 x 5).
Drugi pa se v tem času pripelje iz Kopra...pa narei 100 km v eno smer, dobesedno je dal nogo na gas in ko jeprišel do 5 prestave je tako tudi ostalo (če izvzamemo cestnisko postajo)...tak naredi pa 1.000 km tedensko.

in seveda...ko je leto naokoli...prvi nabere 4.000 km (50 tednov), drugi pa 50.000 km....kateri motor je zdaj bolj zjeban?

grims-1.gif

Ve se...točno se ve!
evil.gif

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
odgovor vsem in nekaterim še posebej:

Torej odločil sem se za to temo ker me je zanimalo kaj boste rekli, jaz danes avtomobilizma ne spremljam več in tako sem upal da bodo tisti ki to spremljajo ali tisti ki imajo izkušnje z dotičnimi avti tudi kaj povedali. Hvaležen sem za vse odgovore, veliko ste mi pomagali in tudi pri odločitvi ste imeli veliko zraven. Moja Omega je realno prevozila toliko kilometrov le zato ker sem z avtom ravnal tako kot je treba, meni ni potrebno dokazovati koliko moj avto zmore in ga po nepotrebnem preobremenjevati. To bodo namesto mene počeli drugi z svojimi vozili in me ne zanima kaj kdo počne z svojim avtom. Kupil bom rabljenega z malo kilometri, odločeno je da bo Superb z 2.5 TDI, ker mi je avto všeč in nekako ne zaupam da bo 4 valjnik opravil delo bolje na način ki ga jaz želim. Vsekakor bo avto manj porabil kot v zadnjem času moja Omega tako da sem se odločil na podlagi tega da za na relacije ki jih delam je V6 pač primernejši, tudi ni nujno da bom z istim avtom dosegel enako kilometrino, sem videl tudi Audije A6 2.5 TDI z več kot 300 000 km in to mi je dovolj zgovorno da motor je dober. Vložil bom več denarja ker bo avto novejši in bo imel malo kilometrov.

Avto bom vzel konec tedna oz. najkasneje v ponedeljek.

Ob mojem načinu vožnje in kvaliteti vzdrževanja mislim da nebi bilo veliko problemov z nobenim od naštetih avtomobilov, mislim da mi bo Superb lepo služil in tudi v tem času sem se zagledal vanj in z mišje sivo barvo bo ravno prav diskreten in eleganten.

Hvala vsem.

Poročam še o nakupu in vam želim še veliko varnih kilometrov.

LP,
Jernej

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Mislim, da si zelo dobro izbral. Tema pa je tudi zelo zanimiva, skoraj vsi posti so produktivni.

lp

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Mislim, da si zelo dobro izbral. Tema pa je tudi zelo zanimiva, skoraj vsi posti so produktivni.

lp

Hvala.

Sem vesel da je tema taka kot mora biti.

Mislim da je tudi avto tak kot mora biti:)

LP,
Jernej

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Se opravičujem za offtopic, ampak.. zakaj si se enkrat podpisal Jernej, drugič pa Alex?
smile-1.gif

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Slikca bo prilimana, da se malo pohvalim
smile-1.gif

Ja ker sem tudi na nekem drugem forumu, pa sem se zmotil kajti tam sem pod tem psevdonimom. Dobro opažanje

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Predlaga, da pokažeš še slikico tvoje (stare) Omege. Zanima me kako zgleda avto po tolikih kilometrih! Pa verjetno ne samo mene...
nahrung002.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če pravi, da ni imel nobenega izrednega servisa, potem je res možno. Fedri kaput.

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Nimam slikic svoje Omege, niti nevem zakaj bi jih imel, se z avtom ne ponašam okoli, sploh pa ga nebi dal na forum.

Brezveze.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Rigler pravi:
Nimam slikic svoje Omege, niti nevem zakaj bi jih imel, se z avtom ne ponašam okoli, sploh pa ga nebi dal na forum.

Brezveze.

Tukaj pa nekaj ne razumem. Kot prvo nas prosiš za pomoč pri izbiri avta, ti povemo takorekoč vse možnosti, ti pomagamo pri izbiri avta in nenazadnje tudi točno usmerili v samo en model. Potem pa na "našo" željo, ki ni tako "brezvezna", odgovoriš, da je vse to brezveze?

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Potem pa še sam sebe prepričuje da so 2.5 TDI vzdržljivejši kot 1.9 TDI, čeprav že vrabčki čivkajo da je ravno obratno.
crazy1.gif

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Moraš dojeti da jaz nisem otrok, in če sumite nevem kaj točno, potem je vse brezveze.

Za izbiro sem hvaležen, zato ko bo Superb ga bom slikal.

Omege pa nimam slikano in je tudi nebom, ker to ni tema niti moja želja.

Imam še druge avtomobile pa nevem zakaj teče debata o nečem kar ni v mojem interesu.

Debato zaključujem, hvala vsem ki ste pomagali in vam želim lahko noč.

LP,
Marko

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ne, bo kar držalo kar sem napisal. Je preoblečena prva generacija. Skratka tistega, ki so ga nehali delat leta 2000. Kar ni bilo več dobro za Ford, je bilo dovolj dobro za Jaguar.
hysterical-1.gif

Hm, ne najdem kje piše da je baziran na MK1 ali MK2... Tole je še največ kar sem našel:

"based on the redisigned Ford Mondeo"

Ostan pri italijančkih (ti znajo pa res ponucat ultra stare platforme
wink-1.gif
)...

Citat:
It is built on a modified version of the Ford CD132 platform, a British version of the Ford CDW27 platform... used for Ford Mondeo, Ford Countour, Mercury Mystique

Oglej si še velikosti faceliftanega in medosne razdalje Mondea prve generacije (Mk II) ter X-type. Potem pa zraven postavi še mere Mondea Mk III, ki nikoli ni bil prodajan v USofA.
grims-1.gif

PS. Če bi bil kaj pismen, bi prebral link, ki si ga prilepil, kjer piše ravno to kar sem jaz napisal.
hysterical-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.