Alfa 156 2.4JTD vs VW Passat TDI vs Volvo S60 D5

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
444
83
45
dolenska
Potrebuješ karavana ali navadnega. Če navadnega potlej Alfo ali Mondija (tle ni 6 celindrov). Lancia ni slaba. Rover? Lep avto ni kaj. Servisi so problem pri nas. Nedaj bože da kaj crkne
uf-1.gif
. Za kak del se lahko načakaš, kar pa pri tebi ni sprejemljivo.

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Mmm je skoraj vseeno, čeprav sem karavana navajen, vendar ni tako pomemben faktor pri nakupu, ker rad bi dober avto.

Alfa pa Mondeo praviš da sta favorita? Zdej sm malo gledal Mondeote in so kr veliki avti, samo nevem kako se obnese na avtocesti in kako trpežen avto je (motor). Alfa pa je vsaj 5 valjnik ja.

Lancia je nekaj posebnega.
Rover je res lep, a če je tako z servisi potem je problem. Pa verjetno so tudi dragi deli, čeprav nekako nemaram kupovat nadomestnih delov ker od avta zahtevam da se ne kvari, to pa zahtevam ker tudi lepo ravnam z avto, za Omego lahko povem da nikoli sploh nisem peljal končne hitrosti in da sem vedno dal najboljše olje ki ga je mehanik priporočal in redno sem servisiral. To mi je Omega vrnila hvaležno tako da res nikoli ni bilo problemov, še sam nemorem verjeti koliko je že dala čez.

Malo sem gledal po internetu in mi je še eden avto padel v oči.

Peugeot 607 z HDi motorjem je pomojem kar fin. Mi je tudi znotraj lep in zdi se mi da je udoben, a nevem kaki so tile HDi motorji.

Drugače pa res hvala nekaterim ki ste se potrudili in mi dali nove informacije.

Še nadaljujte, super ste
wink-1.gif

LP,
Jernej

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lancia
zmaga.gif
Boš pa enako vpadljiv kot z mercedesom, pa tudi peljal se boš vsaj tako dobro. Če boš vendarle vzel passata je mogoče 1.9 tdi 130 konjev boljša izbira kot 2.5 tdi, čeprav ni željenih cilindrov. Manj problematičen, manj požrešen in cenejši za vzdrževanje.

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Alfa 156 crash test
https://www.youtube.com/watch?v=Pkk3pmfa4vU

lp

Ojej tole me je pa prav zmrazilo
confused-1.gif

To ni dobr, upam da je to pri hitrosti ki je mnogo večja od standardnega trk, ker tole je pa prav porazno
confused-1.gif

Kako se pa kaj obnese nova 159, upam da je varnost kaj boljša. K tole vidim res pomislim da bi vzel kako varno zadevo, baje so Lagune zelo varne.

Kako varna je pa Thesis in Pežo 607?

Pa Passat kok je kej varen?

LP,
Jernej

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Swifthead pravi:
Citat:
Uporabnik MajkOly pravi:
Kaj pa kakšna Toyota Avensis 2,2 D-CAT mašina, 177 KM? Kar sem testov bral ni blo nikjer kakšnih kritik slišat za motor, prej pohvale.

Na vseh testih pograjali porabo....

glej Rigler jst ti priporočam Mercedes-Benz E320 CDI, zdejle pač daš več denarja ampak avto ti bo služil do konca življenja pa še Mecke so ustvarjene za tako vožnjo k jo ti opravljaš!!!!!

Zakon motor, poraba idealna, tih umirjen in uglajen, da o moči sploh ne govorim!!!

Če pa je keš ful problem pol pa kako Audi A6 2.5TDI al pa v skrajnem primeru BMW 530d....

DRUGIH OPCIJ NIIIII, NEMOREŠ SI DOVOLIT DA IMAŠ SLAB AVTO KO SI PA SKOZ NA CESTI PA SKOZ V NEVARNOSTI IN RABŠ MOČN IN ZANESLJIV STROJ IN Z NEUNIČLJIVO MEHANIKO IN DOBRO LEGO NA CESTI!!!

NIKAKOR VZEMAT TISTE 3 K SI JIH NAŠTEL!!!

Zakaj? Ker kot prvo Passat je 4 cilindrc in Alfa pa Volvo pa 5!!! Alfa ti bo preveč trd in neudobna, Volvo pa premehek pa še teli Volvoti se kr kvarjo...mi je povedu mehanik pa Interclassu....Passat je pa jajc da ni večjeg, pa še precenjen je!!!

Js pravm da zber Benza in to E klaso al pa C klaso, še najbolj fensi bi biu pa CLS al pa S klasa :D

No pa upam da boš pametn pa da boš Nemca izbral, ker konec koncev si ga meu do zdej in ti je dobr služu...Omega z BMW mašino je bla dobra, sam zdej pa Merklo uzam!!!!

LP,
Swifthead

Tako je. E klasa,je ustvarjena za takšne vožnje,kot jih ti opravljaš!
cheer.gif

Če pa bi mogel izbirat res samo med temi,kar si jih dal na razpolago,pa alfa!
aplauz.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Nevem, ne kupuj francozov. Laguna se že pri 70k km počasi trese k vaški voz.
crazy1.gif
Kaj pravite, bi bla kakšna e46 dobra za take vožnje, al pa 520/25d, samo to ne spada v ta budget kajne. 520 bencinar premakne km tak avto, kaj pa 520d?

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Če res delaš toliko km letno in rabiš full udobje (hidravlika itak) ti je ena možnost tudi Citron C5 (C6 ti je itak predrag). Avti so narejeni, da dobesedno tolčejo kilometre, Hdi mašine bi tudi morale zdraži 500.000 brez problema (izkušnje do 400.000 km). Veliki servis na 160.000 in manjši seveda na 30.000. Zanesljivost avta ni slaba, vse skupaj je itak v istem rangu kot Mondeo, Passat itd, tako da se ni kaj potrebno posebej bati.

Slaba stran pa je, da ni V6 motorja in tako kot pri vseh teh avtih, kvaliteta materiala v notranjosti ni več takšna, kot je bilo to včasih.

Drugače pa bi tudi jaz navijal za kakšno E klaso
cheer.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
na podlagi lastnih izkušenj?

Predlani sem si lastil Passata 2001 Highline 96kw, prej sem bil pristaš manjših avtomobilov in tukaj sem spremenil mnenje, ne samo zaradi varnosti ampak zaradi udobja vožnje itd..

Nokoli nisem bil pristaš "FV" ampak Passat mi je bil res všeč, lega na cesti se je meni zdela super, sploh se mi ni zdel trd avto za vozit ( prej mel P206SW 80kw ) res prav udoben, kompakten, poskočen in varčen...

Vmes sem mel Kangooja 4x4 ker se mi je zdel zanimiv in sem ga dobil ugodno, za vozit gajba, poraba povprečna edin plus je bil visoko sedenje in veliko placa za stvari...

Kangoo je šel, gledal sem za Mondei 2001+, Lagunami, vrgel oko tudi na Alfo, Passata sem pa tokrat zaradi cene izpustil. Trenutno glede na druge investicije nisem hotel dati več kot 6000€ +/-

Potem sem se odločil za Laguno Garndtour Privilege 2002, dobil res lepo ohranjeno z 200kkm, lastnik je bil en trgovski potnik in je z avtom res lepo delal, vsi servisi opravljeni ipd... nekaj je bilo za porihtat drugače pa o.k.

Dejansko moram reči, da je bil Pasasat bolj udoben
rolleyes-1.gif
Kar se pa varnosti tiče je pa laguna tukaj v prednosti...
Še en razlog je bil za Laguno in sicer sem hotel imeti da se na prtljažnih vratih odpre tudi šipa, to je zelo zoožalo izbor vozil.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Nevem, ne kupuj francozov. Laguna se že pri 70k km počasi trese k vaški voz.
crazy1.gif
Kaj pravite, bi bla kakšna e46 dobra za take vožnje, al pa 520/25d, samo to ne spada v ta budget kajne. 520 bencinar premakne km tak avto, kaj pa 520d?

Ne vem če tole za Lagunu drži. Nimam tega avta, ampak nekaj sem se vozil z kolegovo službeno, ki ima 180.000 km in je bolj tiha, bolj udobna in manj treseneja ter čričkov kot pri Passatu z istimi kilometri. Ni pa treba kar posploševati, da francozi vsi škripajo itd, ker to preprosto ni res. Ljudje imajo (imamo) tudi slabe izkušnje z nemci,pa zato ne pravimo, da so zanič avti.

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Nam so zmeraj škripale.
grin1.gif
Pa ti zagotavljam, da se lepš skor ne da vozit avta kot se ga doma.

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Ja res C5 bi znal biti superca, sicer mi je bolj všeč tisti prenovljeni model, za HDi 607 sm pa vrgu oko na V6 HDI in kot ste rekl so teli HDi dobri!

Ja BMW kot sem že povedal mi nova serija 5 sploh ni všeč, mi je prejšni model lepši, Mercedes E je verjetno zelo dobro za vozit, se še nisem peljal, a kaj ko je tako zelo drag.

Bilo bi fajn ko bi bila Alfa 159 že kaj cenejša, in pa novi Passat ter Laguna in Mondeo.

Še najceneje bi res bilo malo počakat da padejo cene in do takrat naresti čez 700 000km na Omegi?

Res sedaj vidim da je izbira tolikšna in se je težko odločiti kam dati toliko denarja.

Passat mi je zelo všeč, Alfo hvalijo zaradi motorja tudi Mondeo verjetno ni slab.

Ve kdo kaj povedat o SAAB-u, ima kdo tukaj na forumu kakeg SAAB-a???

Ker vidim da se da dobit za pošteno ceno 9-5 model.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Luxury offshoot Lexus also appears to be suffering, as some 2.2-litre diesel models have been forced to have their cylinder heads removed and de-coked after as few as 20,000 miles.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Jaz 156 sploh gledal ne bi. Če že Alfa, potem 166. Nekaterim Thesis ni všeč, predvsem tatovom ne.
evil.gif
Se pa zato zelo lepo pelje.

Saaba 9-5 s 3.0 V6 dieslom se pa izogibaj. Problematičen Isuzujev motor.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.