Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ogo, v JS je izobrazba in leta službe edino merilo za plačni razred, ki ti odreja plačo.
Citat:
Ja, zdaj je moderno to, da enostavno rečejo, da si preveč kvalificiran in za tako delo ne bodo plačali toliko, kot maš titlnov.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Za večino JS to velja ne pa za vse. Ti lahko povem primer medicinske sestre ki je končala magisterij v Londonu (sicer obstaja tudi pri nas ampak ta faks v londonu je pač top šit ) pa je plačana diplomirana medicinska sestra ker pač oni magisterijev ne plačujejo. Seveda je faks drago plačala ampak samo za svojo dušo.![]()
Seveda ni nič novega in ni naš izum. Mene so Angleži veselo odslovili, ker sem bil preveč kvalificiran, čeprav sem bil takrat pripravljen delat za ponujeno plačo.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Ja, zdaj je moderno to, da enostavno rečejo, da si preveč kvalificiran in za tako delo ne bodo plačali toliko, kot maš titlnov.
To ni nič novega. Sem sam doživel že v zgodnjih 90-ih...
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
To ni nič novega. Sem sam doživel že v zgodnjih 90-ih...
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ja to sem pozabila napisati. Naj se že enkrat neha s to diplomo je treba imeti, znanje ti ne more nihče vzeti (kako znanje, se vprašam in ali obrtniško znanje ni znanje). Kaj je narobe s temi obrtniškimi poklici, razen tega, da se za njih ne potrebuje diplome in niso "visoko izobraženi", kar je danes seveda kletvica pri nas. Govorim seveda o mojstrih svojega poklica, ne spet o vsakem , ki firmo odpre za nekaj, kar še v življenju ni delal. Edini, ki so modro tiho pri takih debatah, so seveda ti mojstri. dokler jih je tako malo, so računi večji. Živijo pa bolj lepo kot vsi mi s faksom. Kar je domnevam cilj vsakega šolanja in izobrazbe - lepše življenje, mi cepci z diplomo se gremo pa zgolj preživetje.
Citat:
... Da je cel kup univ., ki delajo delo primerno za srednji kader, da srednješolci delajo za njegov plačni razred delo, za katero bi očitno potreboval univerzo...
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
6. Torej...
samo tale je v palomi zaposlena torej je tole iz njenega področja in za podjetje uporabno...Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Eni so pri brskanju odkrili magistrsko nalogo o porabi toaletnega papirja![]()
bistveno več predstavitev poklicev v osnovni šoli - stimuliranje za poklicne srednje šoleCitat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz, pa mislim, da je potrebno našim otrokom dopovedat, da je poklicna izobrazba tudi cenjena in, da če si keramičar, strugar, ključavničar itd. ni nič slabega, ampak kvečjemu dobro. Taki kader se išče tudi v tujini.