Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ogo, v JS je izobrazba in leta službe edino merilo za plačni razred, ki ti odreja plačo.
Citat:
Ja, zdaj je moderno to, da enostavno rečejo, da si preveč kvalificiran in za tako delo ne bodo plačali toliko, kot maš titlnov.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Za večino JS to velja ne pa za vse. Ti lahko povem primer medicinske sestre ki je končala magisterij v Londonu (sicer obstaja tudi pri nas ampak ta faks v londonu je pač top šit ) pa je plačana diplomirana medicinska sestra ker pač oni magisterijev ne plačujejo. Seveda je faks drago plačala ampak samo za svojo dušo.
Seveda ni nič novega in ni naš izum. Mene so Angleži veselo odslovili, ker sem bil preveč kvalificiran, čeprav sem bil takrat pripravljen delat za ponujeno plačo.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Ja, zdaj je moderno to, da enostavno rečejo, da si preveč kvalificiran in za tako delo ne bodo plačali toliko, kot maš titlnov.
To ni nič novega. Sem sam doživel že v zgodnjih 90-ih...
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
To ni nič novega. Sem sam doživel že v zgodnjih 90-ih...
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ja to sem pozabila napisati. Naj se že enkrat neha s to diplomo je treba imeti, znanje ti ne more nihče vzeti (kako znanje, se vprašam in ali obrtniško znanje ni znanje). Kaj je narobe s temi obrtniškimi poklici, razen tega, da se za njih ne potrebuje diplome in niso "visoko izobraženi", kar je danes seveda kletvica pri nas. Govorim seveda o mojstrih svojega poklica, ne spet o vsakem , ki firmo odpre za nekaj, kar še v življenju ni delal. Edini, ki so modro tiho pri takih debatah, so seveda ti mojstri. dokler jih je tako malo, so računi večji. Živijo pa bolj lepo kot vsi mi s faksom. Kar je domnevam cilj vsakega šolanja in izobrazbe - lepše življenje, mi cepci z diplomo se gremo pa zgolj preživetje.
Citat:
... Da je cel kup univ., ki delajo delo primerno za srednji kader, da srednješolci delajo za njegov plačni razred delo, za katero bi očitno potreboval univerzo...
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
6. Torej...
samo tale je v palomi zaposlena torej je tole iz njenega področja in za podjetje uporabno...Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Eni so pri brskanju odkrili magistrsko nalogo o porabi toaletnega papirja
bistveno več predstavitev poklicev v osnovni šoli - stimuliranje za poklicne srednje šoleCitat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz, pa mislim, da je potrebno našim otrokom dopovedat, da je poklicna izobrazba tudi cenjena in, da če si keramičar, strugar, ključavničar itd. ni nič slabega, ampak kvečjemu dobro. Taki kader se išče tudi v tujini.