AdriaRoute v2.0 - dopolnjen izgled

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Zamenjaš ustrezne TYP datoteke na računalniku (v Mapsource-u lahko potem preveriš, ali je res drugačen izgled kot je bil pred zamenjavo datotek) nato pa karte ponovno naložiš na kartico oziroma GPS enako kot pred spremembo. S tem načeloma povoziš! karte, ki si jih prej imel na kartici/GPSju.
Če pa imaš dovolj prostora na kartici oziroma GPSu, lahko pred pošiljanjem kart datoteko

gmapsupp.img preimenuješ v npr. gmapsupp.original

Potem z nalaganjem "novih" kart ne pobrišeš originalnih in lahko potem s preimenovanjem datotek
enostavno menjavaš "originalne" in "nove" karte.

Žal ne poznam načina, kako bi v že narejeni IMG datoteki spremenil TYP, tako da za zamenjavo izgleda ne bi bil potreben celotni postopek nalaganja kart na GPS, ki je pri kombinaciji AR210 in AT211 kar dolgotrajen, tudi če uporabiš čitalec kartic, kaj šele preko Garmina...

frenkim

Zelenc'
16. jul 2008
2
0
1
Zanima me če je možna zamenjava TYP datoteke v Adria route 2.10 ki jo imam na SD kartici.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Če si pri namestitvi AdriaROUTE na PC določil namestitveno destinacijo na SD, ki je bila npr. v čitalcu, potem vidiš typ datoteko na tej kartici in jo lahko spremeniš.
Če pa govoriš o AdriaROUTE na kartici, katero imaš v Garmin napravi, dlančniku, telefonu, ... iz katere program "bere" img datoteko, potem je typ datoteka že "vdelana" v skupno img datoteko in iz posta nad tvojim je razvidno, da to žal sedaj še ni mogoče.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Na N95 8GB mi tvoje typ datoteke v kombinaciji z slo topo 2.11 in adriaroute 2.10 povzroči nedelovanje iskanja in vodenja na lokacijo. Trenutno lokacijo lepo prikaže, lep izgled poti in tekstur, če grem pa na Kam? -> Naslovi mi zmrzne pri iskanju po mestu. Prav tako se zgodi, če naredim waypoint v mapsourcu in ga izvozim na telefon - zmrzne ko izberem dotični waypoint.

Ima še kdo to težavo?

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
zmaga.gif

Predvsem za NOVE, ki se znajdejo v tej temi - razglabljanje v zvezi z izgledom AR in predvsem v kombinaciji z AT se je nadaljevalo na:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/372711/page/0/fpart/6/vc/1

Kjer so tudi najnovejše TYP datoteke s screenshoti...

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
Kamac sem testiral tvoje TYP datoteke pohvalno narejeno vendar mi ne odgovarajo tiste oranžne pikce kt so tam kjer so naselja.. sploh ko garmin prestavi v nočni pogled izgleda res grdo.

A mi lahko en pojasni še to ali AdriaTOPO že vsebuje AdriaROUTE ? ker v Mapsoruce mi je AdriaTOPO identična kot AdriaROUTE + to da ma še tiste vrhove pa topografijo?

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Moje TYP datoteke so namenjene hkratnemu delovanju kart Adria Route in Adria Topo, načeloma niso mišljene za samostojno uporabo. V TYP za AR je za mestna območja narisana šrafura - "Oranžne pikice" (so enake barve kot stavbe v topografski karti, kar pri "zlitju obeh kart" zgleda OK).

Zaenkrat je to (vsaj na Garminih) edini zanesljiv način hkratnega delovanja kart AR210 in AT211 s prikazom stavb tudi na mestnih območjih in prikazom mestnih območij.
Če se naredi za mestna območja "polna barva" brez pikic, potem se tam ne vidijo stavbe, če pa se briše pikice, se ne vidijo mestna območja, tako da so pikice nek kompromis.

Vsak pa si lahko s pomočjo TYP editorja (link v prejšnjih postih) po želji spreminja barvo in videz posameznih elementov karte, ker ni vsem všeč enak videz

P.S.: Kot rečeno je samo AR rutabilna karta, mojima zadnjima TYP-oma pa je izgled cest in ostalih elementov na obeh usklajen.

izzzy

Zelenc'
6. avg 2008
1
0
1
Zdravo!

Ne vem sicer, če moje vprašanje spada v to temo, a mogoče imate kakšno idejo, ker vidim, da obvladate zadeve. Namreč, če imam na Visti Hcx hkrati naloženi AT in AR, mi iskanje po naslovu deluje le po AT in mi ne dobi vseh naslovov oz. hišnih številk iz AR. To ne deluje tudi v primeru, če odkljukam mape AT... Zanima me, če ima kdo kakšno idejo glede tega. Hvala in lep pozdrav vsem skupaj.

Izy

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Zanimiv primer:

stranka kupi Garmin 255T, ki ima micro SD režo in kupi AR SD...sedaj pa hoče zamenjavo za CD varianto AR.........v primeru če je že karkoli aktivirala AR je kaj problemov za nadaljno prodajo odprtega paketa SD AR ? Koliko prostora ima sploh 255T ?

Pa svetovali smo ji, da kupi 1GB MICRO SD pa mir ali pa 2GB MICRO SD.....pa neče, jao so eni ljudje tečni......kaj je tukaj za storiti ?

Se ji da 1GB MICRO SD gratis pa samo prekopira vsebino z SD kartice?

LP

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Zanimivo ampak tudi tvoj primer ne spada v to temo. Glede na to da si stalni obiskovalec bi pa že lahko našel pravo temo anede.

Uglavnem tvojega primera ne boš rešil tako zlahka, sicerbi vsi samo kopirali kartice pa nihče ne bi kupil zemljevida ( kot da je to razlog za nakup
wink-1.gif
)
Skratka, zemljevidi na SD kartici so zaščiteni na številko kartice kar poemni da ti sicer lahko kopiraš ampak v napravi bodo karte zaklenjene. Lahko pa prebereš ID naprave narediš unl datoteko z ključem, ki ga dobiš vsi vemo kako ane, potem pa lahko kopiraš iz sd na micro sd.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
V pravnem pogledu takšne opreme (glasbene, programske in druge intel. lastnine na cd, dvd, spominskih karticah ) če je poškodovan proizvajalčev ovoj, nalepka ali druga zaščita ni potrebno zamenjevati, tudi če v prodajalni to ni vidno objavljeno. V smislu zaščite itelektualne lastnine tega prodajalec tudi naj ne bi zamenjal, vzel nazaj ali podobno, ker potem bi to vsi delali (kopirali muziko, programe itd) .
V konkretnem primeru kupec ni mogel narediti velike škode, ker so karte odklenjene na serijsko številko kartice (lahko se jo uporabi na katerikoli Garmin napravi, ki sprejme kartico), simulacija ID kartice pa ni enostavna. Problem je edino, če je že opravil registracijo pri Garminu in ni predal registerskih kod, ker drugi kupec ne bo mogel več opraviti registracije in bo morebiti v bodoče registracija pogoj za brezplačne nadgradnje.

EDIT:
Je pa lepo od prodajalca, da takšno stvar vzame nazaj od kupca za katerega lahko oceni, da ni imel namena goljufati.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Ja upajmo, da ni registriral ničesar drugače ne vem kaj naj z SD
frown-1.gif
drugače je zoprna stranka 100 na uro. Kar takoj je začela groziti z odvetniki itd.....res takih raje nimam več v trgovini.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nobene pravne podlage ni za zamenjavo karte na SD kartici s karto na CDju.
Kupec je kupil kar je hotel oziroma je kupil po ponudbi ki jo je dal prodajalec. Če tega ni dobil kar je v ponudbi, je pa druga pesem.

Ostalo so pa drugi že povedali.

Podobne teme

Odgovori
29
Ogledi
14.101
Garmin
Izbrisan uporabnik #488
I