Včasih so nas učili, da na AC je minimalna hitrost 40/uro. Če pa pelješ manj, kot pol najvišje dovoljene hitrosti, pa se moraš na prvem primernem prostoru umaknit in pustiti naprej normalno vozeče.Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Maksimalna dovoljena hitrost je 130 km/h, minimalna 50 km/h, vse v mes je torej dovoljeno.
Kje piše, koliko je minimalna hitrost?
A po tvoje je ok, če nekdo na avtocesti vozi 50 km/h, ker se mu ne da peljat tako kot lahko pleje?
A včasih niso poznali prehitevalnega pasu?Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Včasih so nas učili, da na AC je minimalna hitrost 40/uro. Če pa pelješ manj, kot pol najvišje dovoljene hitrosti, pa se moraš na prvem primernem prostoru umaknit in pustiti naprej normalno vozeče.
Ja, razen če ti kake druge zakone poznaš (beri: jih boš citiral).Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Kaj ti meni govoris koliko casa imam izpit. Prehiteva se tako, da si cimprej mimo vozila in pika! Ce ne gledas kaj se dogaja za teboj, bi ti morali ze zaradi tega vzeti izpit. Nic slabsi nisi od skupine ljubljanskih pedrov v pajkicah na kolesih ki klepetajo in se vozijo vstric. Prekleti sebicnezi!
Prehitra vožnja med prehitevanjem je enako prekršek in se enako kaznuje, kot med "normalno vožnjo".
Verjetno še nisi tak daleč pri polaganju izpita?
Se pravi, da moram traktor, ki se vozi 30-40kmh v naselju prehitevati s 50kmh?
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Na AC je najnižja dovoljena hitrost 60 km/h.
Citat:
Uporabnik aks pravi:
Al to me jebe! Nikoli nisem bil tak sedaj pa sem začel reagirati na take stvari in na to NISEM ponosen.Čeprav se je le hitrost na tempomatu dvignila za 20+ pa še to za 5km ker ga oni pred mani ni več mogel tiščat.
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Na AC je najnižja dovoljena hitrost 60 km/h.
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Polovica maksimalne dovoljene, toerj 65. Razen če nisi namigoval na omejitev pri ovirah na AC.