AC in živci

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Nic slabsi nisi od skupine ljubljanskih pedrov v pajkicah na kolesih ki klepetajo in se vozijo vstric. Prekleti sebicnezi!

Pikec, pedr si sam pa sebičnež tud... a ne, če že take pišeš pa stresaš frustracije prek neta!?
Tisti "tapravi" ki smo v pajkicah gonimo na polno in se ne pogovarjamo med vožnjo
jezen.gif
pa komi čakam da mi kak cepc potrobi
(tak k ti)
priden.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kot pravi znanec, slovenci vozimo tako, kot da smo ravnokar ukradli avto. in nekaj je na tem. tudi sam sem se ob 40.000 km na leto prenehal sekirat zaradi drugih bedakov. se ne splača.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Prav lepo pa se je peljat s kakšnim underpowered, lenim avtom. Omejitve in radarji naenkrat niso več problem, počasneti in sanjači tudi ne, ker sam ne greš nič hitreje. Edino kak dinamik zna utrujat 1.3cm od riti, pa še ta ponavad ob prvi priliki gre naprej.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

sam opažam enako, da je bedakov na cesti z dneva v dan več.
Recimo nazadnje se mi je dogodil skoraj enak primer kot avtorju teme. Q7 registrska PO-SEL (mislim da tako), pri 160 v škarjice na AC.

Kot zanimivost pa še izjava poslovnih partnerjev iz skandinavskih držav. Ni jim jasno, kako lahko tako hitro in toliko čez omejitve vozimo. Dejansko jih je zelo strah se voziti z nami "balkanci", ki vozimo na omejitvi 130 recimo 140-150 ali pri 90 110. To vam lahko pove vse, predvsem pa tistim, ki zagovarjate divjanje čez omejitve, poleg tega pa še delanje bedarij in prekrškov poleg..

Prvič: če ti je nedo pripeljal v škarjice, ti je pripeljal nasproti. Drugič, če ti po AC nekdo pripelje nasproti, le pokliči policijo, še posebej, če veš tablico (enako velja za prega tej temi - pri njem je itak nemogoče dojet, kaj se mu je zgodilo).
In drugič: če se ne bi precej prevozil po skandinaviji, bi ti še verjel. Tako ti pa ne. Še busi se tam vozijo čez omejitev ... Po snegu&ledu. +10 ali +15 po števcu za bus ni nič redkega. Potem te pa avto prehiti. In če je te tvoje poslovne partnerje tako strah, je možno le dvoje: ali si ti, ki jih vziš, ali pa oni, strahotno zanič vozniki.

Tudi jaz sem se vozil po skandinaviji, pa smo bili z avtodomom najhitrejši v prometu. Tak da ravno ne bo držalo, da se z busi vozjo 15km/h prehitro.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Peljes 160 po prehitevalnem. Priblizujes se recimo normalno vozecemu in ga prehitevas. Q7 z dosti vecjo hitrostjo dohiti mene. Ker ni prostora po prehitevalnem, mene prehiti po voznem, in nato spremeni smer na prehitevalnega ter tam prehiti se vozecega po vznem pasu. Enobesedni pojem za ta manever pa sam iznajdi!

O skandinaviji pa ne mislim debatirati. Tako kot sem napisal je. Ne najdes junaka, ki bi sel cez omejitev. Finska recimo, pozimi omejitev na AC 110 poleti pa 130. nobenih divjakov. Kazni pa sorazmerne z visino plac.

Pri nas pa se vozijo raje sami...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Kaj ti meni govoris koliko casa imam izpit. Prehiteva se tako, da si cimprej mimo vozila in pika! Ce ne gledas kaj se dogaja za teboj, bi ti morali ze zaradi tega vzeti izpit. Nic slabsi nisi od skupine ljubljanskih pedrov v pajkicah na kolesih ki klepetajo in se vozijo vstric. Prekleti sebicnezi!
aplauz.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
In kaj se je tako težko umakniti na vozni pas, če vidiš v ogledalu da te nekdo dohiteva z večjo hitrostjo od tebe? Lepo zapelješ nazaj na voznega, pustiš Q7 da gre dalje ti pa potem nazaj za njim pa prehitiš normalno vozečega .Je prevelik EGO da bi se rabli umikat? In zaradi tega nastanejo potem živčni vozniki

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Se pravi, če jst prehitevam s 130-140 nekoga, odazadaj pa nekdo z 200 prižge, morm jst bremzat, pa se tlačit na voznega, da lahko gospod nemoteno goni naprej?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Če si šel res 160 km pote je kul, če si se peljal pa "po omejitvi" (kar je za ene 120kmh po števcu) potem se pa ne čudit. Iz napisanega se tudi vidi da si vozil po prehitevalnem pasu že pecej prden bi bilo treba (če ne bil z 160 kmh takoj mimo in ne bi še q7 našel prostora za mimo.

Taki v Q7 so nedvomno bebci in bi jim bilo treba< pobrat izpite, a tudi drugi nj se vprašajo kako vozijo.

Zadnje čase je recimo moderno voziti nekje slabi 80 kmh (po ac, sploh na odseku vrhnika ljubljana). To je ravno toliko da ga kamion komaj prehiti in s tem naredi cel zastoj na cesti. Takega bi kar ustavil in mu jih par naložil. Ne vem a ljudje res mislijo da tako avto toliko manj porabi (takega prepoznaš po tem da stalno opazuje bc), ali jih morda skrbi da ne bodo prehitro na cilju ali pa preprosto zajebavajo (pogosta kategorija so tudi ženske ki zaradi mobitela ne uspejo prestaviti višje od tretje prestave in se potem vlečejo po cesti).

Drugo vprašanje je ali se ima nekdo ki se pelje po njegovem po omejitvi (torej zgoraj opisanih 120kmh po števcu) pravico peljati konstantno po prehitevalnem pasu (čeprav je vozni prazen ali pa je na vsakih par km kakšen avto. Nekaj tukaj prisotnih očitno meni da je tako in se potem čudijo če postane kdo živčen (očitna je menjava pasu prevelik fizičen in še bolj mentalen napor, ali pa celo presega posamznikove sposobnosti)

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Kaj ti meni govoris koliko casa imam izpit. Prehiteva se tako, da si cimprej mimo vozila in pika! Ce ne gledas kaj se dogaja za teboj, bi ti morali ze zaradi tega vzeti izpit. Nic slabsi nisi od skupine ljubljanskih pedrov v pajkicah na kolesih ki klepetajo in se vozijo vstric. Prekleti sebicnezi!
retorično vprašanje o vozniških izkušnjah je bilo sicer namenjeno avtorju teme, ampak če si ti polpismen, je to tvoj problem, ne moj.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Preden greš prehitevat, opaziš vzadaj 200 kmh vozečega. Boš šu prehitet ali ne? Mislim da je logično, da ostaneš za vozilom, kot pa da mu izsiliš. In 200 km/h ni neka velika hitrost, da bi opazil zadaj vozečega zadnjo sekundo ali 2. Nekateri se preprosto igrate z življenjem na avtocesti. Sam če se odločim za prehitevanje na avtocesti, raje 2x kot pa nobenkrat pogledam v vzvratno ogledalo, in če bom zadaj opazu avto ki se mi približuje, pa sploh ni pomembno 200, 300, ali pa 150 (ker z gledanjem v vzvratno ogledalo nemoreš ocenit najboljše hitrosti), definitivno nebom šu prehitevat. Rajši počakam, teh par sekund, tudi do minute, kot pa da se igram samomorilca.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik aks pravi:

Problem je ker jaz tak nisem nikoli bil...to se mi dogaja zadnje leto.

Nekdo je napisal zakaj se nisem umaknil zato, ker je tip prigonil iza ovinka na AC po voznem pasu jaz pa sem 2 dolžini avtomobila pred sabo lepo dal žmigavec in prehiteval kot velevajo pravila. Da bi bremzal na hard je bilo premalo časa pa tudi, če bi bi se z bokom, ko bi zavijal desno na svoj vozni pas zaletel v tega, ki naju je izsilil.

Kar se tempomata tiče na tisoče kilometrov brez težav z redkimi izjemami, ki jih na daljši relaciji itak nekje prehitiš ker pozabjo, da morjo tiščat.

pomisli o posledicah svojih dejanj. ali resno misliš, da bo tisti, ki je naredil kako pizdarijo in te razpizdil, uvidel svojo napako in od takrat naprej vozil normalno? bedak bo ostal bedak, pa če se še tako razjeziš. raje vozi svoj tempo naprej in ne počni kakih neumnosti zaradi takih. stardec je enkrat pametno rekel "dokler je samo en bedak na cesti, še gre nekako. problem nastane, ko se najdeta dva bedaka skupaj"

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik aks pravi:

Problem je ker jaz tak nisem nikoli bil...to se mi dogaja zadnje leto.

Nekdo je napisal zakaj se nisem umaknil zato, ker je tip prigonil iza ovinka na AC po voznem pasu jaz pa sem 2 dolžini avtomobila pred sabo lepo dal žmigavec in prehiteval kot velevajo pravila. Da bi bremzal na hard je bilo premalo časa pa tudi, če bi bi se z bokom, ko bi zavijal desno na svoj vozni pas zaletel v tega, ki naju je izsilil.

Kar se tempomata tiče na tisoče kilometrov brez težav z redkimi izjemami, ki jih na daljši relaciji itak nekje prehitiš ker pozabjo, da morjo tiščat.

pomisli o posledicah svojih dejanj. ali resno misliš, da bo tisti, ki je naredil kako pizdarijo in te razpizdil, uvidel svojo napako in od takrat naprej vozil normalno? bedak bo ostal bedak, pa če se še tako razjeziš. raje vozi svoj tempo naprej in ne počni kakih neumnosti zaradi takih. stardec je enkrat pametno rekel "dokler je samo en bedak na cesti, še gre nekako. problem nastane, ko se najdeta dva bedaka skupaj"

Al to me jebe! Nikoli nisem bil tak sedaj pa sem začel reagirati na take stvari in na to NISEM ponosen.Čeprav se je le hitrost na tempomatu dvignila za 20+ pa še to za 5km ker ga oni pred mani ni več mogel tiščat.

Zato pa vozim z glavo 1000X pogledam v ogledalo vedno se umikam hitrejšim ker imam rad, da se tudi meni lepo umaknejo, pa ne ponorim če se ne ampak sklipim tempomat, ki potem lepo vrne hitrost, ne blendam ne trobim...ustavljam na prehodih za pečce, spustim mamice z vozičkom, široko obvozim kolesarje ker sem tudi sam kolesar...samo take bodalaščine me pa zadnje čase iz povsem cool človeka zjebejo do konca.
Ok saj pol pivo pomaga samo ostaja pa grenak priokus, ker si teh stvari ne želim.

Izpit je pa že 17 let...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Če gre raketa zadaj, preden začnem prehitevat, seveda počakam tistih par sekund preden grem ven. Jst sem spraševal kaj storiti, ko že prehitevaš, recimo počasnejšo skupino osebnih vozil. Al pa šleperjev recimo, ki občasno celo držijo abstand ki je 50m. A se mu moram, gospodu dinamiku umikat med kamione, zato da gre on mimo, al lahko do konca prehitim, pri 130.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
če je dovolj prostora med tovornjaki, se jaz običajno umaknem in spustim hitrejšega mimo. če ni dovolj prostora, malo pritisnem, tja do 140. pač poskusi biti čim manj ovira drugim na AC

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Gospod dinamik naj lepo prilagodi hitrost vožnje razmeram na cesti, ti se mu pa lepo umakneš ko prehitiš konvoj. Seveda ne prehitevat tovornjakarjev z razliko v histrosti le 2 km/h.
Drugače je pa tudi moje mnenje, da je t.i. dinamikov na slovenskih avtocestah preveč. Maksimalna dovoljena hitrost je 130 km/h, minimalna 50 km/h, vse v mes je torej dovoljeno. Je pa stvar kulture, da se šoferji držijo nekih manir, tako tisti, ki prehitevajo konvoj kamijonarjev z 2 km/h razlike, kot dinamiki, ki priletijo 200 km/h po prehitevalnem pasu slednjemu za rit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
O skandinaviji pa ne mislim debatirati. Tako kot sem napisal je. Ne najdes junaka, ki bi sel cez omejitev. Finska recimo, pozimi omejitev na AC 110 poleti pa 130. nobenih divjakov. Kazni pa sorazmerne z visino plac.

Pri nas pa se vozijo raje sami...

Hja, če se ne bi 3 tedne nazaj na Švedskem sedel v busu, ki je vozil med +10 in +20 in to po snegu (sedel sprdaj in voidel na števec, izven naselja - pa kjer je vedel, da je radar, je šel lepo na omejitev), bi ti morda res verjel. Pa če ne bi sedel v kombiju, ki je počel isto, tudi. Pa če ne bi 1 obisk pred tem vozil za švedi, ki so vozili po AC na omejitvi 130 med 140 in 150 (vem, ker sem peljal 130, ker več avto ni šel, pa so lepo padali mimo), bi ti tudi verjel. Pa če ne bi imel recimo noæne izkušnje na relaciji Hagfors - Karlstad z vožnjo za lokalci ponoči s 180+ po normalnih cestah, bi ti tudi verjel. In na Finskem je bilo podobno, Danci pa so malo bolj umirjeni.
Skratka, ti kar nadaljuj z rekla - kazala, jaz pa se bom držal tistega, kar vem iz praktičnih izkušenj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Če gre raketa zadaj, preden začnem prehitevat, seveda počakam tistih par sekund preden grem ven. Jst sem spraševal kaj storiti, ko že prehitevaš, recimo počasnejšo skupino osebnih vozil. Al pa šleperjev recimo, ki občasno celo držijo abstand ki je 50m. A se mu moram, gospodu dinamiku umikat med kamione, zato da gre on mimo, al lahko do konca prehitim, pri 130.

Prehiti, seveda. Hitrejši zadaj bomo pač počakali. Dokler se držiš omejitve in dokler so luknje premajhne, da bi se normalno umaknil (torej brez, da zaradi tega rabiš zavirat ipd), imaš vso prvico prehitet do konca. Tisti, ki smo zadaj hitrejši, bomo pač počakali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Se pravi, če jst prehitevam s 130-140 nekoga, odazadaj pa nekdo z 200 prižge, morm jst bremzat, pa se tlačit na voznega, da lahko gospod nemoteno goni naprej?
Bodimo realni: če je bilo dovolj placa, da je tahitri mimo tebe šel po voznem, in potem pred tabo (in še za prehitevanim) zavil na prehitevalni pas, je enako dovolj prostora zate, da počakaš na voznem, da gre tahitri mimo, pa potem zaviješ ven.
Razen če je šel tahitri na milimetre skozi, potem je seveda bebec.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Švedi znajo kar fajn na plin pritisnit. Preverjeno sredi belega dne v mestu.
Pa tudi omejitev 110 na avtocestah jim ni ravno všeč, komaj kdo se je drži.