A to je smisu dopusta, celi dan poležavanje....

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
na obali.
Idem na začetk, bil preteklo nedeljo na morju za en dan....že zjutri je blo, kar precej folka, ura 8-9.00 ljudje prihajajo, si postelejo, kar ma že s seboj in se uleže za 3 ure, gre mal v vodo, pride ven gre spet nazaj ležat za par ur, popoldne se nekam zgubi, gre vrjetno na kosilo sorry vrjetno na sendvič, pride nazaj spet mal v vodo in TO JE TO, mislim je to smisu dopusta za vas.
Za mene je to MUČENJE
Jest sem se itak že dopoldne naveličal tega jebanga morja, poležavanja, popoldne sem bil že siten, da gremo domov.

Zdej pa ne vem a folk hod na morje samo poležavat al dejansko UŽIVAT zasluženi dopust, za mene bi bil COOL dopust nekaj v tem smislu, zjutraj najprej na pijačo, potem ene parkart skok v morje, nato na en sladoled, max.1 uro poležavat, nato it na kosilo, pos kosilu, max. 30 minut spanca nato pa malo po obalah pešačt, it na sladoled, popoldne si izposodit mini čoln,....v glavnem da se uživa oz., ker sem bolj divji in rad vidim nekaj novega.Pa to, da se ga na morju nažreš z alkoholom se ga lahko tud doma.

Še dobr, da folk gre nekam daleč na dopust, da je skoz v spoznanju (narave, ljud, znamenistosti, vse pohvale takim, ki si znajo zrihtat PRAVI dopust
cheer.gif
).

Zdej me pa spluvajte po miliji volji, moderatorje pa naprošam, da kontrolirajo komentarje.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.122
-8.788
113
Ko boš ti nekoč(če sploh kdaj boš) na kakšnem resnem šihtu, boš videl, kako fajn dopust je to, da lahko za par dni vržeš vse 4 od sebe
bonk.gif

In ja, za nekarete velja poležavanje=uživanje. Tako kot je zate užitek basanje z majonezo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.657
3.161
113
v lokalni ostariji
o žajfa si se preselu v kranj lepo zate...

lej 100 ljudi 100 čudi! eni si dajo tist tedn duška pa so cele dneve nažgani.. eni pa gledajo izkopanine... isto kot eni hodijo na morje eni pa v hribe...

za ene je PRAVI dopust ležanje na plaži, lenarjenje, spanje... (za koji k bi pa kej delu sej sm na DOPUSTU) za ene pa je pravi dopust sekanje drv v hosti... tko da... nismo vsi enaki (na srečo)

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
Sladoled, kosilo, po kosilu poležavat, pa spet (!) sladoled? To je zate dopust? Čez en mesec pa spet, kako shujšat ... ???

Glej, pravi dopust je takšen:

...ob 6.00 na plažo ... položit (brisačo, kaj pa druzga), pol nazaj spat, vsaj do ene 12-tih
...pol mal popit, vsaj en šnopc, dva (še raje tri, zarad okužb), čist en mal pojest, da ne povržeš zarad šnopca, pa da ne pokvariš okusa
... na plažo samo na ogled, če je kej novga perja od prejšnjega dne (če JA, pol spet "domov" na ene par šnopcov za pogum, če NE pa tud "domov" na par takratkih, zarad žalosti)
... okrog natančno 15.23 greš z marelo (da te ne opeče) na plažo obrnt brisačo, de je sonce ne zažge ... pa spet "domov", ve se, po kaj ...
... mal zaležt, alko ma svojo težo ...
... ob ene 17.00 lagano kosilce, tko, ene dva špageta pa 3 perce solate ... pa seveda še dve, tri vejce
... na plažo pogledat, če ti ni kdo sunil Armanijeve brisače (itaq je fejk, ampak to veš sam ti), pa prevert, če je že kkšna (ne brisača, bejba !)prlezla iz brloga. Ponavad je tko, da tiste boljše mal kasnej pridejo iz lukenj ...ker so ga pač prejšnji večer žurale (seveda s tabo, kva druzga)
... pol nazaj na pjačko, dve, tri, ... n pijač .... pa čist ena lagana večerjica ... ribica ... obvezno škarpena al pa orada, mogoče še zobatec od pola kile ...
... na plažo pobrat brisačo
... priprema na večerni žur (obvezna oprema AJ torbica, hudi špegli pa dva, trije mobiteli)
... čekiranje za bejbami ... izbor dveh, treh (odvisno, kok si gajsten, ... zate mogoč sam ena) ... ekšn !!!

... pol pa .... drug dan spet na plažo ob 6.00 (če maš srečo, do takrat sploh ne greš spat) ... pa jovonanovo

Zadnji dan pa vzameš tahitr taksi, da te zapelje mimo vseh crkva (must be, posebej za tipe ala Turbobič), muzejev, plaž, barov (ki jih mimogrede nisi uspel obiskat, ampak tuki gre za sitnice) ... da doma tastarim lepo razložiš, da nisi tak, kakršnega so te omenjali v lokalnem časopisju ... ziherb so te zamenjal z enim zlo podobnim ...

Evo, če boš tkole preživu dopust, se boš mel fino, pa še hujšat ti ne bo treba ...

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ni na morju bolj popularna travarica?

Drugače pa smo to, kar opisuješ, počeli pred 10+ leti.
cry12bpy.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.069
6.266
113
Jaz poznam tudi par takih. Samo jih po eni strani razumem. Oni cele dneve delajo ko črna živina in mi je jasno, da na dopustu niti z picekom ne migne.

Moj povprečni dan je ponavadi tak_
- zjutraj vstanem, se odpravim v kiosk po sveži kruh, kajzarce in obvezno kaka višnjeva/jabolčna pita. Nato direkt v kafič ob morju, bela kava-kapučino in z užitkom maznem tisto višnjevo pito, ko se višnje z žlejem kar cedijo... Potem nazaj v aprtma.
- lepo kaka paštetka na sveži kruhek v senci na terasi, boljša polovica pa kak kapučinček skuha
- pol pa lepo plavutke pod roke ali pa marelo če nimam namena tauhat, ženska pa kako malo hladilno torbico zraun z pločevinkami, da ne dehidriramo. Potem tako kaki dve urci plavanja, ležanja, čohanja, gledanja sosednih deklic in želja da se katera sleče zgoraj brez.
- ura se bliža podne in seveda je cajt kaj za pod zob. Mogoče v bližnjo čevapirnico, mogoče kaj skuhamo, kdaj kaka župca, električni žar na hitro, mešana solatica etc... Seveda se mi po tem tako zazeha da pičim direkt v pojstlo zalegnit za kako urco dve.
- u shit ura je 17:00 gremo pogledat kaj se na plaži dogaja... ma nič soseda ima še vedno moderček gor.. brez veze,.. malo kraula da se ohladim ...
- zvečer kaka večerja v konobi, kdaj kaki lignji, ribica iz žara (ne vem zakaj pri vragu je to najdražje meso kaj obstaja), ali pa kdaj kar konzerva tune z zdaj že malo manj svežim kruhom na terasi. Seveda potem tuš, oblečt pa malo v mesto na kaki pir, dva ali tri. Poiščeš kaki klub notri malo tuc tuc poslušaš, malo očke vržeš na kako najstnico hi pozibava svoje hribčke...
- vrnitev nazaj v apartma, če je čas še ugoden in buteljka traminca še v hladilnku ga odprem pogasnem luči na terasi sveča, nad mano zvezda, malo pocartam ženo...

Evo to je za mene dopust. Ne vem pa kako bo ko bodo otroci prilezli na plano...

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Žajfa dej če se ti naveličaš svojih nickov al kaj je razlog, da si jih skos menjavaš??, pros moderatorje da ti ga zamenajo.. Pa dej se že odloč no, kaj boš.. itak te zmer prepoznajo po tem tvojem slogu pisanja... Nedelja z veliko, wtf...

In ja, ne moreš verjet, tud za nekatere je dopust to, da lahko cel dan poležavajo in so z možgani na off in jim še na kraj pameti ne pride lest po skalah in kamnih v najhujši vročini...Fajn je bit na kakšni jadrnici kjer maš mir, ustaviš se kjer hočeš, zaplavaš, udobje kot doma, jaz ponavadi preberem na dopustu ene 100kil knjig, zvečer greš pa malo ven če se ti ravno ljubi kjer mal gledaš po štantih (itak majo vsak let iste kiče, ampak ajde kej se najde kakšna brezvezarija), mal greš kej spit, mogoče kej dobrega pojest, al pa ne vem, žurat nekam... Enkrat proti jutru se privlečeš nazaj, greš spat in se spet zbudiš kadar pač se...

I

Izbrisan uporabnik 474

- vstajanje ob 7.00
- jaz se zvalim v vodo, dečua pa naredi zajtrk in kafe
- se skobacam nazaj gor, pojem, spijem kavo, nalijem Jegera ali dva
- prečekirat vreme in morje ter se odločit, kam se bma odpravila
- basanje v tender ter na obalo v šumo opravit malo/veliko/kombinirano potrebo
- ob 8.00 je štartanje motorja, da se prediha in prepiha
- on 8.15 dviganje sidra, pospravljanje bokobranov in počasna plovba iz zaliva
- glede na izbrano destinacijo ter morje določimo hitrost (10 - 30 kts) in gaaaasssaaaa
- pupa knjigico v roke, jaz pa kapico gor in lepo gledam naokrog
- na končni destinaciji sidranje, kakšna malica, ogled plaže s tenderčkom
- nato obvezno masko, plavutke in 2 uri tauhanja (je trab preverit sidro utd.)
- večerja, če sma blizu kakšnega mesta na sladoled, zvečer kartanje ali knjiga
- še enkrat preverim vreme in poročila in spat

LP
Gargy

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Žajfa dej če se ti naveličaš svojih nickov al kaj je razlog, da si jih skos menjavaš??

ja, men gre to tud strašno na živce ... skoz eno menjavanje nikov ... ma, kdo bi razumel te ljudi, a ne? pa nedelja z veliko, ha !
On bi že moral vedet, da se z velko piše samo Petek, ko se začenja žur.
cheer.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ko boš ti nekoč(če sploh kdaj boš) na kakšnem resnem šihtu, boš videl, kako fajn dopust je to, da lahko za par dni vržeš vse 4 od sebe
bonk.gif

In ja, za nekarete velja poležavanje=uživanje.

467716-post_slo.gif

Sem identičen post mislil napisat. Prav paše dat vse 4 od sebe in delat nič, razmišljat nič. Odklop.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Žajfa, pišeš pa kot ta bi google translate bral.
bonk.gif

Drugače pa dopust z družino izgleda nekako takole (v nekaj pozicijah nekoliko je podoben že zgoraj opisanemu):
- vstaneš okoli šestih zjutraj
- ker imaš groznega mačka od včerajšnjega popivanja, prekolneš alkohol
- imaš izrazit postan alkoholni zadah, zato si moraš nujno umiti zobe, to seveda narediš s travarico
- na plažo odneseš brisače, vmes se ustaviš še pri kakem sosedu, in si po zgoraj opisanem postopku ponovno umiješ zobe (ustna higiena je pomembna)
- ko se vrneš v prikolico so otroci že pokonci, baba pa je tečna in ti teži ali pa kuha mulo
- po zajtrku in umivanju zob in zajtrku pospremiž družino na plažo, potem pa se s sosedi odpraviš v mesto, da na pomolu kupiš ribe za kosilo, vozi tisti, ki je najmanj pijan, odpraviš se z avtom, ki je že itak najbolj obdrsan
- v mestu greš na kakšno pijačo (travarico ali pivo), seveda se spije vsaj toliko rund, kolikor vas je šlo na nakup
- pozabiš kupit ribe (itak)
- vrneš se v kamp in preveriš kaj na plaži počne družina, vmes se ustaviš še pri kakšnem sosedu (ustna higiena)
- na plaži je tiha maša (žena kuha mulo), zato greš v vodo, kjer tunkaš otroke in jih mečeš v vodo, otroci seveda uživajo
- ko prideš iz vode, si iz hladilne torbe vzameš ledeno pivo in občuduješ rosno pločevinko, občasno jo pritisneš na otroški hrbet, da mularija malo cvili (upaš, da Ynos ni v bližini)
- ker si pozabil kupit ribe (in imaš zato slabo vest), se javiš, da greš v prikolico kuhat
- pogreješ filane paprike ali golaž, ki ste jih zmrznjene prinesli od doma, v primeru, da pogreješ golaž, zraven skuhaš še špagete (otroci jih obožujejo)
- s sosedi predelaš tekočo problematiko (ja tudi oni so šli kuhat), počekirate še joškasto sosedo
- vmes se s plaže privalijo lačna usta in pred baldahinom v senci borovca si že prej postavil mizo in stole, začne se kosilo
- žena teži, ker se je starejši usedel ravno na smolo in zaflekal kopalke, tamala je od golaža umazana do ušes, če pa so filane paprike, mularija cvili, da ne po pojedla kože)
- po kosilu gre baba pomit posodo, ata pa se malo uležejo, saj je za njimi naporen dan
- okoli treh se familija znova odpravi na plažo, kjer se ponovi dopoldansko početje
- baba teži, ker buljiš v uno zgoraj brez in glasno komentiraš
- ker je vroče, se umakneš v senco, seveda na teraso najbližje oštarije, kjer po rosnem kriglu pišeš s prstom
- proti večeru se vrneš v prikolo, kjer baba speče palačinke, ko jih pojemo, se oblečemo za v mesto
- ko se sprehajaš mimo štantov, malo opazuješ babnce, mulcu kupiš vodno pištolo, tamali zapestnico, ženi fejk srebrn prstan, sebi pa mišič majčko z napisom "Two beer or not twoo beer"
- kupiš še kartice in znamke, katere itak vržeš v kaslc šele doma
- izogibaš se gostiln od zjutraj, kjer te natakarji poznajo že po imenu
- otrokom in ženi kupiš sladoled, sebi pa privoščiš dve kepici Laškega
- ko prideš domov grejo otroci spat, žena pa kuha mulo (spet!)
- s sosedi odpreš pletenko črnega vina, kai si ga nabavil dopoldan
- greš spat, v prikolici odpreš okno, da se družina ne zaduši od alkoholnih hlapov ali pa da ne pride do samovžiga

To ponavljaš 10 dni, zadnji dan pa ne piješ nič, saj je treba spakirati za domov, pa še vozit moraš (od Krka do doma je 200 kilometrov). Ko prideš domov razpakiraš, potem pa preveriš stanje na bančnem računu. Naslednje dni prihajaš k sebi, vmes greš še na banko povečat limit, saj si zagonil več kot si pričakoval.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Potem pa še vidijo, kake zganjajo otroci in začnejo razmišljat o pesu...

BTW:Traktor gre?

@gasdopodna: Bolš da se navadiš, ker ko bojo otroc...