Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Čisto mimogrede: iz sodne prakse je videti, da je pri raznih izsiljevanjih ali "izsiljevanjih" faktor prekoračitve hitrosti, nad katero izsiljevalec ni več izsiljevalec ampak žrtev šrihtrega, tam nekje do 50%, pri višjih hitrostih manj. Pri 50 na uro lahko kakih 70 še pričakuješ, pri 100 pa 150 že težje.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vsaj v zadnjem času nisem nikdar zagovarjal "objestne" vožnje motoristov. Vedno pravim, da vsak motorist ki za več kot 2x prekorači omejitev hitrosti(ogromno avtomobilov pelje recimo marsikje 1,5 nad omejitvijo), naj si vsak sebi pripiše vse morebitne posledice, ne glede na cestne, vremenske in ostale razmere.
Meni edino logično bi bilo rečt: če nekdo hitrost prekorači za več kot 30%, se ga več ne da izsiliti, ker je potem za vse skupaj (če je seveda očitno, da bi ob vožnji pod to mejo do nesreče verjetno ne prišlo) kriv sam.
150 na omejitvi 90 (kot tam pri Litiji)? Si čisto sam kriv, če ti nekdo ven zapelje 50 metrov pred tabo. Pri 100, 110 na uro bi zlahka ustavil. Pri 150 te pač pobrišejo s ceste.
Pa saj točno nekaj takega jaz mislim.
Na Dunajski, Celovški...skratka v LJ nekako pričakuješ kake "norce" tja do 90 kmh (50%+)
Na obvoznici se tudi najdejo "junaki" s 150 na prehitevalnem (50%+)
Na avtocesti itak marsikater alter uporabnik vozi med 150-200 (50%)
Ni mi znano, ali je na mestu nesreče v spodnjem logu kaka "znižana2 omejitev, ali je pač 90.
Itak sem "slišal" da sta bila baje dva para motoristov, ki sta tekmovala kdo bo prej v zagorju (iz hotiča). En preko Vač in Izlak, drugi preko Litije.
Tule smo pa itak prebrali, da ju je bio "slišati" celo popoldne po Litiji.
Nazadnje urejeno: