a tale vikend se vsi mislijo pobiti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vsaj v zadnjem času nisem nikdar zagovarjal "objestne" vožnje motoristov. Vedno pravim, da vsak motorist ki za več kot 2x prekorači omejitev hitrosti(ogromno avtomobilov pelje recimo marsikje 1,5 nad omejitvijo), naj si vsak sebi pripiše vse morebitne posledice, ne glede na cestne, vremenske in ostale razmere.
Čisto mimogrede: iz sodne prakse je videti, da je pri raznih izsiljevanjih ali "izsiljevanjih" faktor prekoračitve hitrosti, nad katero izsiljevalec ni več izsiljevalec ampak žrtev šrihtrega, tam nekje do 50%, pri višjih hitrostih manj. Pri 50 na uro lahko kakih 70 še pričakuješ, pri 100 pa 150 že težje.
Meni edino logično bi bilo rečt: če nekdo hitrost prekorači za več kot 30%, se ga več ne da izsiliti, ker je potem za vse skupaj (če je seveda očitno, da bi ob vožnji pod to mejo do nesreče verjetno ne prišlo) kriv sam.
150 na omejitvi 90 (kot tam pri Litiji)? Si čisto sam kriv, če ti nekdo ven zapelje 50 metrov pred tabo. Pri 100, 110 na uro bi zlahka ustavil. Pri 150 te pač pobrišejo s ceste.

Pa saj točno nekaj takega jaz mislim.
Na Dunajski, Celovški...skratka v LJ nekako pričakuješ kake "norce" tja do 90 kmh (50%+)
Na obvoznici se tudi najdejo "junaki" s 150 na prehitevalnem (50%+)
Na avtocesti itak marsikater alter uporabnik vozi med 150-200 (50%)

Ni mi znano, ali je na mestu nesreče v spodnjem logu kaka "znižana2 omejitev, ali je pač 90.
Itak sem "slišal" da sta bila baje dva para motoristov, ki sta tekmovala kdo bo prej v zagorju (iz hotiča). En preko Vač in Izlak, drugi preko Litije.
Tule smo pa itak prebrali, da ju je bio "slišati" celo popoldne po Litiji.

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Lepo, da te nesreča in smrt nekoga drugega zabava.
bonk.gif

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Res si primitiven,da lahko ob taki nesreci napises lol !!

Fak no,ne morem verjet da dejansko nekateri uzivate v smrtnih nesrecah,predvsem motoristov !

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mislim, da ima večina z njimi na cesti več slabih kot dobrih izkušenj.

Ko zagledam motorista (katerega koli motorista), začnem pazit kot norec, kaj hudiča bo delal in da ja čim hitreje pride pred mene.
Pri avtomobilistih mi tega ni treba početi za čisto vsak avto (% norcev je manjši)...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jaz enako.....danes je en zelenega cestaka za mano lagano peljal ene 10km (seveda z prižgano dolgo lučjo
jezen.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Nisem bil jaz.
frown-1.gif

Torej je dejansko nek nemotorist z Alterja naletel na normalnega motorista (razen dolge luči, katere jaz ne prakticiram). To je zgodovinski dogodek.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ampak tole z dolgo lučjo (podnevi, seveda) pa ni nujno slabo - je bolj viden, hkrati pa ne moti (vsaj mene ne).
Izgleda, da je šlo za pametnega dečkota.
zmaga.gif

Škoda, da jih je malo in si zato stalno na trnih, čim vidiš motorista.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz...

Jaz motoriste ponavadi spustim naprej. Kaj jih čem zavirat... Se raje pomaknem čist na desni rob vozišča, da mu dam čim več prostora, da gre mimo..
smile-1.gif
Pa se ne sekiram, včasih dobim celo "zahvalo" - nogo odmakne od sebe..

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz...

Jaz motoriste ponavadi spustim naprej. Kaj jih čem zavirat... Se raje pomaknem čist na desni rob vozišča, da mu dam čim več prostora, da gre mimo..
smile-1.gif

In takšne imamo motoristi zelo radi. Imaš pivo v dobrem.
nahrung002.gif

Za nekatere pa je takšno dejanje primerljivo s tem, da jim odrežeš pol tiča (tudi ženske niso izjema).
Pozdrav z nogo dejansko je zahvala, saj če motorist dvigne levo roko, ga avtomobilist ne vidi, z desno roko pa se upravlja plin in zavora.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Lej v kolikor je ta eden od dveh motoristov, ki sta švignila mimo nas potem ni čudno da mu ni zneslo speljati ovinka
smirk-1.gif
, ker določeni nekje niste čisto pri sebi. Sem imel sam dve prometni z motorjem, tko da vem kako je to, ampak da nekateri dosegate preko 200kmh......na omejitve 50kmh....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Itak, ko sem se zadnjič čudil pametni vožnji motorista za mano, je že letel mimo po zadnjem kolesu čez polno črto proti podvozu na cesti KR-Šenčur...

Je kar čudno motorista videti v normalni vožnji
confused-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
lol so in ste vsi motoristi. END OF STORY.

kle v Kranju vsak slišim na desetine kako dirkajo kle okoli Mercatorja do Šenčurja, omejitev 50-70-90...

Kje pa to je treba iti 150kmh da si glavni.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Morilec se je imel vso pravico ubit, sprijazni se. 6800 km/h je pac prehitro... 15000 ljudi se je peljalo mimo, pa noben zaletel, en zesæi pa nori ko govedo pol so pa oznacbe krive...

Verjamem pa, da bi marsikomu bolj ustrezalo, ce bi se zabil v kombi z 10 otroki in bi zgoreli v nesreci, da bi ga na motozboru castili kot heroja - podobno kot ona dva, ki sta ubila policaja v kombiju. Da debila na R1, ki se je namerno zabil v mamico z dojenckom pri Kamniku nekaj let nazaj sploh ne omenjam.... Zalostno...

Se pa redno umikam, brez skrbi, ker nocem met nobenga na vesti...

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz...

smile-1.gif

Jaz se tudi umaknem vedno in običajno me potem prehitijo.

Ko sem pa sam na motorju,se mi tudi dostikrat umaknejo ( lepa gesta ) , pogledam naprej da ne zavija ravno kdo levo in gres mimo.
Glede zahval z nogo pa nisem vedel.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Čisto mimogrede: če je to delovišče na istem mestu in enako označeno, kot je bilo pred dvema tednoma (ali malo manj), potem se ne čudim, da se je zgodilo, kar se je zgodilo. Tam, kjer je bilo to delovišče takrat (kot pravim: če je še na istem mestu in enako označeno), je bilo na delu ceste z omejitvijo 90, označeno pa šele kakih 30 metrov pred samim deloviščem - kolona pred njim je bila pa, ko sem se tam peljal, daljša, tako da se je začela pred znakom za delo na cesti ...
In če je bilo tudi tokrat tako, je krivda na tistih, ki so označevali delo na cesti.
Pa da ne bo kdo mislil da zagovarjam prehitre motoriste, ampak: kaj pač če bi se pripeljal ata v starejšem avtu, pohodil bremzo do konca, se zapeljal na levi pas in ubil sebe in recimo družino v avtu, ki bi se pripeljala nasproti?
To, da je imel nesrečo pripadnik načeloma kamikaze dela udeležencev v prometu, še ne pomeni, da ni možno, da bi bilo krivo kaj drugega. In kakor so pri nas dela na cesti ponavadi označena, je čisto možno, da niti ni bil sam kriv.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Podobno je na enem delu kjer gradijo prekmursko "avtocesto":
pripelješ po bregu dol, omejitev 50, za nepreglednim ovinkom pa blokada* (max 10 m da se ustaviš, če že kdo tam stoji, še toliko manj)

* - en pas zaprt z onimi plastikami, drugi pa s semaforom

Da bi stvar premaknili 10 metrov na vidno mesto, očitno nobenemu ni kapnilo ...

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Če bi tvoja logika držala, potem bi se na tistem mestu moralo pripetiti več prometnih nezgod!
bonk.gif

Kako so pa ostali lahko ustavili pred deloviščem in semaforjem?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Koliko je bilo skoraj trčenj, ne vem (in koliko je bilo manjših naletov, o katerih se seveda ne poroča, tudi ne). Ampak tisti dan, ko sem se peljal nazaj, sem imel priliko opazovat kombi, ki se je ustavil komaj komaj (in malenkost čez sredinsko črto) ...
In mimogrede: malo je tudi pametnih voznikov, ki bi se probali ustavit čim dlje za zadnjim v koloni, prižgali vs 4 smernike in potem gledali v vzvratno ogledalo, kdaj bo treba bežat. Večina se jih ustavi 5 cm za dotlej zadnjim, in če gre zadaj kaj narobe, hitro poči.