Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kar je, mimogrede, tako ali tako značilno tudi za veliko večino voznikov avtomobilov. Prepoznati jih ni težko. To so tisti ki, ko jim nekdo prehiteva v škarje, raje "blendajo", kot bi se umaknili, ki se tudi slučajno ne bi umaknili na drug pas večpasovne ceste, pa čeprav se na "njihovem" pasu dogaja kaj nevarnega ... Skratka vsi tisti, ki po sistemu "jaz se peljem po pravilih in me drugo ne zanima" raje (formalno sicer čisto nedolžni) umrejo v nesreči, kot da bi požrli svoj ego (ali vsaj vklopili možgane) in se umaknili bolj bedastim od sebe (no ja, če se ne umaknejo, potem so vsaj enako bebasti) ...
Ah, ja, še en funkcionalno nepismen. Če ne razumeš napisanega teksta, poskrbi za svoje možgane, ne kritizirat tujih.Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kar je, mimogrede, tako ali tako značilno tudi za veliko večino voznikov avtomobilov. Prepoznati jih ni težko. To so tisti ki, ko jim nekdo prehiteva v škarje, raje "blendajo", kot bi se umaknili, ki se tudi slučajno ne bi umaknili na drug pas večpasovne ceste, pa čeprav se na "njihovem" pasu dogaja kaj nevarnega ... Skratka vsi tisti, ki po sistemu "jaz se peljem po pravilih in me drugo ne zanima" raje (formalno sicer čisto nedolžni) umrejo v nesreči, kot da bi požrli svoj ego (ali vsaj vklopili možgane) in se umaknili bolj bedastim od sebe (no ja, če se ne umaknejo, potem so vsaj enako bebasti) ...
In sedaj naj bo za tvoje idiotizme (prehitevanje v škarje) kriv voznik, ki pravilno pripelje nasproti?
joj, kam smo prišli
Ustaviš na primernem mestu, kjer to ni prepovedano. Poleg tega takega naliva, da se ne bi dalo vozit 30 do 50 na uro.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
pa še ena cvetka s štajerske AC iz 24 kur
http://24ur.com/novice/slovenija/foto-zalivalo-objekte-odnasalo-strehe-podiralo-drevesa.html#video
Koliko pa je najvišja dovoljena hitrost na avtocesti v najhujšem nalivu in toči, takrat ko praktično ne vidiš nič pred sabo?
A ni tako, da moraš vožnjo prilagodit razmeram na cesti? in če so vozne razmere nemogoče pač ustaviš? In si zato kaznovan?
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ah, ja, še en funkcionalno nepismen. Če ne razumeš napisanega teksta, poskrbi za svoje možgane, ne kritizirat tujih.Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In sedaj naj bo za tvoje idiotizme (prehitevanje v škarje) kriv voznik, ki pravilno pripelje nasproti?
joj, kam smo prišli
Da ti pojasnim napisano bolj v stilu za otroke (upam, da bo pomagalo): bedak je tisti, ki raje umre, kot da bi popravil napako ali bedarijo soudeleženca v prometu. In takih je pri nas ogromno, očitno.
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Saj mogoče totalno neumno gledanje (itak), ampak meni osebno ni v interesu, da pride do čelnega trčenja na pasu, vzporedno z mojim. Četudi trčita dve drugi vozili in se me to (kao) nič ne tiče.
Zato, ker se imam vseeno preveč rada....
Vprašanje je bilo, kolikšna je najvišja dovoljena hitrost na AC v najhujšem nalivu in toči, in ne kaj se tebi zdi zakaj so se nekateri ustavili v predoru.Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Ali ni v predorih prepovedano ustavljanje razen v izrednih razmerah (če se ti ravno v predoru pokvari avto, ne pa če zunaj pada toča in te samo skrbi za pleh)
Saj ravno zato, ker mu ni mar za tebe, s tem ko se umikaš sebe rešuješ, mar misliš, da tebi nič ne bo, če se vate zakanta? Iz situacije sledi, da ponavadi nedolžen nastrada, zato se pač umikaš in rešuješ kar se rešiti da, predvsem sebe.Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Če nestrpnemu vozniku ni mar za sebe, zakaj hudiča mu bo potem mar za mene.....
Haha 30 do 50? zadnjič sem se peljal skoz cestninsko pri belem dnevu in ob lepem vremenu, že km prej sem videl da ni nobene gneče, pa je bila tam skozi omejitev 40km/h. kar precej m prej pa še 60 in 80. Pa še policaj je tam stal, ne vem ali z radarjem ali ne.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ustaviš na primernem mestu, kjer to ni prepovedano. Poleg tega takega naliva, da se ne bi dalo vozit 30 do 50 na uro.Citat:
Koliko pa je najvišja dovoljena hitrost na avtocesti v najhujšem nalivu in toči, takrat ko praktično ne vidiš nič pred sabo?
A ni tako, da moraš vožnjo prilagodit razmeram na cesti? in če so vozne razmere nemogoče pač ustaviš? In si zato kaznovan?
In na posnetkih je vidno, da je bila vidljivost več kot zadostna za dokaj normalno vožnjo.
Tem bebcem bi bilo treba vsem po vrsti tam takrat takoj vzet izpite in jim potalat položnice in pobrat avtomobile ... Prekleti kreteni, pleh jim je važnejši od življenj. En sam se je ustavil pri rdeči pred tunelom ...
torej v predoru načeloma ne smeš ustavljat. drugače pa, najvišja dovoljena hitrost na AC je še vedno 130 (oz. koliko je pač omejitev na tistem odseku), pod pogojem, da ne ogrožaš sebe ali ostalih udeležencev okoli sebe. to pa preprečiš tako, da prilagodiš hitrost razmeram na cesti ter lastnim sposobnostim in lastnostim vozila. nikjer pa nisem videl, da bi bilo izrecno napisano:Citat:
Ustavitev in parkiranje
52. člen
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
...
5. v predoru, galeriji in podvozu, ter na viaduktu, mostu in nadvozu;
Citat:
(4) Kadar je hitrost vozila... ...za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, ...
Kolk se pa po tvoje da peljat ob lepem vremenu brez gneče skozi cestninsko?Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Lilo kot iz škafa, vendar se je dalo peljati 60 km/h na voznem in 90 km/h na prehitevalnem. In ljudje so sezačeli ustavljati pod nadvozi, pa saj niti toča ni padala.
Pobrat izpite in zaplenit avtomobile!
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
joj, kam smo prišli
Da ti pojasnim napisano bolj v stilu za otroke (upam, da bo pomagalo): bedak je tisti, ki raje umre, kot da bi popravil napako ali bedarijo soudeleženca v prometu. In takih je pri nas ogromno, očitno.
Zakaj bi normalni morali delati napake, da bi nenormalni lahko preživeli?
Kot vedno pri rdeči luči. Ustavil bi in čakal.Citat:
Me prav zanima, kaj bi ti naredil, ko pripelješ do tunela, in imaš rdeč semafor, pada toča, pred sabo pa vidiš prazen tunel. A boš pred tunelom čakal, da ti toča razbije avto in še tvegal, da se ti na mokri in spolzki cesti in slabi vidljivosti nekdo zabije v rit, al boš zapeljal par m naprej pod streho? Boš dal prostor pod streho tudi tistemu za tabo? Pa ne pozabi odgovorit na tole vprašanje.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
torej v predoru načeloma ne smeš ustavljat. drugače pa, najvišja dovoljena hitrost na AC je še vedno 130 (oz. koliko je pač omejitev na tistem odseku), pod pogojem, da ne ogrožaš sebe ali ostalih udeležencev okoli sebe. to pa preprečiš tako, da prilagodiš hitrost razmeram na cesti ter lastnim sposobnostim in lastnostim vozila.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kot vedno pri rdeči luči. Ustavil bi in čakal.Citat:
Me prav zanima, kaj bi ti naredil, ko pripelješ do tunela, in imaš rdeč semafor, pada toča, pred sabo pa vidiš prazen tunel. A boš pred tunelom čakal, da ti toča razbije avto in še tvegal, da se ti na mokri in spolzki cesti in slabi vidljivosti nekdo zabije v rit, al boš zapeljal par m naprej pod streho? Boš dal prostor pod streho tudi tistemu za tabo? Pa ne pozabi odgovorit na tole vprašanje.
Predvsem pa: rdeča je bila zaradi bebcev, ki so ustavili v tunelu. In takim je treba odret kožo s hrbta.
Pa še nekaj: če se da normalo peljat po zasneženi AC, se bo dalo tudi ko pada toča. In tu na posnetkih (in v vseh drugih primerih, ko sem moral zavirat zaradi kretenov, ki so se ustavljali pod raznimi podvozi), je bilo vreme čisto OK za peljat naprej z neko normalno hitrostjo ... Pa se je folk ustavljal, ker so se pač bali,d a bo kaka vdrtina v plehu ...
Tisti, ki to počnejo so bebci. Tisti, ki jih zagovarjajo, so (posledično) tudi.