a tale vikend se vsi mislijo pobiti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
tri mesece? A ti živiš kje drugje kot jaz? (mogoče na kakem krvavcu ali Planiki)
Vsaj jaz in kolegi smo se stalno vozili (osebno tudi v službo) od marca do oktobra._mislim da je več kot tri mesce od marca do oktobra?! V ostalem času pa v primeru lepega vremena.
In tudi število prevoženih km je bilo približno enako kot v avtu!

Edina stvar je ta, da je na število reg. motorjev neprimerno več mrtvih. Ampak saj po eni strani je to logično. Če bi se lahko vozil po cesti s tankom (pa magar isti ljudje kot na motorjih) bi bilo neprimerno manj žrtev - tudi od tistih v avtih.

Na motorju si 60x bolj izpostavjen poškodbam (kot v avtu) ne glede na stil vožnje (lahko po cpp) V tanku si pa njabrž 60x manj kot avtu.(lahko kvečjemu z glavo vžgeš v kak vogal ko bi čez kak avto zapeljal )
Kot so zgoraj pisali: Pravilnik o cestah ? piše da so cestne ograje namenjene preprečevanju hujših poškodb VSEH udeležencev v prometu. Večina SLO cestnih ograj še vedno tega določila v pravilniku ne zadovoljuje, saj je je OČITNO da so stebrički ograj rezila za drsečega motorista.
Obstajajo tri reštive:
1. Narediti ograjo primerno tudi za motoriste (nekje je kolegom to že uspelo)
2. Prepovedati vožnjo motoristom kjer so neprimerne cestne ograje
3. Odstraniti cestne ograje

Pa ne mi spet "utrujat" z neprimerno hitrostjo. Se je znanec (auslender) v "peščenem" ovinku zložil pri hitrosti pod omejitvijo - (je bilo dokazano s sledovi drsenja dani bilo velike hitrosti). Ker je vedel da se SLO policaji obnašajo drugače kot AUT je vse skupaj poslikal z mobitelom za vsak primer. Čez nekaj časa dobi kazen za povzorčitev prometne nesreče z lažjimi poškodbami (pesek pod kožo v podlaktnici, ker mu je rokav od COrdure dvigilo) zaradi neprilagojene. Mu "poči" film, najame pri nas odvetnika in toži upravljalca ceste. Ne boš verjel, brez večjega pregovarjanja se je stvar obrnila v njegovo korist. Tako bi morali narediti vsi motoristi ki so zdravje oz. življenje pustili v cestni ograji pa bi hitro bile ustrezne tudi za motoriste. (pa ne rečem, predvidevam da se jih je večina znašla pod ograjami zaradi prevelike hitrosti, ampak to še ne pomeni da jih ograja ubije- ker ograje so namenjene varovanju ne pa ubijanju)

Nazadnje urejeno:

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Zdaj če se ti, pa še ene par motofilov vozite tudi pozimi, nima smisla to na vse posploševat, se ja vidi da se enkrat maja ko ščurki vsujete na sonce in potem kmalu poniknete, vsaj večina.
Tam ti manjka pa še 4. odrešilna točka, par dkg možganov več v moto betici, bi pa tudi ograje ne bile nevarne!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Statistika je za 2007, sezona se je začela že marca, snega pa praktično ni bilo lansko leto....

Od kar zavarovalnice dajo bonus na nevračanje premije.. pa so motorna kolesa registrirana celo leto... torej se vozijo v vsakem lepem vremenu.... skozi praktično vse leto...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
timecop: 4 točk ni ustrezna, ker lahko dodaš kg v glavo, pa se bodo še vedno našli primeri ki se bodo znašli pod ograjo.

Zakaj v SLO tako veselo nasipajo meter široke bankine s šudrom? Le tega potem lokalci na štirih kolesih ki se vozijo od roba do roba prej ali slej pridrajsajo na cestišče. Vsaj v avstiji so marsikje travnate bankine-pri nas jihše nisem opazil. Z motorjem pa vsujem tako na peščeni kot travnati bankini. Samo trava težje pride na asfalt kot pesek,

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Ceste so kakršne so, ali se jim z umno vožnjo prilagodite, ali pa hodite peš. Bom stardeca citiral, "A so se vsi, ki so se takrat peljali po tem nevarnem odseku pobili?".

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Vsako leto ob registraciji plačam še kar konkreten znesek denarja za uporabo cest. Iz tega razloga pričakujem, da upravljalec cest zagotovi kolikor toliko spodobno stanje javnih cest. Na našem koncu imamo peščene bankine in vsako pomlad pridejo cestarji, nasujejo pesek in samo pomedejo odvečen pesek iz asfalta. Verjetno mi ni treba podarjati, da je na ovinkih še vsaj en mesec pesek po celotnem cestišču.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Ne moreš tako!
Kaj ko bi ceste prilagodili temu da bi bile bolj varne?
Ker se s tem ne boš strinjal, predlagam da se vrnemo dve stoletji nazaj in gremo s kočijami na macadam. se boš pa še ti malo prilagodil.
Pa ne bit jezen, mene po vsej verjetnosti ne boš nikdar več videl na cesti z motorjem. Mi je avto naredil dovolj škode na moji nogi in motorju.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik reality pravi:
a ti potnikov v avtomobilih ne šteješ....
+ zbitih kolesarjev
+ zbitih motoristev (ki niso krivi)
+ zbitih pešcev....

tvoja statistika se podira.

Povedal sem da so v motorističnih nesrečah krivi 60% ostalo drugi udeleženci.... predvsem vozila na štirih kolesih.
Zanimiva statistika, glede na to, da ste samo ene tri mesece na cesti!

hehe, taka statistika utegne dokazat, da je bolj varno vozit pijan z avtom, kot z motorjem.

(manj se pijanih pobije kot z motorjem)

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Na našem koncu imamo peščene bankine in vsako pomlad pridejo cestarji,
V naših krajih so pa keramične ploščice po bankinah, pa cestarji se tudi v drugih letnih časih oglasijo...
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Verjetno mi ni treba podarjati, da je na ovinkih še vsaj en mesec pesek po celotnem cestišču.
Pri nas ga pa pozimi kar konkretno nasujejo po asfaltu, pa ga že v dobre pol ure ni več na cestišču, ker ga avti dol zmečejo, čudno da se ravno v poletnih mesecih tako trdovratno drži cestišča in preži na motoriste.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa ne bit jezen, mene po vsej verjetnosti ne boš nikdar več videl na cesti z motorjem.
Nimam kaj bit jezen, me veseli, da te je pamet srečala.
zmaga.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Tip je imel hudo prometno nesrečo...
Pričakovano je, da nekak ne bo več vozil.
In da je nekak nastrojen proti vsem.

Mene moti samo ta neumna filozofija, ki temelji na logiki, češ da so za vse "vedno krivi drugi".
In da so policaji na svetu samo zato, da "zajebavajo".
(in to v razmerah, ko ni nikjer nobenega in je človek prava ovira na cesti, ki jo je treba kar najhitreje - in najbolj na tesno - obvozit, če npr. po obvoznici Brnčičeva - Črnuče in še naprej do Domžal, vozi 80 kmh (kar je že samo po sebi nad omejitvijo)).

Potem te pa na kakšnem drugem kraju, kjer vidiš vsaj 5 policajev vsak dan (tudi če se dnevno prevoziš samo 50 km), kap zadane, ko se prepričaš, da sploh ni nujno, da se morajo motoristi voziti po zadnjem kolesu ali slalomirati.

Zanima me, zakaj motoristi ZAHTEVATE, da se naj najprej drugi pametno obnašajo (šele potem se boste vi), če vendar VESTE (tako vsaj pravite), da boste v primeru napak - ene ALI druge stani - najbolj najebali prav vi, motoristi?

Zakaj ne premorete te kmečke pameti, ki se ji reče "četudi so bolj krivi drugi, ampak ker želim živeti, bom najprej pazil sam"?
Tudi zato, ker sem boljši (pametnejši) od njih?

Ker je najbolj pomembno, da imate prav, pa četudi ste zato mrtvi?

Ker točno to je zame kronski dokaz, da vas večina preprosto ni dovolj zrela za vožnjo motorja....
(kar dokazuje tudi zgornja žalostna statistika).

Skratka - dokler se boste mimo mene vozili krepko nad omejitvijo, mi besno slalomirali za ritjo in delali cirkuške točke na zadnjem kolesu, bom enakega mnenja, kot večina ostalih (se opravičujem tistim, ki jih bo to prizadelo, ampak taka je kruta resničnost, če se tako obnašaš na cesti) - Saj mi je zelo hudo za vsakega, ki je umrl, ampak sam je kar prosil, da bi se mu kaj zgodilo in zdaj se mu je zgodilo, na srečo pa pri tem ni ubil še koga drugega!

(Disclaimer - tekst odraža filozofijo, kako je treba pristopiti k vožnji v prometu. V NIČEMER ne priznava ali prejudicira krivde ali nekrivde ene ali druge strani. Sploh zato, ker je v tej državi navada, da krivde ne more dokazati nihče, niti sodišče, saj je baje za dokazovanje nujno potrebno to, da je bilo vsaj pol države osebno priča nesreči. Kar je samo po sebi dovolj žalostno...).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Vsaj v zadnjem času nisem nikdar zagovarjal "objestne" vožnje motoristov. Vedno pravim, da vsak motorist ki za več kot 2x prekorači omejitev hitrosti(ogromno avtomobilov pelje recimo marsikje 1,5 nad omejitvijo), naj si vsak sebi pripiše vse morebitne posledice, ne glede na cestne, vremenske in ostale razmere.
Tiste ki pa se v rush urah po mestnih dvopasovnicah vozijo po zadnjem kolesu, vozijo cik cak med avtomobili s trikratno hitrostjo avtomobilov bi pa "blokirall" del srednjega (notranjega?)ušesa ki uravnava ravnotežje. Tako je uspeh preprečvanja podobnih neumnosti v prihodnosti zagotovljen. Sama "previdna" vožnja cik cak pred semaforjem me ne moti. Tudi sam bi z avtom vozil cik cak med romunskimi šleparji.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Tip je imel hudo prometno nesrečo...
Pričakovano je, da nekak ne bo več vozil.
In da je nekak nastrojen proti vsem.

Mene moti samo ta neumna filozofija, ki temelji na logiki, češ da so za vse "vedno krivi drugi".
In da so policaji na svetu samo zato, da "zajebavajo".
(in to v razmerah, ko ni nikjer nobenega in je človek prava ovira na cesti, ki jo je treba kar najhitreje - in najbolj na tesno - obvozit, če npr. po obvoznici Brnčičeva - Črnuče in še naprej do Domžal, vozi 80 kmh (kar je že samo po sebi nad omejitvijo)).

Potem te pa na kakšnem drugem kraju, kjer vidiš vsaj 5 policajev vsak dan (tudi če se dnevno prevoziš samo 50 km), kap zadane, ko se prepričaš, da sploh ni nujno, da se morajo motoristi voziti po zadnjem kolesu ali slalomirati.

Zanima me, zakaj motoristi ZAHTEVATE, da se naj najprej drugi pametno obnašajo (šele potem se boste vi), če vendar VESTE (tako vsaj pravite), da boste v primeru napak - ene ALI druge stani - najbolj najebali prav vi, motoristi?

Zakaj ne premorete te kmečke pameti, ki se ji reče "četudi so bolj krivi drugi, ampak ker želim živeti, bom najprej pazil sam"?
Tudi zato, ker sem boljši (pametnejši) od njih?

Ker točno to je zame kronski dokaz, da vas večina preprosto ni dovolj zrela za vožnjo motorja....
(kar dokazuje tudi zgornja žalostna statistika).

Skratka - dokler se boste mimo mene vozili krepko nad omejitvijo, mi besno slalomirali za ritjo in delali cirkuške točke na zadnjem kolesu, bom enakega mnenja, kot večina ostalih (se opravičujem tistim, ki jih bo to prizadelo, ampak taka je kruta resničnost, če se tako obnašaš na cesti) - Saj mi je zelo hudo za vsakega, ki je umrl, ampak sam je kar prosil, da bi se mu kaj zgodilo in zdaj se mu je zgodilo, na srečo pa pri tem ni ubil še koga drugega!

(Disclaimer - tekst odraža filozofijo, kako je treba pristopiti k vožnji v prometu. V NIČEMER ne priznava ali prejudicira krivde ali nekrivde ene ali druge strani. Sploh zato, ker je v tej državi navada, da krivde ne more dokazati nihče, niti sodišče, saj je baje za dokazovanje nujno potrebno to, da je bilo vsaj pol države osebno priča nesreči. Kar je samo po sebi dovolj žalostno...).

Bom kar citirala, da si (vsaj nekater) še enkrat preberete!
aplauz.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Kar je, mimogrede, tako ali tako značilno tudi za veliko večino voznikov avtomobilov. Prepoznati jih ni težko. To so tisti ki, ko jim nekdo prehiteva v škarje, raje "blendajo", kot bi se umaknili, ki se tudi slučajno ne bi umaknili na drug pas večpasovne ceste, pa čeprav se na "njihovem" pasu dogaja kaj nevarnega ... Skratka vsi tisti, ki po sistemu "jaz se peljem po pravilih in me drugo ne zanima" raje (formalno sicer čisto nedolžni) umrejo v nesreči, kot da bi požrli svoj ego (ali vsaj vklopili možgane) in se umaknili bolj bedastim od sebe (no ja, če se ne umaknejo, potem so vsaj enako bebasti) ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vsaj v zadnjem času nisem nikdar zagovarjal "objestne" vožnje motoristov. Vedno pravim, da vsak motorist ki za več kot 2x prekorači omejitev hitrosti(ogromno avtomobilov pelje recimo marsikje 1,5 nad omejitvijo), naj si vsak sebi pripiše vse morebitne posledice, ne glede na cestne, vremenske in ostale razmere.
Čisto mimogrede: iz sodne prakse je videti, da je pri raznih izsiljevanjih ali "izsiljevanjih" faktor prekoračitve hitrosti, nad katero izsiljevalec ni več izsiljevalec ampak žrtev šrihtrega, tam nekje do 50%, pri višjih hitrostih manj. Pri 50 na uro lahko kakih 70 še pričakuješ, pri 100 pa 150 že težje.
Meni edino logično bi bilo rečt: če nekdo hitrost prekorači za več kot 30%, se ga več ne da izsiliti, ker je potem za vse skupaj (če je seveda očitno, da bi ob vožnji pod to mejo do nesreče verjetno ne prišlo) kriv sam.
150 na omejitvi 90 (kot tam pri Litiji)? Si čisto sam kriv, če ti nekdo ven zapelje 50 metrov pred tabo. Pri 100, 110 na uro bi zlahka ustavil. Pri 150 te pač pobrišejo s ceste.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Kar je, mimogrede, tako ali tako značilno tudi za veliko večino voznikov avtomobilov. Prepoznati jih ni težko. To so tisti ki, ko jim nekdo prehiteva v škarje, raje "blendajo", kot bi se umaknili, ki se tudi slučajno ne bi umaknili na drug pas večpasovne ceste, pa čeprav se na "njihovem" pasu dogaja kaj nevarnega ... Skratka vsi tisti, ki po sistemu "jaz se peljem po pravilih in me drugo ne zanima" raje (formalno sicer čisto nedolžni) umrejo v nesreči, kot da bi požrli svoj ego (ali vsaj vklopili možgane) in se umaknili bolj bedastim od sebe (no ja, če se ne umaknejo, potem so vsaj enako bebasti) ...

Se zelo strinjam.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
ravno danes ko sem se vračal prodi LJ z dolenske bi imeli lahko še enega več v krsti, model po gasu z 200+ po prehitevalnem in ker se tistemu z avtom ni uspelo pravi čas umakniti ga je tip prehitel po levi, kjer ni mel več kot pol metra placa od roba, no na srečo mu je uspelo srečno odpeljat mimo.......tokrat

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Ali ni v predorih prepovedano ustavljanje razen v izrednih razmerah (če se ti ravno v predoru pokvari avto, ne pa če zunaj pada toča in te samo skrbi za pleh)