ksz...
Nikjer nisem zasledil, s kakšno hitrostjo sta pripeljala motorista (razen "prič", ki sta pobesnela motorista videli divjati z nadzvočno hitrostjo in forumskih "izvedencev", ki so ugotovili, da so VSI motoristi podivjani morilci). Upam, da bodo ocene in meritve objektivne, in da bodo policicti ob smrti svojega kolega nepristranski (v kar malo dvomim). Glede na poškodbe motociklov in kombija in glede na položaj teles, bi težko rekel, da sta vozila 200+. Mi je bilo zelo nenavadno, da je voznik kombija pobral oba motorista, saj če sta vozila 200 km/h in sta bila samo sekundo narazen, je to skoraj 60 metrov razlike, po poškodbah kombija pa je videti, da sta trčila skoraj na isto mesto.
Omenjeno cesto poznam, mislim tudi, da vem kje je ta odcep. Cesta Litija-Zagorje je po mojem mnenju za motoriste precej brezvezna in nevarna, ker je prehitra, ovinki pa so "preravni", tako da se nič ne dogaja, razen če voziš zares hitro. Tam je par ravnin, kjer zlahka presežeš dvakratnik omejitve, mogoče je to zanimivo za tiste manj izkušene, ker za nažiganje po ravnini ne potrebuješ veliko občutka in izkušenj. Poleg tega se po teh cestah vozijo vozniki iz Zasavja in takšni z oznako CE, kar še dodatno poudari nevarnost. Zlahka naletiš na dva vštric nasprotivozeča avtomobila, kakšen mlad dinamik rad poseka ovinek,... Pred parimi meseci smo štirje motoristi vozili po tej cesti, in brez pretiravanja lahko trdim, da mi je voznik enoprostorca vozil max 1 meter za zadnjo gumo. Naj poudarim, da smo bili vsi štirje motoristi pravljična bitja, saj smo vozili 90 km/h ali pa še manj (to lahko potrdijo Elvir, Merdzo in Rbull), saj VSI motoristi vozijo nad omejitvijo.