ksz
Sem se danes peljal proti Litiji in me je pred Dolskim (pri OMV pumpi) en pacient šel prehitevat (peljal sem kot zadnji v 'koloni' treh, brzina blizu 100). Že ko je ZAČEL prehitevat mene, sem videl, da je nasproti vozeči avto preblizu, tako da sem enostavno dal nogo z gasa (pač pacientu pripravil prostor) in se pomaknil skrajno desno. Na moje začudenje je model kljub temu, da je nasprotivozeči (Mazda 121, rdeče barve) že močno zaviral in blendal, šel prehitevat še pred menoj vozeči avto
. Sicer je model potem prehitel še prvovozečega in potem pri Dolskem 'izginil'. Hvala bogu.
Sam dejansko mi ni jasno, zakaj hudiča je treba na vsak način prehitevat, noret (tudi z glavo skozi zid, očitno), ogrožat druge.... Verjamem, da si ta mulo z Hyundai-em, podobno kot motoristi niti ne predstavlja, kaj se lahko zgodi. Že če si pazljiv, gre lahko kaj narobe, če je pa vmes še brezglavo (zaletavo) prehitevanje, bistveno prekoračena hitrost,.....
Pa še to. V primeru včerajšnjega karambola (dveh motoristov in kombija), jaz sploh nebi rekel 'prometna nesreča', pač pa 'usodno izzivanje usode'.