A je možno...?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
...da ima avto problem, če ga vžgem pri temperaturi +17 stopinj (garaža) in se odpeljem, zunaj pa je -5 stopinj?

Namreč, opazil sem, da potem ne ve točno kako bi nastavil vbrizg. Je možno da ga temperaturna razlika zmede?

Archbishop

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Evo pa si dobil, kar si iskal
grin1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Možno je, če je IAT senzor pokvarjen.

Nein nein nein nein
ne-ne-1.gif

All

Kako sem to opazil? Vam takoj povem.

Če avto prižgem v garaži in se odpeljem, ter potem na nemaforju držim zavoro, ali pa recimo prižgem še kakšno zadevo zraven, avtu padejo obrati. Ja, vem, se opazi če pri avtomobilu prižgeš gretje zadnje šipe, pa meglenke, pa brisalce...da padejo malnkostno obrati, vedar potem tako narastej in stvar deluje normalno.

V tem primeru pa ne.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.421
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Če avto prižgem v garaži in se odpeljem, ter potem na nemaforju držim zavoro, ali pa recimo prižgem še kakšno zadevo zraven, avtu padejo obrati. Ja, vem, se opazi če pri avtomobilu prižgeš gretje zadnje šipe, pa meglenke, pa brisalce...da padejo malnkostno obrati, vedar potem tako narastej in stvar deluje normalno.

To Porabnik obremeni altenator, le ta pa vpliva na porabo in delovanje mortorja.

Avto je ok.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ma jaz imam pa obraten problem: ko pade temperatura pod nulo občasno vrtljaji motorja narastejo tudi, če je motor ogret. To se najbolj sliši pred semaforjem ali ko je v leru. Motor pa je 2.0 d4d, praktično nov s 3800 km. Kaj bi ga lahko motilo, da nabija obrate?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
jest sm meu zandnjič težavo (antipollution faulty), ko sem avto iz -5 zapeljal v toplo garažo. predvidevam, da se je na nekem senzorju nabral kondenz in javil napako.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.410
2.474
113
SV SLO
Toyote imajo to rešeno zaradi dodatnega ogrevanja motorja, da se preveč ne ohladi. Nekaj v tem smislu. Pojdi in vprašaj na servisu. Z avtom ni nič narobe ....