Se strinjam, da čudežev ni (vse, kar se dogaja, je realnost), kot tudi to, da znanost doslej ni ali še ne (z)more pojasniti vsega. To sem zapisala tudi že enkrat prej nekje drugje. Vsi pojavi so naravni, tudi "čudeži" , tudi "bog", če "ga" imaš za neko gonilo narave.
Ampak daješ mi vtis, da stvari, ki še niso dokazane, zate enostavno ne obstajajo, da jih apriori zavračaš, izbrišeš, ali pa se delaš mal norca iz njih. Zato se mi zdi, da nisi dovolj odprt, da bi ti kaj od tega vzbudilo dvome in da bi dopuščal možnost, da kaj deluje, tudi če še ne znamo razložiti (pa ne mislim ravno na homeopatijo). Ampak ne da se mi več razglabljat o tem, vidim, da so tudi drugi do grla siti.
Tvoj zadnji odstavek mi daje vedeti, da intervjuja z dr. Gajski nisi gledal, nisi prebral njene knjige (tudi jaz ne) in je ne boš (ker pač nisi dovolj odprt, če se spet malo pohecam). Če bi gledal, sem prepričana, da bi se z njo popolnoma strinjal. Rekla ni namreč nič takega, kar bi demantiralo medicinska dognanja, ampak je razkrila, na kakšen način deluje farmacija. Kar je po svoje tudi logično, je pa grozljivo in to zato, ker ljudje res marsičemu vejamejo; konec koncev tudi zavedenim zdravnikom.
Ko smo že ravno pri ptičjem prepevanju; od kod, medicinsko gledano, pride umetniški navdih, posluh, naježenje kože ob kakšni veličastni glasbi, od kod zaljubljenost, ljubezen....?