A je bog na dopustu?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Tisti, ki odkupujejo baker, bi morali malo preverjati izvor, samo kaj, ko se jim sladko j....

To sem imel v mislih. Saj mora tud okvir pokazat papirje zarad dohodnine.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dohodnina je drugotna, morali bi izvor preverjati. Menda ja ne verjamejo, da so streho doma menjali, ko pripelje cel kamion bakra vsak teden.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Tisti, ki odkupujejo baker, bi morali malo preverjati izvor, samo kaj, ko se jim sladko j....

ja itak... dokler se bo državi je.alo, se bo tud njim... komu se nebi?
rolleyes-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Nekaj mi ne gre s temi tvojimi zapovedmi skupaj. 100% sem, da je spoštovanje staršev četrta, pri tebi pa je peta.
V grobem te zapovedi povedo ravno to, kar se trudimo še danes uzakoniti v pravni red. Svoboda človeka se neha, ko vpliva na svobodo drugega. Če pomislim, da so si jih izmislili pred več tisočletji in jih celo znali zapisati, se mi zdi dober in razumljiv pravniški sistem, če ne moreš ravno vlačiti 100.000 strani zakonodaje po puščavi. Ne dvomim sicer, da so te norme postopoma zgradila ljudstva na bližnjem vzhodu davno preden so jih Izraelci mogoče še malo izpilili in "položili Bogu v usta".
Glede na bakra na cerkvenih objektih pa predlagam, da nekdo naslovi vprašanje na spomeniško varstvo, če je tega na objektih zaradi pogostih kraj dovoljeno menjati z drugim materialom. Mislim, da vem kak bo odgovor.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Pa saj kraja bakra je koristna za državo. Strehe je treba nazaj pokrit, kar pomeni pritok davkoplačevalskega denarja v blagajno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.153
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:zakaj je cerkev spomenik?
Vprašaj na spomeniško varstvo.
Dobro bi bilo, če bi cerkveno premoženje izločili izpod okrilja spomeniškega varstva. Potem bi lahko to inštitucijo zaprli, ker bi ostalo < 100 stavb v Sloveniji.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Dohodnina je drugotna, morali bi izvor preverjati. Menda ja ne verjamejo, da so streho doma menjali, ko pripelje cel kamion bakra vsak teden.

Vem, ampak tako ga identificirajo, na Surovini pa bi potem lahko javli organom, da preverijo izvor.

Čeprav sem nekje zasledil, da imajo topilnico. Spomenikov že ne morejo prodajat "v originalu".

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Lej, če meni v centru mesta hišo označijo kot spomenik, je bolje, da jo prodam ali šenkam državi, ker bom moral skrbeti zanjo v skladu z normami spomeniškega varstva, enkrat mi bodo sicer fasado zrihtali, to bo pa to. Če v hodniku najdejo še fresko, sem itak bankrotiral, ker bom moral vse sam obnavljati, spomeničarji mi bodo pa za vsako kelo frajha najedali. Cerkve se v velikih primerih obnavljajo iz našega denarja. Halooooo, potem naj še mojo hišo al pa naj fari sami svoje cerkve obnavljajo.
Naj bodo taki spomeniki, kot moja hiša, na strošek lastnika, drugače bom še jaz cerkev odprl in naj jo država adaptira.