A greste kaj v dol k južnim sosedom?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.615
113
Ravno prej jedel v Velem Lošinju, Pivo 0,5 17 kun, Čevapi 40 kun, Pomfri 15 kun, Lepinja 10 kun. Nič pretiranega.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Jedu v Istri v preteklem tednu. Pizza 45 do 55 kun. Če je dostava bila +10kun na pizzo. Biftek 150kun, Dunajc 50kun, Jagnečje zarebrnice 150kun, Mešane školjke 80kun, Dagnje 50kun. Pivo in gemišt 0,5l 20kun. Pri lokalnem mesarju 40čevapov, 1,2kg perutničk, 0,5kg ramstek, 1,2kg svinjskih reber 277kun.
Sem šel pa enkrat v kamp restavracijo. Pivo 0,5l 29kun, 2xledeni čaj 30kun, sok 29kun, 2xpomfri 29kun. Skupaj 176kun. Ni zastonj vse prazno v teh lokalčkih. Pač je nanesla situacija, da se je šlo ni kej. Pač po altersko odcolaš in greš. :evil:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
To na Lefkadi, kajne?

Grčija je s svojimi cestninami obupna
Ja

Kaj je obupnega glede cestnin? Grčija, Severna Makedonija in Srbija imajo majn cestnin skupaj kot hrvati. Od srbske meje do zagreba je jebenih 19 eur. Pol pa še od zagreba do meje par eur.
Po grčiji od preveze do Soluna nevem če sem dal 10eur, vklučno s tunelnino pod morjem.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj si do Lefkade vozil po stranskih cestah?
Ok, letos sem šel preko Albanije in samo po Grčiji do Aten je bilo okoli 90 Ejev. Naprej do Soluna jih zna pa ratati ravno tako nekako, po občutku pa okoli 60 zagotovo.

Je kdo šel namesto na Solun preko Ohrida? Kako izgleda?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Oprosti, Johan, kadar me pri živem derejo, to zelo čutim. Pač nisem mrtvouden :zavijazocmi: , in to je vse.

Recimo, da sem bil njihov zelo lojalen turist nekje do leta 2000, ko mi je dokončno presedlo. Jaz ne prepričujem nikogar - jaz le poročam stanje iz terena. Tisto kar čutim na svoji koži, sem še vedno nesebično delil z okolico, to se neizpodbitno čuti skozi vse moje poste tule. Nikoli nisem zapovedal, da nikar hoditi na hrvaško. Povedal sem samo, da so postali oderuhi in da zame tam ni več mesta. Ljudje pa naj razumejo kar čjo :zavijazocmi:. Konec koncev mora vsak izživeti svojo usodo, enim je pa opozorilo tudi dobrodošlo.

Oprosti, Demz, tudi najemnine v Ljubljani so postale oderuške. V zadnjih dveh letih so šle, seveda gor, za kakih 30-50%...
Primerjava seveda ni najboljša, ampak so ljudje, ki hočejo stanovati točno v Ljubljani in to v centru. To pa naj (mastno) plačajo.
Kot naj kavo po 10€ plačajo tisti, ki jo želijo piti točno v Dubrovniku. Na Krku ali v Grčiji jim pač ni dovolj šminkersko.

Kot so ljudje, ki jim je Hrvaška blizu (2 - do max.6 ur vožnje), ki imajo 2000 - 4000 evrov družinskega dohodka in se jim ne da zahebavati po Grčiji in ne vem kje še vse.

Najbrž taki vedo, da jih Hrvati lupijo, ampak to pač sprejmejo. Tistih 2000€, kolikor dajo za dopust z "dragim pivom in dragimi kalamari", itak zaslužijo v 14-ih dneh.

Tudi Mac ni vreden 3000 evrov, če vprašaš mene. Niti GoPro 700 evrov. Pa se oboje prodaja.

Zelo narobe pa je razmišljanje: če meni Hrvaška, Mac, GoPro ne odgovarjajo in so predragi, je tako tudi pri drugih.

Ni res! Niti dva človeka ne razmišljata enako...

Grčija, 6 porcij kalamarov, 6 doma zvarjenih piv = 836,20 evra. Kdo koga jebe v glavo? Samo Hrvati Slovence?

5c800b17160fbe204e062f2848472cec.jpeg

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne razumeš ali nočeš razumeti? Za svoj denar hočem nekaj tudi dobiti, se počutiti kot gost itd. Na hrvaškem je pa nasprotno. Plačaš uslugo, ki ni bila izvršena. Če bi hrvat tja v kot kar nastavil koš in naj gostje kar prostovoljno mečemo denar vanj, bi bil morda občutek manj nevzdržen. Tako se pa počutim opeharjenega in obkradenega.

Bom še enkrat izpostavil : za avtocesto od Zg do izvoza za Trogir je bilo 40 Ejev, potem sem pripeljal v kamp na Čiovu ob 23h zvečer, prespal in zjutraj šel naprej. Niti elektrike nisem imel v tem času, ker jim čez noč agregat stoji. Za zgolj nočitev na makadamskem in visečem placu sem plačal okroglih 50 Ejev .

Veš kaj, kasneje v Ada Bojani sem s prisrčnim "dober dan" vred in vsemi mogočimi prijaznimi pogovori plačal za en dan samo 22 Ejev, v Albaniji okoli 24 Ejev, v Grčiji pa prav toliko. S prijazno besedo in strežbo spredaj in zadaj, če hočeš.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Ne razumeš ali nočeš razumeti? Za svoj denar hočem nekaj tudi dobiti, se počutiti kot gost itd. Na hrvaškem je pa nasprotno. Plačaš uslugo, ki ni bila izvršena. Če bi hrvat tja v kot kar nastavil koš in naj gostje kar prostovoljno mečemo denar vanj, bi bil morda občutek manj nevzdržen. Tako se pa počutim opeharjenega in obkradenega.

Bom še enkrat izpostavil : za avtocesto od Zg do izvoza za Trogir je bilo 40 Ejev, potem sem pripeljal v kamp na Čiovu ob 23h zvečer, prespal in zjutraj šel naprej. Niti elektrike nisem imel v tem času, ker jim čez noč agregat stoji. Za zgolj nočitev na makadamskem in visečem placu sem plačal okroglih 50 Ejev .

Veš kaj, kasneje v Ada Bojani sem s prisrčnim "dober dan" vred in vsemi mogočimi prijaznimi pogovori plačal za en dan samo 22 Ejev, v Albaniji okoli 24 Ejev, v Grčiji pa prav toliko. S prijazno besedo in strežbo spredaj in zadaj, če hočeš.
So ti zaračunali višjo ceno kot po ceniku? Niso? Tebi tudi naročniki po opravljenem dogovorjenem poslu, ko jim izdaš račun začnejo jamrat da si predrag, in ti jim potem daš recimo isto ceno kot je v Albaniji?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

ja piz.da tko kot ti noces razumet, da kljub vseemu nekaterim se vedno pase hrvaska. pa ce se ti na glavo postavis s svojo storitvijo. pac hodi tja, kjer se dobro pocutis, drugi bojo pa hodili tja kjer se oni dobro pocutijo.

zakaj morte tezit s tem prepricevanjem, ker na tem forumu se ni se nobenga spreobrnilo?!

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
Bravo Peter Klepec to je tvoj prvi pametni post!!! Cestitam in le tako naprej.

trobla

Pripravnik
28. dec 2014
206
17
18
Torej imate eni take, drugi čisto drugačne izkušnje.

Neumno je le to, da želite eni druge prepričat, da imate prav ravno vi.
Ampak to je težava (celega) slovenskga spleta. Pro et kontra.

Olimpija vs. Maribor, Jesenice vs. Olimpija, rdeči vs. črni , komunajzerji vs.belogardisti, heteroseksualci vs. homoseksualci, ženske vs. moški, mladi vs. stari.
Ter seveda 3 miljarde Afričanov in Arabcev vs. Evropejci.

1. Ni nam pomoči.
2. Tole se bo slabo končalo.

Izkušnje gor ali dol in isto kdo ima prav in kdo nima. vsak gre kamor mu paše. Živim na slo. obali in grem vsak dan drugam. Tam kjer odirajo me pač ne vidijo več. Da bi pa zaradi tega jokal pa Alterju....hvala lepa. Sicer pa ne vem v čemu je problem, Alter plače, Alter avti, Alter ne vem še kaj, tukaj pa jokajo za par kun. In ne, ne leti nate @Johaness

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.902
113
Glede članka nad mano. Piše da na vrhuncu sezone (7. Julij) imajo -20% gostov? Kaj če se nebi takih smeti linkalo, ker sem po nepotrebnem zabil 30 sekund svojega življenja.

Drugače pa se strinjam z Demzom, občutek nategnjenosti in preplačanosti se pri sosedih z letih stopnjuje. Meni je podn prebilo lani. Do lani sem jim vsako leto pustil bogato denarja, ne neke socialne varjante kot Johan, ampak res veliko. In letos je s tem konec. Kot rečeno, priglisiral sem tako naložen, da čehi izgledajo amaterji. Še 2 pakla wc papirja sem vzel zraven.
In smo šli en dan malo luksuz trajbat. 30€ beach club za 2 osebe. Lepo da znoriš, res urejeno da dol padeš. Malo pivo 5€. Zasedenost približno četrtina. In jaz čakam na kelnarja da naročim 2 pira za 10€. Ga ni. Na preostalih ležalnikih vsepovsod prazne flaše in kozarci. Po 1 uri znorim in ga grem iskat. Najdem 8 (z besedo Osem) kelnarjev za šankom, oni lepo na lagano. Pivo si moram sam odnest k ležalnikom. Po 2 urah postanem lačen. Kelnar je v 2 urah prišel 1x, tak res lepo počasi. Praznih flaš ni odnesel. Pice ne morem naročit ker ga ni. Grem spet sam v sosednjo restavracijo, da naročim pico. Gospa mi pove da se to naročuje pri kelnarjih na plaži. Ki jih ni.

Grem gledat ocene tega kluba na internetu. Ogromno ljudi piše enako. Strežno osebje ima privat party za šankom. Šefa nimajo. In to že od 2016.
Tujci so za velik denar postavili ta beach club, zaposlili pa hrvate. FAIL

In to je tak posplošena slika njihovega odnosa. Njim se ne da, prinesi samo denar in idi domov.
Na glavni ulici, kjer je ogromno turistov na eni trgovini visi napis,da je zaprto naslednja 2 tedna, ker so oni na letnem dopustu. Proti vrhuncu sezone.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
Nekaj je ocitno

Iz tebe kar bruhajo frustracije