A greste kaj v dol k južnim sosedom?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Tudi Strasko ni toliko poln kot je bil lansko leto v tem casu... rabijo trenutek streznitve skoda samo, da to se ne bo letos. Ne glede na vse pa bom se nekaj let sigurno dopustoval tocno na istem mestu.

zakaj mislis, da jih ne bo letos streznilo? sezona je v vrhuncu, vidijo kje so. mislim da bojo letos dojeli in bojo drugo leto kaj spremenili. ceprav dvomim da kaj konkretnega. kr tko ne bojo pocenil vsega... bi bilo prevec ocitno da so se "streznili"...

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
Signal da je nekaj narobe bi morali dojeti ze lansko sezono ko jim je po rekordih v maju in juniju do konca slo samo se na dol... letos bi torej clovek pricakoval spremembe, pa jih ni videti. Kar je videti so podrazitve in se vedno mnenje, da so pavsalisti odvec medtem, ko se za dnevne goste prakticno prostituirajo. Ko jim bo jasno kdo jim nosi denar, takrat pa bo mogoce kaj drugace.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
letos nisem dobil željenega apartmaja na otoku blizu zadra, ker imajo vse polno. vprašal še naokol in šele pri tretjem sem dobil apartma in to grem o šele konec avgusta. drugače majo vse zasedeno.
probal tudi mobilne hiške, pa apartmaje preko agencij pa imajo vse zasedeno.
men se ne zdi, da majo kak primankljaj.

lani je takle čas bilo zelo prazno v avgustu pa je bilo vse nafilano prava gužva, ker drugače je načeloma ni.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.902
113
Kaj jih ima za sterznit? Ravno včeraj sem poslušal da so jim prihodki glede lani zrastli za 5 posto. Kar na kratko pomeni konec socialnega turizma. In šolski primer tega so paušalisti...10 familij na eno prikolico je klasika

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ljubljana, 6. marec 2019 – Državni zbor je danes sprejel rebalans državnega proračuna za leto 2019. Prihodki so načrtovani v višini 10,35 milijarde evrov, odhodki pa v višini 10,16 milijarde evrov, kar prinaša 194 milijonov evrov presežka.
Turizem je Hrvaški v letu 2017 doprinesel okrog 11 milijard evrov.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ljubljana, 6. marec 2019 – Državni zbor je danes sprejel rebalans državnega proračuna za leto 2019. Prihodki so načrtovani v višini 10,35 milijarde evrov, odhodki pa v višini 10,16 milijarde evrov, kar prinaša 194 milijonov evrov presežka.
Turizem je Hrvaški v letu 2017 doprinesel okrog 11 milijard evrov.
Zdaj pa preštudiraj, koliko bi jim prinesel turizem, če bi imeli 40 km morja, tako kot mi? :fredi:

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Pomembno je, da imas kot diplomirani forumski serator kaj za odpisat. Pac realnost Alterja.

Napiši mi kakšen argument od yellota, pa se opravičim obema...
Ne boš, ker ga NI. Pivo, ki je ponekje po 22 kun NI argument. Sladoljed po 10 kun pravtako ne. Nezainteresiran natakar tudi ne...
Torej?

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Kaj jih ima za sterznit? Ravno včeraj sem poslušal da so jim prihodki glede lani zrastli za 5 posto. Kar na kratko pomeni konec socialnega turizma. In šolski primer tega so paušalisti...10 familij na eno prikolico je klasika

Backpackerjem bi jaz TUDI v Sloveniji prepovedal, da sploh pridejo v državo. Ker od njih ni nič. Finančno nič.

In ni nobene garancije, da bodo nekoč to ljudje z dobrimi dohodki, ki bodo na Bledu trošili izvenpenzionsko dnevno 100 evrov po osebi.

Ne, čez 10 let bodo prišli z bicikli, ali z zdrsanimi avti in imeli vse s seboj...

"Za cente gre..."

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Backpackerjem bi jaz TUDI v Sloveniji prepovedal, da sploh pridejo v državo. Ker od njih ni nič. Finančno nič.

In ni nobene garancije, da bodo nekoč to ljudje z dobrimi dohodki, ki bodo na Bledu trošili izvenpenzionsko dnevno 100 evrov po osebi.

Ne, čez 10 let bodo prišli z bicikli, ali z zdrsanimi avti in imeli vse s seboj...

"Za cente gre..."
Pravi tisti, ki plača na štacjonu 10 eur za usluge in na morju kupuje lignje v trgovini :evil:

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in erikson

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Pravi tisti, ki plača na štacjonu 10 eur za usluge in na morju kupuje lignje v trgovini :evil:

Skromnost še nikoli ni bila ocenjena kot SLABA vrlina, nevednica ena...
Eni mečejo ven z lopato, drugi s kavno žličko. Tudi tega ne veš, pa se mi ne zdiš ravno rosno mlada.

In če sem osebno skromen, na kar sem ponosen, najbrž vseeno lahko razmišljam (in tudi razmišljam), kaj bi lahko rešilo hrvaški, pa tudi slovenski turizem.

Backpackerji, ki nimajo za burek, ampak bi pa za 80 dolarjev oblezli cel svet, prav gotovo ne! Ker od takih NIMAMO NIČ!
Razen Jankovića, ki je lastnikom lokalov v centru Ljubljane dvignil najemnine, ker imamo v Ljubljani letno kao miljon in pol turistov.

Tisti gostinec v Šentvidu nima od te silne mase scalcev in sralcev nič, jaz kot meščan Ljubljan, stanujoč od rojstva v centru, pa prav tako nič.

Skratka, reveži, marš domov. In še tole, kar so upravičeno napisali meščani Barcelone: turisti - teroristi... Posebno tisti s plitvim žepom!

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Skromnost še nikoli ni bila ocenjena kot SLABA vrlina, nevednica ena...
Eni mečejo ven z lopato, drugi s kavno žličko. Tudi tega ne veš, pa se mi ne zdiš ravno rosno mlada.

In če sem osebno skromen, na kar sem ponosen, najbrž vseeno lahko razmišljam (in tudi razmišljam), kaj bi lahko rešilo hrvaški, pa tudi slovenski turizem.

Backpackerji, ki nimajo za burek, ampak bi pa za 80 dolarjev oblezli cel svet, prav gotovo ne! Ker od takih NIMAMO NIČ!
Razen Jankovića, ki je lastnikom lokalov v centru Ljubljane dvignil najemnine, ker imamo v Ljubljani letno kao miljon in pol turistov.

Tisti gostinec v Šentvidu nima od te silne mase scalcev in sralcev nič, jaz kot meščan Ljubljan, stanujoč od rojstva v centru, pa prav tako nič.

Skratka, reveži, marš domov. In še tole, kar so upravičeno napisali meščani Barcelone: turisti - teroristi... Posebno tisti s plitvim žepom!
Ti si lahko skromen, oni pa ne smejo biti?

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in Cash

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Napiši mi kakšen argument od yellota, pa se opravičim obema...
Ne boš, ker ga NI. Pivo, ki je ponekje po 22 kun NI argument. Sladoljed po 10 kun pravtako ne. Nezainteresiran natakar tudi ne...
Torej?

Ocitno si res konkretno dislekticen. Jaz o cenah konkretno nisem pisal, razen da jih dvignejo, kar je evidentno od cestnin, trajektnin, mostarin in se kaj podobnega. Locene cene za turiste in domace so na hrvaskem videne na vec mestih.

Ker pa ze dveh stavkov ne preberes natancno, dvomim da bos razumel detalje. Recimo v tej hrvaski kolumni.
http://www.forum.tm/vijesti/povrata...JCUub8f0plknQFl7hvbCngT-njuecomFzdLGOj_Ac21oA

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
silne mase scalcev in sralcev

Lepo napisano. Predvsem zato ker je na hrvaskem ekvivalent "scalca in sralca" nekdo ki nasteje drobizek gastarici u "privatnom smjestaju", dol pa (kot je steve napisal malo visje) priglisira kot ceh z polnim prtljaznikom. Na lignje pa gre 1x tedensko.

Tak da ne si prevec streljat v lastno koleno.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Vseeno hrvatje potegnejo iz turizma 10 x več denarja kot pa Slovenija.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Ti si lahko skromen, oni pa ne smejo biti?

Lahko so skromni, ampak naj bodo to doma.

In naj NE živijo nad svojimi možnostmi, ki so naslednje: popiti plastenko vode za 0.25 evra in pojesti kajzerico (seveda brez pršuta) za 0.19 evra.

In naj ne vpijejo, kot vpijejo socialci v Ljubljani, zakaj je postelja v centru Ljubljane (mesečni najem) najmanj 250 evrov na mesec, najem garsonjere 400 evrov in več, kepica sljadoljeda pa 1.70€ (slaščičarna Plato na Ajdovščini).

Za take je sadje, ki mu je potekel rok. Ter bivanje v Litiji. Ne pa Ljubljana, ali Lošinj.

Nije žvaka za seljaka, pravi "južni" pregovor. Pa še prav ima...