A greste kaj v dol k južnim sosedom?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Lepo napisano. Predvsem zato ker je na hrvaskem ekvivalent "scalca in sralca" nekdo ki nasteje drobizek gastarici u "privatnom smjestaju", dol pa (kot je steve napisal malo visje) priglisira kot ceh z polnim prtljaznikom. Na lignje pa gre 1x tedensko.

Tak da ne si prevec streljat v lastno koleno.

Glej, jaz z lahkoto priznam, da ne porabim na hrvaški obali nič več, kot v Ljubljani.

Ampak ta skromnost mi omogoča, da sem dol 3 - 4 mesece na leto. Kar je NAJBOLJŠA MOŽNA investicija v moje zdravje!

DSC03599_crop_resize.JPG

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Lahko so skromni, ampak naj bodo to doma.

In naj NE živijo nad svojimi možnostmi, ki so naslednje: popiti plastenko vode za 0.25 evra in pojesti kajzerico (seveda brez pršuta) za 0.19 evra.

In naj ne vpijejo, kot vpijejo socialci v Ljubljani, zakaj je postelja v centru Ljubljane (mesečni najem) najmanj 250 evrov na mesec, najem garsonjere 400 evrov in več, kepica sljadoljeda pa 1.70€ (slaščičarna Plato na Ajdovščini).

Za take je sadje, ki mu je potekel rok. Ter bivanje v Litiji. Ne pa Ljubljana, ali Lošinj.

Nije žvaka za seljaka, pravi "južni" pregovor. Pa še prav ima...
In koliko ti potrošiš letno za turizem?

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Sem napisal - toliko kot v Ljubljani/Sloveniji. Pa ti?

Sicer pa je tale malica na Malem Lošinju le 25 kun. Za tri evre jo pač v Ljubljani NE dobiš...
Torej glede porabe nisi ravno profil gosta, ki si ga Hrvati želijo.
Koliko pa plačaš za namestitev? Pa turistično takso redno plačuješ?

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.902
113
Glej, jaz z lahkoto priznam, da ne porabim na hrvaški obali nič več, kot v Ljubljani.

Poglej priponko 27604

Aja ti si enako skromen kot doma, backpacker pa je lahko samo doma, na dopustu pa ne sme bit?

Pa kaj ti sploh bereš za sabo kak hudo poln dreka in dvoličnosti si?? Ta backpacker na morju pusti pet krat več od tebe, ker za nočitev tudi upam stavit da se šlepaš na nekoga in ne plačaš nič

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
No let za 4i do Sardinije pride cca 1110e (v avgustu). Kar sicer niti ni tok drago. Vseeno ne pridem ceneje čez kot na Hrvaškem, tako da izgovor še vedno ni.

Termin 8.8_15.8 iz Trsta 2 odrasla in 2 otroka 440 €. Let 1.5 ure kar pomeni da v 4 urah od odhoda iz Lj že sediš na zanič italjanskem piru.

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Napiši mi kakšen argument od yellota, pa se opravičim obema...
Ne boš, ker ga NI. Pivo, ki je ponekje po 22 kun NI argument. Sladoljed po 10 kun pravtako ne. Nezainteresiran natakar tudi ne...
Torej?

Kaj bi rad? Slikovni material da je novalja res polna skozlane italjanske mularije? Pa sem še olepšano napisal. Raje povej kdaj si bil nazadnje tam.

Jaz sem bil lani in napisal da mi tam pir ne paše tudi če bi bil zastonj.

Da si ti napisano razumel kot pljunek čez celo hrvaško pa je tvoj problem, s tem jaz nimam nič. Ne, ni se mi niti slučajno treba opravičevat.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.561
1.786
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz kot avtodomar kar precej hodim okoli. Letos čez dal Italijo in ugotovil, da ga ni čez hrvaško obalo. Tako pač je. Tisto umazano morje in dolge peščene plaže, kampe najmanj 200m od morja, seveda vmes še cesta, naj si nekam vtaknejo. Vsako leto grem pred in po sezoni nekajkrat na Hrvaško, cene v kampih za dve osebi+avtodom +elektrika so 16-20€. V sezoni pa v apartma na Pag(btw., tole pišem iz Paga), prekrasne plaže, super morje, prijazni domačini. Seveda v Novalji ogromno mularije, zvečer mora biti noro, ampak paša za oči, lepih punc ne manjka....
Cene so čisto normalne, pivo tukaj je 17 kun v kafani na plaži, kalamari 70 kun, tako da ne vem, kam vi hodite. YAvtoceta do sem je 15€, sicer veliko, ampak to pač vzameš v zakup. Je pa veliko lepša in bolj kakovostna, kot pri nas.
Še bom hodil na Hrvaško, najbližje, najlepše, tudi cenovno ugodno.
Seveda pa vsako leto vsaj ena tura z avtodomom po Evropi, iskanje novih, lepih destinacij za letni dopust.
Zdaj pa me požrite!!! :p

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Ja, hodimo v bolano drage mobilne hiške, kjer te na jugu dalamcije pride 150e na dan, za prvo/drugo vrsto ob morju.
Vasiliki 2 odrasla 2 otroka hotel 50m od morja in bazen, 96€ na noč. To je blo prejšni teden. v sezoni je 125€. Apartmaje ob obali maš za 60€ na noč. Trajekt tja in nazaj s kabino 510€.
4 odrasli in dva otroka smo bli siti za 40€ brez problema na večerji.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To na Lefkadi, kajne?
Gre za odnos, oz. kaj dobiš za svoj denar. Samo za to se gre.

Grčija je s svojimi cestninami obupna, toda na splošno dobiš za svoj denar zelo lepo muziko. Na hrvaškem dobiš - zelo malo ali pa kar nič. Žal. Občutek ki je neizprosen zadnjih 20 let, iz leta v leto huje. Letos so pa uspeli nadgraditi še za 100% glede na ( par let nazaj?).

Trenutno sem pri Hellas pri Volosu, bili smo pa vmes tudi v Albaniji v Kranea kampu, nepozabno in imamo že napol dogovor za naslednje leto :D.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Torej imate eni take, drugi čisto drugačne izkušnje.

Neumno je le to, da želite eni druge prepričat, da imate prav ravno vi.
Ampak to je težava (celega) slovenskga spleta. Pro et kontra.

Olimpija vs. Maribor, Jesenice vs. Olimpija, rdeči vs. črni , komunajzerji vs.belogardisti, heteroseksualci vs. homoseksualci, ženske vs. moški, mladi vs. stari.
Ter seveda 3 miljarde Afričanov in Arabcev vs. Evropejci.

1. Ni nam pomoči.
2. Tole se bo slabo končalo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Oprosti, Johan, kadar me pri živem derejo, to zelo čutim. Pač nisem mrtvouden :zavijazocmi: , in to je vse.

Recimo, da sem bil njihov zelo lojalen turist nekje do leta 2000, ko mi je dokončno presedlo. Jaz ne prepričujem nikogar - jaz le poročam stanje iz terena. Tisto kar čutim na svoji koži, sem še vedno nesebično delil z okolico, to se neizpodbitno čuti skozi vse moje poste tule. Nikoli nisem zapovedal, da nikar hoditi na hrvaško. Povedal sem samo, da so postali oderuhi in da zame tam ni več mesta. Ljudje pa naj razumejo kar čjo :zavijazocmi:. Konec koncev mora vsak izživeti svojo usodo, enim je pa opozorilo tudi dobrodošlo.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
  • Všeč mi je
Reactions: sixpower in Cash

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Termin 8.8_15.8 iz Trsta 2 odrasla in 2 otroka 440 €. Let 1.5 ure kar pomeni da v 4 urah od odhoda iz Lj že sediš na zanič italjanskem piru.
sem dal direktno ta termin, sicer 3 potniki in pridem na 600€. razen če misliš 440€/osebo?
probal sem tudi septembra in je približno isto.