A boste šli na volitve za EU poslance?

Greste na volitve za EU poslance?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če damo glas Lukšiču in Mencingerju, se jih znebimo za majhne denarje.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Do sedaj sem šel še na vsake volitve in referendume, tudi tiste iz časov SFRJ.
Razlog:

Svojega glasu ne dam nikomur, da bi odločal namesto mene

Ker je samo moj in mi je pomemben, ne glede na končni izid volitev ali referenduma.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.122
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:Sam bom glasoval za NSi in dal preferenčni glas Novakovi.
Pod številko 4 imaš mlado deklico
smile-1.gif
. Priporočam za preferenčni glas. Starci naj gredo počasi v penzijo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Za Lukšiča se delno strinjam; Mencigarja se pa ne boš znebil - bojda se bo odpovedal poslanskemu mestu in bo namesto njega v Bruselj romala Melita Župevc; vsaj tako se govori; Mencinger bo pa še naprej nabijal v slogu:
Citat:
»Slovenija je že itak bolj razvita od tistih, od katerih je bolj razvita, in manj razvita od bolj razvitih. Najbolj je podobna tistim, s katerimi se sploh ne more primerjati. Vsi pokazatelji kažejo, da smo tam, kjer smo, in to je nesporen dokaz, da je tako najbolje,«
Sicer OT, a vredno branja: http://www.finance.si/8802928/Humpty-Dumpty-gre-v-EU

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.470
1.929
113
Malo sem prespal in bom pomoje vseeno volil za Sandokana. Ne moreš fašistov bolj razpi*dit, kot da jim en zamorec odnese sedež eu poslanca. Pa še nekaj dobrih točk je v programu..

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
enostavno ne vem za koga voliti.Ali naj jim damo nagrado zato kar so zdaj naredili???

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:
enostavno ne vem za koga voliti.Ali naj jim damo nagrado zato kar so zdaj naredili???

Grem, samo še nevem ali lukšiča da se ga rešimo ali prečrtat-neveljavna.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
najhuje je to, da me moja državljanska dolžnsot "sili" k volitvam, a vem da se kandidatom jeb*** zame, po vrhi vsega pa še lažejo kako jim je mar zame in državo...
bonk.gif

v glavnem, brezveze....
confused-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.122
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Za Lukšiča se delno strinjam; Mencigarja se pa ne boš znebil
Misliš, da se Lukšič ne bo takoj vrnil na državnozborske volitve? Tudi Pahor ni vzdržal cel mandat v Bruslju, ker je moral priti "reševat" Slovenijo. Pa tako ali tako ni hotel iti, ker je bil zadnji na listi, pa so ga s preferenčnimi glasovi vseeno izvolili.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
kakšne bonitete imajo eu poslanci poleg plače ,da se tako grebejo in kje plačijejo davke??

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.122
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:kakšne bonitete imajo eu poslanci poleg plače ,da se tako grebejo in kje plačijejo davke??
Imajo kar lepe bonitete. Najbolj lovksa boniteta je zame to: EU birokrati in verjetno tudi poslanci imajo možnost, da "dvignejo" dosedanja vplačila v naš pokojninski sistem in jih prenesejo v sistem zunaj. HALLOOO!!! Naš pokojninski sistem je medgeneracijski in moja vplačila sedaj omogočajo pokojnino nekomu sedaj. Mogoče bodo neka vplačila čez 30 let omogočala neko pokojnino meni. Mogoče. EU birokrat pa lahko "dvigne" denar pri našem ZPIZ-u za vplačila izpred 10 let, ki so se porabila za neko pokojnino in jih preseli v nek sklad zunaj.
Skregano z vsako pametjo in skregano tudi z osnovno moralo.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:kakšne bonitete imajo eu poslanci poleg plače ,da se tako grebejo in kje plačijejo davke??
Skregano z vsako pametjo in skregano tudi z osnovno moralo.

Ne poznam veliko politikov z neko moralo in zdravo pametjo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.743
6.512
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:
kakšne bonitete imajo eu poslanci poleg plače ,da se tako grebejo in kje plačijejo davke??
En mandat evroposlancu prinese luksuzno stanovanje

Zakaj poslanci dobijo letno nadomestilo za potne stroške? "Poslanci morajo med opravljanjem svojih dolžnosti pogosto potovati iz svoje domače države članice za namene, ki niso povezani z uradnimi sejami in sestanki (da se na primer udeležijo konference v drugi državi članici ali da opravijo delovni obisk v drugi državi v vlogi poročevalca)," piše na spletni strani EP.

Nadomestilo znaša največ dobrih 4.240 evrov na leto, poslanci pa morajo predložiti ustrezno dokumentacijo. Za potovanja v domači državi poslanci dobijo še povračilo stroškov za največ 24 povratnih potovanj.

A to še ni vse. Poslanci dobijo tudi dnevnice, in sicer 304 evre za pokritje stroškov namestitve in s tem povezanih izdatkov. "Nadomestilo se izplača za vsak dan, ko je poslanec prisoten na uradnih srečanjih parlamentarnih organov, pri čemer morajo poslanci svojo prisotnost dokazati z vpisom v knjigo navzočnosti." Iz koledarja EP je razvidno, da je takšnih obveznosti približno 15 dni v mesecu, torej lahko poslanci z dnevnicami dobijo 4.560 evrov na mesec.

Poslanci EP lahko izberejo osebne sodelavce, stroški zanje pa lahko znašajo največ 21.200 evrov na leto, a tega zneska EP ne izplača poslancem. Pomočniki poslancev delajo v Bruslju, Luksemburgu ali Strasbourgu in v državi članici. "Največ četrtina teh sredstev se lahko nameni storitvam ponudnikov storitev, ki jih izberejo poslanci, kot je na primer naročilo strokovne študije o določenem vprašanju." Poslanci EP med svojim osebjem ne smejo imeti več ožjih sorodnikov.

Ob koncu mandata dobijo poslanci za vsako leto mandata nadomestilo v višini ene plače. Tako bo na primer Romana Jordan za dva petletna mandata dobila deset plač (izplačujejo se mesečno). Tega nadomestila ne bi več dobivala, če bi bila izvoljena v nacionalni parlament ali če bi zasedla kakšno javno funkcijo. Nadomestilo je omejeno na največ 24 mesecev. Če so poslanci hkrati upravičeni do starostne ali invalidske pokojnine, morajo izbrati pokojnino ali pa nadomestilo.

Evropski parlament svojim poslancem omogoča tudi varno starost, saj so z dopolnjenim 63. letom starosti upravičeni do starostne pokojnine. Za vsako dopolnjeno leto mandata dobijo 3,5 odstotka poslanske plače (v enem mandatu torej 17,5 odstotka), vendar pokojnina skupaj ne sme presegati 70 odstotkov plače. En mandat torej pomeni 875 evrov pokojnine, dva pa 1.750 evrov. "Evropsko" pokojnino poslanci dobijo ne glede na to, ali hkrati prejemajo tudi pokojnino v matični državi.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Zakaj bi se sploh matrov pa ustou.....

V nedeljo je motogp, v soboto fuzbal..... Stari to je to. Jebeš volitve....