A boste šli na volitve za EU poslance?

Greste na volitve za EU poslance?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.736
6.505
113
Na današnjih volitvah slovenskih predstavnikov za Evropski parlament je do 16. ure po podatkih okrajnih volilnih komisij glasovalo 16,03 odstotka volilnih upravičencev oziroma 274.117 volivcev, vpisanih v volilni imenik, je v povedal namestnik predsednika Državne volilne komisije (DVK) Peter Golob.

Najvišja volilna udeležba je bila do 16. ure zabeležena v volilni enoti Ljubljana Center, kjer je volilo 18,95 odstotka volilnih upravičencev, najnižja pa v volilni enoti Ptuj, kjer je znašala 13,51 odstotka.

Za primerjavo, volilna udeležba je bila do 16. ure za okoli tri odstotne točke nižja kot na evropskih volitvah leta 2004 in 2009, ko je bila udeležba do te ure 19,15-odstotna oziroma 19,21-odstotna.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Na današnjih volitvah slovenskih predstavnikov za Evropski parlament je do 16. ure po podatkih okrajnih volilnih komisij glasovalo 16,03 odstotka volilnih upravičencev oziroma 274.117 volivcev, vpisanih v volilni imenik, je v povedal namestnik predsednika Državne volilne komisije (DVK) Peter Golob.

Najvišja volilna udeležba je bila do 16. ure zabeležena v volilni enoti Ljubljana Center, kjer je volilo 18,95 odstotka volilnih upravičencev, najnižja pa v volilni enoti Ptuj, kjer je znašala 13,51 odstotka.

Za primerjavo, volilna udeležba je bila do 16. ure za okoli tri odstotne točke nižja kot na evropskih volitvah leta 2004 in 2009, ko je bila udeležba do te ure 19,15-odstotna oziroma 19,21-odstotna.

To že kaže na to, da bodo volitve povsem "nelegitimne", če niti 1/3 volivcev ne pride.

Zanimivo bo, če bo udeležba pod 20%, kar je celo pod pragom za referendum
priden.gif

Sicer pa nisem imel težkega dela.

Seznam plenilcev, zagledal sem "Sanjsko službo" in seveda, kaj pa je drugega to ter obkrožil enega reveža iz tiste liste.

Čez dobro uro bo zadeva končana.

Zanimivo, če ne bo udeležba niti 20%, pa si je Irglca tako želela ta datum, ja kolko jih bo komaj prišlo na "arhive".

Ljudem se verjetno te EU volitve gabijo, ljudje so lačni, predatorji pa se grebejo za izjemno plačane stolčke in privilegije.

Prav neokusne so te volitve.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.736
6.505
113
BoezpWeIcAA0CMX.jpg

Kaj dogaja v Kamniku, najprej neomejena energija na občinski spletni strani, sedaj še neobičajni komentarji na policijskem (?) Facebooku.
sprasujem se.gif

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
ksz.
Volilne imenike scistit lenuhov, neglede na izgovore...
- enkrat ne izkoristis volilne pravice, OK.
- drugic zapored ne izkoristis pravice, ban za naslednje volitve, unban za 500 EUR v DVK.
- tretjic zapored ne izkoristis pravice, permaban, izbris iz volilnega imenika..

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Če damo glas Lukšiču in Mencingerju, se jih znebimo za majhne denarje.

Hudič je, da razmišljam enako... a hudič je, ker jim lahko zraste ego, pa bosta mislila, da jih volimo, ker jih podpiramo.

Mam še 40 minut časa. Dobro, da je volišče 3 minute daleč.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik matt pravi:
ksz.
Volilne imenike scistit lenuhov, neglede na izgovore...
- enkrat ne izkoristis volilne pravice, OK.
- drugic zapored ne izkoristis pravice, ban za naslednje volitve, unban za 500 EUR v DVK.
- tretjic zapored ne izkoristis pravice, permaban, izbris iz volilnega imenika..

Kaj pa s tistimi, ki volijo stranko, katere precednik je pravnomočno obsojen ali moralno sporen?
Zaradi takšnih se potem politična scena ne sčisti in potem je vedno več zgornjih, ki si jih navedel.

I

Izbrisan uporabnik #488

Smo se pa Peterleta in Zvera rešili.

Sicer pa me res zanima udeležba, rezultat je seveda "nelegitimen".

http://www.volitve.gov.si/ep2014/

Veseli me tudi, da je pušnila PS, še veliko so dobili.

Preseneča pa Kardeljev vnuk.

Pozabil še veselo novico, da smo Kacina sneli iz EU jasli.
priden.gif

Janševikom pa čestitam, kar 3 poslance bodo imeli, ki bodo tako zbrali dovolj denarja za ljubljenega vodjo in vse sodne postopke.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.282
113
42
Glej ovce imajo vedno čas hodit na volitve zato rezultat ni presenečenje, levica je pa itak v razsulu. Mislim da tudi SD volilci niso hotl Lukšiča pa še dejstvo je da je bila Fajonova dejansko dobra EU poslanka.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.282
113
42
Bejba se mi je zdela kr konkretna v parlamentu. Tudi veliko se je udejstvovala. Pač men je delala dobro. Bolje od marsikoga. Ene poslance pri nas nikoli ne sliši. Kaj šele une v EU...

I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.volitve.gov.si/ep2014/udel_vo.html

Sramotna volilna udeležba, celo pod ustavnim pragom za referendum, če naredim neko primerjavo.

Samo 17,26% volilna udeležba.

Sedaj bi lahko ustavno sodišče razmislilo o tem, če so volitve sploh "veljavne", saj gre najbrž za bolj pomembno zadevo kot je referendum, kjer se zahteva 20% vseh volivcev.

In kje so sedaj argumenti Irglce za arhive, da bi mela referendum na današnji dan.

Račun bi ji morali izstaviti, čez 14 dni napovedujem totaln fiasko.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Bejba se mi je zdela kr konkretna v parlamentu. Tudi veliko se je udejstvovala. Pač men je delala dobro. Bolje od marsikoga. Ene poslance pri nas nikoli ne sliši. Kaj šele une v EU...

Plenila je plačo kot vsi ostali. Ja, fajn se ji je zdelo, da malo uživa v Bruslju, ne deluje mi zgarano, familije žal nima, tako da dejansko potrebuje nek hobi, ki je fantastično plačan.

Neposrednih koristi za EU in morda nas državljane pa itak ni.

Nekje sem zasledil, da je veliko prepisala...

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
EU volitve so legitimne ne glede na udeležbo. Tako pač je.
Kar se pa referenduma o arhivih tiče, naj ga pa Irglova plača, če bi ga rada imela.

Mi mladi, ki imamo kaj v glavi bi s tem denarjem kaj koristnega naredili. Politični norci pa napenjajo mišice in merijo kdo ima daljšega. Sami naj si plačajo cirkus. No money no funny.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz mislim, da niso in tako "pravi" večina tistih, ki ni prišla
smile-1.gif

To je resno opozorilo volivcev politični mafiji, ki nam vlada preko parlamentarnih strank, celo nekih društev itd.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
SDS spet slavi na evropskih volitvah, v Bruslju bodo imeli tri poslance

Po rezultatih vzporednih volitev bodo Slovenijo v Evropskem parlamentu odslej zastopali 3 predstavniki SDS (Milan Zver, Romana Tomc in Patricija Šulin), 2 skupne liste NSi in SLS (Franc Bogovič in Lojze Peterle), ter po 1 predstavnik liste Verjamem (Igor Šoltes), DeSUS (Ivo Vajgl) ter SD (Tanja Fajon).
objavljeno ob 18:59??? kršitev
10.gif