7 mrtvih

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
bos reku da niso kazni dost visoke? da policistov ni? da ni radarjev?

ce bi zelel da bi na vsakem ovinku stal milicnik bi morali kadetnico (ok sedaj je itak ni vec) povecat za XYZ!!! pa se vedno bi se dogajale smrtne zrtve...

noben radar / milicnik /kamera ne bo ustimala to kar imas ti v glavi!!! ce ni prave vzgoje nimas sans! radar in represivna politika je se samo "usmerjevalna tabla" za primer ce se "spozabis"...

Tist, v kaj "se bom utaknu" in "kva bom reku", sem spustila, če ne zameriš.

Dokazano je, da slovenci v tujini veliko bolj spoštujemo predpise kot doma.

Če praviš, da to ni zaradi strahu pred kaznimi, potem predlagam, da na vse ceste namestimo rampe in prometne znake z napisi "carina".

Ker praksa kaže, da delujejo.

Razen, če imaš ti boljšo razlago tega fenomena - da osebek, z ISTO VZGOJNO PRETEKLOSTJO, v tujini veliko bolj spoštuje predpise kot doma.

Jaz priznam, da je nimam (edino logično si mi kategorično zavrnil.press).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
lej kozarec ti kar izpuscaj po zelji...

ampak kje imas dokaz da se z mitnco vse spremeni?!? to so spet samo ene "bajke"... isto kot da so v Avstriji kazni ogromne... pa za hitrost ti iz izkusenj povem da niso tak hude... v tunelu ljubelj omejitev 50, kolega priletel 80, kazen 35€!!! kaj poreces na to? aja zgodilo se je prejsnji teden (in zanimivo da ga mitnca ni ustavila... je se parkrat placal kazen ko je potoval v njemacko...)

daj kozarec ne kotali buc o nevemkaksnih kaznih...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
tudi jaz sem šel pred nekaj dnevi v avstrijo. omejitve so skoraj povsod 70! le v nekaterih primerih so bile 50 (prehod za šolarje, bližina šole,...) drugače pa zmeraj 60, 70! Kakšni zastoji, gužve? Ma ni pogojev! Promet izredno tekoč! kifeljcev pa sploh ne opaziš. so postavljeni na kritičnih mestih - videl 2 x radar v bližini šol in nikjer drugje. ponavadi pa eden diskretno stoji ob križišču in lepo sporoča patrulji če je kakšen norec šel čez rdečo,... Opaziš razliko, ko se jim dejansko gre za VARNOST in ne za KEŠ.
Pri nas? Pozabi! Danes spet bile hude kolone, kifeljcev od nikjer (tko kot zmeraj), potem sem jih pa videl par km naprej kako so v lokalu kavo pili. mamo jim *****....
jezen.gif

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Ja v Avstriji res niso male kazni. Brat pripeljav na avtocesti 149 km/h s toleranco, omejitev je bila 100, plačal 280 evrov kazni. To je bilo letos februarja.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
itak, ko se spomin leto dve nazaj, ko je znanec plačal 350 ojrov, ker ni mel vinjete gor

nizkekaznimyass
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
itak, ko se spomin leto dve nazaj, ko je znanec plačal 350 ojrov, ker ni mel vinjete gor

nizkekaznimyass
bonk.gif
To NIMA VEZE S CPP. In kazen je še premajhna.

Sicer pa: v Avstriji so kazni za majhne prekoračitve nizke, ko pa greš veliko čez (norec.press) pa tudi skeširaš.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Pešca na avtocesti povozil tovornjak

Maribor - V prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek malo po polnoči na štajerski avtocesti izven naselja Polskava, je umrl 45-letni državljan Romunije. Med prečkanjem avtoceste ga je povozilo tovorno vozilo, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Romun je prečkal vozišče od počivališča Polskava-vzhod proti počivališču Polskava-zahod na nasprotni strani avtoceste. Ravno v trenutko, ko je stopil na levi prometni pas smernega vozišča proti Slovenski Bistrici, je iz smeri Maribora pripeljal 24-letni voznik tovornega vozila in s prednjim levim delom vozila trčil v pešca. Ta je po padcu obležal na levem prometnem pasu ob zaščitni ograji, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
stavim da bo zdej 24 letnik kriv, ker je pripeljal z neprilagojeno hitrostjo...

minister za notranje zadeve že razmišlja če bi slučajno kazni povišal na 200%
crazy1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
skeniraj račun, ker ti ne verjamem

Tukaj >> http://www.asfinag.at/index.php?module=Pagesetter&func=viewpub&tid=298&pid=145

pise, da je kazen za osebna vozila 120€, ce nimas vinjete, ce imas ponarejeno ali manipulirano, je kazen 240€... To je v primeru, da takoj placas...

Ce ne placas takoj, pa je kazen minimalno 400€

Die Ersatzmaut (Bußgeld bei Vignettenverstoß) beträgt auch im nächsten Jahr EUR 120.- (inkl. USt.) für PKW. Wer mit einer manipulierten Vignette unterwegs ist, muss mit EUR 240.- (inkl. USt.) an Ersatzmaut rechnen. Fahrzeuglenker, die ohne oder mit einer manipulierten Vignette die Autobahnen und Schnellstraßen benutzen, dabei erwischt werden und nicht sofort die Ersatzmaut bezahlen, werden von der Bezirksverwaltungsbehörde mit einer Geldstrafe von mind. EUR 400,-- bestraft.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Ker si zadnji...
Romun, ki je povzročil nesrečo, naj bi bil sladkorni bolnik-zaradi prenizkega cukra v krvi naj bi izgubil zavest.
Jasno vir informacij ni zanesljiv(forum diabetikov)

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Tud mi smo letos spomladi plačali 100€ kazni. Tko da se mi zdi da to kr drži. Seveda smo solde odštel takoj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A sem jest edini, ki sem 120 plačal? Ali je vam 20 € nepomemben drobiž?