60 URNI DELAVNIK

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Mi npr podpišemo s 1.1. dodatek k pogodbi ,da boš delal tudi nadure in da bodo plačane .
Ker se lahko zgodi ,da z 60 urno mejo tega dodatka ne bo treba podpisovati ,pomeni ,da ti tudi ure ne plačajo kot nadure ampak kot normalne ure .To je pa lahko 30 % manj .....

ne samo to: ker delaš več ur, padeš tudi v višji razred davčne stopnje, kar pa pomeni da si še več obdavčen in da še manj dobiš kot sicer saj moraš plačati več dohodnine.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Mi npr podpišemo s 1.1. dodatek k pogodbi ,da boš delal tudi nadure in da bodo plačane .
Ker se lahko zgodi ,da z 60 urno mejo tega dodatka ne bo treba podpisovati ,pomeni ,da ti tudi ure ne plačajo kot nadure ampak kot normalne ure .To je pa lahko 30 % manj .....

ne samo to: ker delaš več ur, padeš tudi v višji razred davčne stopnje, kar pa pomeni da si še več obdavčen in da še manj dobiš kot sicer saj moraš plačati več dohodnine.

Če imaš srečo padeš še v višji razred za plačilo vrtca ipd...
10.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Če imaš srečo padeš še v višji razred za plačilo vrtca ipd...
10.gif

to itak
crazy1.gif

in ker bi te bilo manj doma bi morali tudi vrtci delat več časa - kar pomeni povečanje stroškov in tako na koncu tudi dvig zneska na položnici...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Koliko jaz to razumem je 60 ur zgornja meja, ki jo lahko članice unije po novem postavijo. Ampak npr. v Sloveniji je 48 ur, tako da ne vem zakaj je sedaj govora o revoluciji.
confused-1.gif
Za uskladitev naše zakonodaje z evropsko pa še nisi nikoli slišal?
Al pa o raznih direktivah, kako bi morali spremenit zakone?
Pa brezplačno dežurstvo na domu. Ja super za delodajalca. Ti bo odredil, da boš cel teden in še vikend dežuren (noč in dan) , kar pomeni da moraš doma čakat v pripravljenost kot gasilc, ne moreš se lotiti kakega večjega dela, nikamor it , še na obisk težko koga povabiš če ne veš al boš čez 5 min moral it...... in vse to delodajalec zahteva od tebe brezplačno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah nič se ne bojte, država ne bo nič manj dobila! Itak, da bo dobila več. Zato se jim pa gre za to!

Sam učer sm na radiu slišal, da itak ne bo to sprejetno, ker je večina proti... Tko da ne se preveč grizt!

Softi: tebe pa občudujem! tvojo ženo pa še bolj! Za en prenostnik, si se predal mučenju, pa še svojo ženo v to potegnil.
In, a se sedaj obrestuje prenosnik za 2k (sicer pa, kakšna zverina more to sploh bit?)? A je bil vreden 1 mesečnega trpljenja? Če ti ne prinese mesečno vsaj 300€... Upam no, da ga rabiš za biznis!

Nazadnje urejeno:

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Koliko jaz to razumem je 60 ur zgornja meja, ki jo lahko članice unije po novem postavijo. Ampak npr. v Sloveniji je 48 ur, tako da ne vem zakaj je sedaj govora o revoluciji.
confused-1.gif
Za uskladitev naše zakonodaje z evropsko pa še nisi nikoli slišal?
Al pa o raznih direktivah, kako bi morali spremenit zakone?
Pa brezplačno dežurstvo na domu. Ja super za delodajalca. Ti bo odredil, da boš cel teden in še vikend dežuren (noč in dan) , kar pomeni da moraš doma čakat v pripravljenost kot gasilc, ne moreš se lotiti kakega večjega dela, nikamor it , še na obisk težko koga povabiš če ne veš al boš čez 5 min moral it...... in vse to delodajalec zahteva od tebe brezplačno.

Med pripravljenostjo doma se ga za novo leto še napiti ne smeš
nahrung002.gif

Samo vodo ali pa radensko .!!
evil.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Evropski parlament je glasoval proti več kot 48-urnemu tedenskemu delavniku. Evroposlanci so se izrekli tudi proti temu, da bilo dežurstvo ločeno od delovnega časa.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
en mesec sem pa delal celo po 22ur na dan, vsak dan.

in potem si se zbudil in ugotovil da ti je nočna omarica na glavo padla...
rolleyes-1.gif

jaz ti tud lahko visim na šihtu 24 ur na dan....če spim namesto da bi DELAL...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če hočemo biti konkurečni je treba sprejeti ukrepe. in prvi ukrep je 65 urni delavnik, potem pa en evro na uro.....

če hočemo biti konkurenčni bi lahko tudi direktorji imeli kitajske plače
grims-1.gif