500 evrov za brez izpita !

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.323
300
83
39
Ljubljana
Jankoviæi so itak barabe
grin1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
je bilo javno na televiziji, da ne vračajo vsem lizinškim hišam. Zato sem napisal bojda..., ker vemo kaj so mediji.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
pojma nimam koliko bi ga vse skupaj prišlo

bi pa bilo za take tiče zelo koristno da bi bila kazen vezana na prihodek/premoženje,.. kazen te košta npr. 0,5% letnih prihodkov ali premoženja,..
jankoviču se npr. 2000€ ne bo prav poznalo,.. če bi ga pa pičili za 20.000€ bi pa verjetno razmislil kaj bo delal,..
b
20 000€ ? Haha bo po tvojem spisku prej 120 000€ (z avtom vred). In to za prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost in nikogar ne ogroža.
Jes sem zagovornik enakih kazni za enake prekrške za vse kršitelje, pa ti želim da tudi tebi država nabije takšno kazen, (120 000€) ko boš po 10-tih letih pozabil podaljšat izpit in te dobijo kot so pred leti kolega (90000sit), pa če nosiš očala ali pa ne. Pač vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Al pa te 4x dobiljo ko pelješ 41 v coni 30,(kazen dobiš po enem letu domov) pa se boš petič že brez izpita peljal v službo lepo po omejitvah, (samo brez knjižice v predalu)

Če pa bi obveljal tvoj predlog kaznovanja glede na prihodke in premoženje, bi pa danes Jankoviču država najbrž še nekaj plačala, saj si bi najbrž izplačeval minimalca, (po potrebi bi lahko bil tud nezaposlen) podjetje je pa itak globoko v minusu. Saj si tako mislil ane?
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
je bilo javno na televiziji, da ne vračajo vsem lizinškim hišam. Zato sem napisal bojda..., ker vemo kaj so mediji.
Pameten Jankovič, ko je ostal brez izpita je vedel, da avta leasinškim hišam ne vzamejo, pa se je poslužil te možnosti prevoza brez knjižice v predalu. :)
Ko bodo meni izpit vzeli bom isto naredil.
Kaj pa če mož vozi ženin avto, žena pa možovega, a potem tud vzamejo avto ali ne, saj lastnik ni naredil prekrška?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa saj je jasno. zakaj Jankoviču niso vzeli avta.
Ker so take zaplembe protiustavne, in za ta denar bi Jankovič šel s pritožbami do višjega sodišča, in na koncu zmagal (z vezami ali brez), pa bi državi lepo pokvaril nadaljni biznis plenjenja avtomobilov.
Tako da je za lopovsko državo bolje, da so Jankoviča spustili samo s 500€, pa nemoteno nadaljujejo z plenjenjem množice cenejših avtomobilov, bodo več pokasirali. Raja bo pa že preživela z ugotovitvijo, da zakoni niso enaki za vse, saj nebi bilo prvič.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Citat:
Avto so mu vzeli in vrnili lastniku (lizing hiši). Po mojem povsem ok.

Vse bi bilo ok, če bi ravnali za vse enako, bojda ni tako, vseh avtomobilov ne vrnejo tudi lizing hišam.
Zgleda, da se morš prav pisat.
Pa piše v kakšnem zakonu, da leasinškim hišam (in drugim izjemam) vračajo, ostalim pa ne, ali je to zgolj na lepe oči, veze in poznanstva??? A je pomembno kako se pišeš?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
No da ne bomo kar nekja na pamet:
http://www.pravninasvet.com/aktualno/zaseg-motornega-vozila/

Zaseg motornega vozila bo torej možen v naslednjih primerih:
- vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozi

Ukrep zasega vozila se nanaša na voznika in ga policist izvede ne glede na lastništvo vozila.

Zaseženo vozilo policisti predajo pristojnemu sodišču, kamor zoper kršitelja podajo še obdolžilni predlog. Sodišče nato odloči o sankcijah in določi, ali se vozilo uniči, predela, v nekaterih primerih celo proda, lahko pa ga vrne vozniku.

Vsi stroški, ki nastanejo, se štejejo v stroške postopka, ki jih navadno plača kršitelj. V nekaterih primerih pa se lahko krijejo iz proračuna.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
......Sodišče nato odloči o sankcijah in določi, ali se vozilo uniči, predela, v nekaterih primerih celo proda, lahko pa ga vrne vozniku.
Po kakšnih zakonsko določenih kriterijih? na lepe oči?, po priimku?, po lizingu? po sorodstvenih vezah?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
torej lahko s pomočjo vez še vedno zmagaš na celi črti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
brez izpita kot da ga slučajno nima pri sebi ali na splošno brez izpita za B kategorijo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
brez izpita kot da ga slučajno nima pri sebi ali na splošno brez izpita za B kategorijo?
če nima veljavnega vozniškega dovoljenja na splošno. (če mu je odvzeto, če še ga ni naredil, če mu je preteklo pa je pogoj za podaljšanje zdravniško spričevalo).

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Si pomislil na to da si izplacuje minimalca, firma pa je zapufana do amena?

kako je potem vzel tak avto na lizing?,.. očitno spet goljufija v igri,..
zaradi mene lahko razglasi osebni stečaj,.. in zadevo odplača z javnimi deli, gre v zapor,..naj si svoje napake zapomni do konca življenja,.. ni ne prva ne zadnja,..

b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
pojma nimam koliko bi ga vse skupaj prišlo

bi pa bilo za take tiče zelo koristno da bi bila kazen vezana na prihodek/premoženje,.. kazen te košta npr. 0,5% letnih prihodkov ali premoženja,..
jankoviču se npr. 2000€ ne bo prav poznalo,.. če bi ga pa pičili za 20.000€ bi pa verjetno razmislil kaj bo delal,..
b
20 000€ ? Haha bo po tvojem spisku prej 120 000€ (z avtom vred). In to za prekršek, ki ne vpliva na prometno varnost in nikogar ne ogroža.
Jes sem zagovornik enakih kazni za enake prekrške za vse kršitelje, pa ti želim da tudi tebi država nabije takšno kazen, (120 000€) ko boš po 10-tih letih pozabil podaljšat izpit in te dobijo kot so pred leti kolega (90000sit), pa če nosiš očala ali pa ne. Pač vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Al pa te 4x dobiljo ko pelješ 41 v coni 30,(kazen dobiš po enem letu domov) pa se boš petič že brez izpita peljal v službo lepo po omejitvah, (samo brez knjižice v predalu)

Če pa bi obveljal tvoj predlog kaznovanja glede na prihodke in premoženje, bi pa danes Jankoviču država najbrž še nekaj plačala, saj si bi najbrž izplačeval minimalca, (po potrebi bi lahko bil tud nezaposlen) podjetje je pa itak globoko v minusu. Saj si tako mislil ane?
bonk.gif

imam izpit cca 20 let, dnevno naredim 70 km,.. v tem času sem 3x padel na radar enkrat na obvoznici na Reki ob enih ponoči in drugič na stari cesti Vrhnika - Ljubljana in tretjič na Črni vasi,.. zadnjič sem prekršek plačal leta 2002,.. zakaj se nekaterim težave dogajajo vedno, drugim pa praktično nikoli?
b