500 evrov za brez izpita !

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Fer bi bilo da bi mu ga vzeli inprodali na dražbi. Velikim se je to tudi zgodilo, njemu se pač ni, ker je sin Zorana Jankoviæa.

Avto so mu vzeli in vrnili lastniku (lizing hiši). Po mojem povsem ok.

On si ga bo pa preko firme vzel nazaj, oni ga bodo pa z veseljem dali, ker to čudo prodat je mala diploma.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Fer bi bilo da bi mu ga vzeli inprodali na dražbi. Velikim se je to tudi zgodilo, njemu se pač ni, ker je sin Zorana Jankoviæa.

On si ga bo pa preko firme vzel nazaj, oni ga bodo pa z veseljem dali, ker to čudo prodat je mala diploma.

točno to sem rekel že par postov nazaj
evil.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja... tak je bil zakon, ne vem, kaj se bunite?!

500€ ker nima izpita
+ ležarnina
+ odvoz
+ stroške sodišča

Pač novinarji napišejo članek, tko da je raji zanimiv, in da delajo prepir v javnostni.

Po novem zakonu je pa baje možno, da se avto odvzame, in ni važno kdo je lastnik. Vendar janko je bil ustavljen še po starem zakonu... v katerem je veljalo, da avta ne vzamejo, če je napisan na drugega lastnika.

ne glede na vse bi mu jaz prisodil:
- kazen za vožnjo brez izpita,
- ležarino
- odvoz
- max stroške sodišča
- odvzem vozila in njegova prodaja
- plačilo vozila lizingodajalcu dokler ga ne izplača,..

to bi bila kazen ne pa 500€,..

b

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

500€ ker nima izpita
+ ležarnina
+ odvoz
+ stroške sodišča

Pač novinarji napišejo članek, tko da je raji zanimiv, in da delajo prepir v javnostni.

Po novem zakonu je pa baje možno, da se avto odvzame, in ni važno kdo je lastnik. Vendar janko je bil ustavljen še po starem zakonu... v katerem je veljalo, da avta ne vzamejo, če je napisan na drugega lastnika.

- ležarino
- odvoz
- max stroške sodišča

b

haha... kok ste eni obremenjeni z imenom. Najboljš, da se ga da kar iz kože. Sodnik je šel po črki zakona, in to je bilo to.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

500€ ker nima izpita
+ ležarnina
+ odvoz
+ stroške sodišča

- ležarino
- odvoz
- max stroške sodišča

b
A lahko še skup izračunaš, koliko eurov bi torej skupaj moral plačat (oz. bi država dobila)
1) Jankovič, ki je naredil prekršek
2) Elekta, ki ima avto na Lizing?
3) Lizing hiša, (lastnik avta) kateri bi ti zaplenil avto. ????

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.177
1.188
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:

Aha, torej če jaz vzamem očetov avto in se grem nadelan vozit okoli, me ustavijo, vzamejo avto in ga vrnejo očetu? Kje je potem kakršen koli učinek te kazni?

Sicer pa avto je bil njegov prej in potem uradno od lizing hiše, realno pa njegov. Tako delajo vsi lizingi in v bistvu je isto kot če bi ga vrnili njemu. Zaradi boljšega vtisa bodo zdaj verjetno prekinili pogodbo in sklenili drugo (za drug avto). Kakršnegakoli vzgojnega učinka pa ne bo.

Če bi se delalo tako kot je bil zakon mišljen in predstavljen javnosti bi mu morali avto vzeti in prodati, potem pa naj on rešuje z lizing hišo kje je avto in kako bo z odplačilom. Če ne bodo delali tako bo folk pač začel množično jemati lizinge in ne bodo mogli nikomur nič.

Zadj mu lizing hiša (ki zaradi vsega pompa v medijih pač ve, da je človek brez izpita) pač ne bo več dala avta - če mu ga bo pa dala, pa ga ob naslednjem odvzemu ne bo dobila nazaj, saj se zdaj pač ne morejo zagovarjat, da niso vedeli, da je brez izpita.
Sicer pa zdaj že prihajajo nove poogdbe pri najemih, lizingih, testnih ipd, v katerem se najemujemalec zaveže, da bo kril vse stroške, povezane z odvzemom vozila v takih primerih (torej kot ti vzamejo zaradi prometnih prekrškov).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ravno danes sem enega takega videl na Autocommerce-u (bel CL63 AMG). Priprava za prodajo?

Čakal je pa že en bel CLS AMG.
aplauz.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zadj mu lizing hiša (ki zaradi vsega pompa v medijih pač ve, da je človek brez izpita) pač ne bo več dala avta - če mu ga bo pa dala, pa ga ob naslednjem odvzemu ne bo dobila nazaj, saj se zdaj pač ne morejo zagovarjat, da niso vedeli, da je brez izpita.
Lizing hiša Jankoviču ni nikoli dala tega avta na lizing, avto je na lizing vzelo podjetje, Tako da info o Jankovičevem izpitu nima tu prav nobene veze,
avto lahko vozi vsak iz podjetja če ima izpit in potni nalog.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lizing hiša Jankoviču ni nikoli dala tega avta na lizing, avto je na lizing vzelo podjetje, Tako da info o Jankovičevem izpitu nima tu prav nobene veze,
avto lahko vozi vsak iz podjetja če ima izpit in potni nalog.

Me prav zanima ,če je plačeval boniteto za uporabo službenega vozila davkariji,predpostavljam da ga je uporabljal tudi v privat namene.
evil.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pojma nimam koliko bi ga vse skupaj prišlo

bi pa bilo za take tiče zelo koristno da bi bila kazen vezana na prihodek/premoženje,.. kazen te košta npr. 0,5% letnih prihodkov ali premoženja,..
jankoviču se npr. 2000€ ne bo prav poznalo,.. če bi ga pa pičili za 20.000€ bi pa verjetno razmislil kaj bo delal,..
b

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.996
1.439
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Si pomislil na to da si izplacuje minimalca, firma pa je zapufana do amena?

Ne, tako daleč nekateri še niso prišli
smile-1.gif

Pomembno je, da se ga kaznuje, da gre na kolena in da celotno Slovenijo, še posebej pa suzico prosi za milost ter da mu oprostijo. Da sem jaz na njegovem mestu..... hahahahha, smejem se vam v obraz pa še ....... mi ga lahko.
cheer.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

Vse bi bilo ok, če bi ravnali za vse enako, bojda ni tako, vseh avtomobilov ne vrnejo tudi lizing hišam.
Zgleda, da se morš prav pisat.