5 sedežni avto

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
V službo je v eno smer 17 km, enkrat na teden k taščici (30 km v eno smer), dvakrat na leto daljša tura (dopust v Dalmacijo ali na otoke v HR), enodnevni izleti.
Tako da ne vem, če se mi izplača dizel.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Sam delam okrog 2k km na mesec (raje več kot manj) vendar močno dvomim, da bom po drugem dizlu tudi ostal na dizlih, tudi če je bencin dražji in poraba večja.
Pri 2.4 jtd-ju sem imel težave s pregrevanjem (verjetno je bil kriv hladilnik), proti koncu - tudi razlog za prodajo - ga je sral en injektor.
Pri 2.0 dti-ju je točno po enem mesecu od nakupa crknila bosch pumpa - k sreči je prodajalec dal garancijo in kril strošek pumpe, jaz pa sem plačal delo, sicer bi bil ob slaba 2,5 k€. Nekaj tednov nazaj sem menjal še egr ventil (na uradnem servisu bi me oskubili 700 € + delo, dobil sem ga iz anglije za 270 € s poštnino, nekaj drobiža sem dal še za delo). Aja, pozimi je bila menjana baterija, noter je bila še originalna (avto je letnik 2003).

Vse kaže, da bo naslednji nakup bencinski suv, glede na to da zima v naših krajih zadnja leta spet kaže zobe.

Zaradi tedenskega obiska tašče in dveh dopustov letno se ti po moje ne splača dizla vzet.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:

Zadnja dilema: bencin ali dizel? Na leto narediva okoli 18.000 km tako, da se nagibava k bencinarju.

18T je glih tm-tm na meji
smirk-1.gif

LP;M

Vsak, ki se malo vozi nardi hitro 15k km na leto, 18k ni meja, prava odločitev bo BENCINAR.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Hvala vsem.
Trenutno imam dva otroka (8 in 6 let), tretji je na poti. Imam tudi Peugeot 307 1.6 XT, ki ga je potrebno zamenjat. Mlajša hčerka uporablja še otroški sedež medtem ko je fant že na "jahaču".
Ženi je všeč Scenic meni pa C4 Picaso. Avto bo za naslednjih 5-8 let, kot sedanji 307 tako, da moram mislit naprej.
Kaj pravite na novi Peugeot 5008?

Jaz vozim P5008. Avto je super tako v vožnji kot tudi v samo prostornosti.
Če ta zanima kaj iz prve roke pa kar vprašaj
grin1.gif

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
Itak, da bo vprašanje:
1. Bencinar? Poraba?
2.Zadnji sedeži so trije enaki?
3.Oprema?

tolk za enkrat. thx

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nekaj mi ni jasno, kako se odličite za nakup 3 leta starega vozila z 140.000 km in več, saj se lahko pričakuje več servisov in okvar. Tako kilometrino lahko naredi trgovski potnik ali kaj podobnega. Potem pa jamBranje, kako je neka znamka zanič. Ne vem no, saj vem da je nakup novega vozila najslabša investicija, ker tako hitro izgublja na vrednosti, vendar jaz od avta pričakujem zanesljivost, da me zanesljivo pripelje od točke A do točke B in samo redne servise.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ma sm mislu bolj kombinacija Bencin-Plin pa še prostorsko je cool...

Km in podobno nism niti gledu
wink-1.gif

LP

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Najosnovnejši model 5008 (confort pack) je na avto.net od 17.300 eur naprej. Sedeže ma v drugi vrsti 3 posamične, poraba je pa pomoje tm okol 7,5 - 8 l/100 km. nikjer nisem opazil kakšna je omejitev pri denarju, ker drugače je 1.6 THP (156 km) super zadeva za tak avto, pa se poraba je kaksen deci manjša.
zmaga.gif

Peugeot 5008

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Itak, da bo vprašanje:
1. Bencinar? Poraba?
2.Zadnji sedeži so trije enaki?
3.Oprema?

tolk za enkrat. thx

Jaz imam 1.6 HDI 110KM in je poraba pri normalni vožnji 6.2 L s tem, da se večinoma vozim po avtocesti. V kolikor želiš bencinca, potem absolutno vzemi 1.6 THP motor. Poraba bo tukaj nekje okoli 8L. Vedi pa, da je razlika med 1.6 THP in 1.6 HDI nekje 50€, tako da dobro premisli kaj želiš.
Sedeži v drugi vrsti so vsi popolnoma enaki in vsak se tudi posamično podira na res enostaven način. Z enim potegom ročke se zloži v dno in nastane popolnoma ravno dno v prtljažniku.
Jaz imam opremo PREMIUM + še nekaj dodatkov. Zaenkrat je to več kot dovolj, nažalost se na začetku ni dalo naročati ksenona, sedaj pa se je tudi to že uredilo. Vsekakor ti svetujem Premium opremo, ker boš imel več:
- avtomatsko dvopodročno klimo
- tempomat
- senzor za dež
- sprednje meglenke
- 16" lita platišča
- temna stekla zadaj
- kromirane obrobe
- barva ogledala
- električna stekla zadaj
- USB vtičnica

Te zanima še kaj
grin1.gif

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
Super. Hvala ti za odgovor. Sedaj bom drago, tako čisto mimogrede, popeljal mimo Peugeot centra na oglede.
Padajo zvezdice.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik asko pravi:Nekaj mi ni jasno, kako se odličite za nakup 3 leta starega vozila z 140.000 km in več, saj se lahko pričakuje več servisov in okvar.
OFF: Potem pa prodajalcu naroči koliko km želiš, da ima avto, pa ti bo to uredil (zavrtel števec) in ga boš vesel kupil
grims-1.gif

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
Evo odločitev je padla: Toyota Verso 2.0 dizel in Style+ oprema. Žal se moja vuvuzela ni hotela niti meniti za Peugeot.
frown-1.gif

Sedaj imam pa dilemo: prodajalec mi pravi, da naj vzamem avto takoj, ker "paste and copy from email":

Pošiljamo Vam vrednost davka DMV za vozilo Verso 2.0 D-4D 5 sedežev v kovinski barvi.
- Vrednost davka znaša 1.089,00 EUR.
- Vrednost davka za vozila s filtrom DPF (filter trdih delcev) znaša 397,00 EUR.

Predviden prihod vozil s filtrom DPF na skladišče Koper je Avgust 2010.

Kaj pravite na to? Avto sem itak mislil nabaviti enkrat sredi novembra. Sedaj bi moral vzeti kredit. Opcija je, da vplačam 1000 eur akontacije in me čaka sedanji avto do sredi novembra.
Vzeti sedaj ali čakati do novembra to je sedaj vprašanje?

Nazadnje urejeno:

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.390
251
83
Sicer je off topic a vendarle me matra firbc, koliko porabi Toyota Corolla Verso 1.8 VVT-i (bencinar) v real lifu?