5 odstotna produktivnost nekaterih CSD

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
wtf??? V Pesnici 1200 odločb več na uslužbenca kot v Metliki in 3 nadure manj.

Če so te številke pravilne, potem mora en konkretno ukrepat.

Edino kar me čudi je to, da ima pesnica dobrih 7k prebivalcev, izdali so pa 1256 odločb na uslužbenca v prvih treh mesecih. Metlika ima pa dobre 3k prebivalcev pa vemo, da tudi tam gospodarstvo ni ravno v razcvetu. To mi ne gre skupaj.

Občina Pesnica ni enako UE Pesnica - slednja pokriva tri občine in skoraj 20.000 prebivalcev:

O UPRAVNI ENOTI
Teritorij: 171 km2
Število prebivalcev: 19.855
Število občin: 3
Število krajevnih uradov: 1
Število naselij: 66

Ok to je res.

Ampak razmerje je vseeno podobno kot pri občinah.

O UPRAVNI ENOTI (METLIKA)

Teritorij: 109 km2
Število prebivalcev: 8.352
Število občin: 1
Število naselij: 59

Vseeno je razlika nenormalna. Takšne razlike v blaginji med Pesnico in Metliko pa vsekakor ni.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Tisti ki jih je naredil 20 je novinec

Pomoje je ravno novinec naredil preveč, ker ni vedel kolk je treba.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Mislim, da to ne počne nihče... Pokažejo pa se neki čudni vzorci, ki se jih splača preveriti kaj zavraga se dogaja, da prihaja do takšnih drastičnih razlik, a ne?

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
še moja izkušnja s CSD Moste-Polje v LJ. lani sem šel tja urejati neke zadeve. najprej grem na oddelek za starševske pravice, tam so bile tri pisarne. v vseh treh so bila odprta vrata in v prvi so čvekale tri ženske. stopim tja in vprašam, če kaj motim. prva ženska mi pravi, da naj kar stopim naprej, preostali pa gresta v sosednjo pisarno naprej čvekat. jaz oddam vse papirje in grem še na oddelek za socialne prejemke. tam je bilo vse polno ljudi, ki so čakali, zato sem obrazec za otroški dodatek dal kar v sprejemno pisarno.
čez nekaj dni že dobim odločbo za očetovski dopust, no odločbe za otroški dodatek pa ni bilo. ko sem imel čez 5 mesecev neke opravke v bližini CSD, sem skočil tja vprašat, kaj je z mojo prošnjo za otroški dodatek. referent poišče mojo vlogo ter odgovori, da so do takrat komaj uspeli obdelati vse vloge, oddane v decembru. ker sem jaz mojo oddal šele marca, zna trajati vsaj še kak mesec. no, očitno se je moja vloga "pospešila", saj sem še isti teden dobil odločbo. zato sem za letošnje leto vlogo oddal že v začetku decembra. seveda nisem bil edini, spet je bilo tam vse polno ljudi. odgovora še do danes nisem prejel, očitno bo spet treba malo pobarati na CSD.
izgleda je problem organizacija dela (oddelkov) na CSD. medtem ko se tisti na oddelku socialnih prejemkov utapljajo v delu, se tisti na starševskih pravicah ne pretegnejo ravno.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Mislim, da to ne počne nihče... Pokažejo pa se neki čudni vzorci, ki se jih splača preveriti kaj zavraga se dogaja, da prihaja do takšnih drastičnih razlik, a ne?

Ni bilo vzorcev ali pogljobljenih analiz in vprasanju zakaj ima Spodnja Kungota manj ali vec cesarkoli od LJ in obratno... V takih CSD je stancanje idealen recept za katastrofo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
iz tvojega članka:
Citat:
CSD Rebčeve ne bo tožil
Zaradi nepodpisa aneksa CSD ne bo vložil tožbenega zahtevka, saj za to nima denarja, je razkrila direktorica zavoda. Zavod za sodne stroške namreč nima zagotovljenih sredstev.
a nimamo državno pravobraniltvo za take zadeve?
"Državno pravobranilstvo RS je pravosodni organ, ki zastopa Republiko Slovenijo in druge subjekte (torej državo, njene organe in upravne organizacije v sestavi, ki so pravne osebe) pred sodišči in upravnimi organi."