Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Za 5k letno kliči taxi bo ceneje
Tole stran se spomnim, da sem že obiskal, ker nisi prvi s tako trditvijo.
http://www.taxi-laguna.com/cenik
Tudi sam res nujno rabim avto za samo 5k km, naredim jih pa tam do 7k.
In po tem ceniku pride:
štartnina: 0,93€ x 22 dni na mesec x 11 mesecev (1 mesec imam dopusta) = 225€
kilometri: 0,89€ x 22 km na dan x 22 dni na mesec x 11 mesecev = 4.738€
Skupaj torej okoli 5.000€. S tem da nisem upošteval, da je ta taxi v LJ, v mojem kraju ne verjamem da je kateri, je pa 48km in 46€ da pride sploh do mojega doma. Pa še čakalnih ur bi se tudi nabralo, ker nimam ravno fiksnega delovnika.
Avtobus je pa 2x 2,3€ na dan x 22 dni na mesec x 11 mesecev = 1.100€
Minusi:
1. Zjutraj je praktično samo eden, ob 6:00, če ga zamudiš, si najebal; sploh sam sem vse prej kot točen človek, tako da bi moral budilko nastavit tako, da bi lahko šel proti postaji že ob 5:30.
2. Popoldne bi bilo tudi smotano ga čakat vsak dan, je pa tudi ob 15:00, na katerega bi sam hodil, zadnji v dnevu, tako da spet raje it ven ob 14:40 kot 14:50.
3. Sedežev ima 50, gor največ 2 potnika, prostora za noge pa še za 5-letnega otroka komaj, v kontra smer je bolj udoben, v smer šihta so pa že 10 let majhni busi.
4. Večina avtobusev pri nas je dotrajanih, vzmetenje povsem zanič, tako da je vožnja LJ-Kranj in za Naklem zelo utrujajoča, tako da če že kdaj res moram z javnim prevozom, npr. v LJ, je moja prva izbira vlak.
5. V celi firmi od 400 ljudi imajo vsi avto, niti enega ni ob 14:00 na avtobusni, tudi tisti, ki imajo samo 500€ plače, se pravi pol manj kot sam. Edino vmesno obdobje z avtobusnimi kartami smo imeli (mišljeno tako, da nimaš druge izbire), ampak so potem ukinili, ker so se preveč pritoževali.
Dobro, da sem sam bolj fine sorte, zastopim, ampak da je ljudem z minimalno plačo pod častjo hodit na bus, pa ne zastopim.
Bi pa, če bi znal potrpet 8 let, zdaj imel na TRR 25k€. Sem pa sedaj povsem na nuli, zadnje dni sem zmetal preostali denar za servise na avtu.
Tudi če bi to vedel 8 let nazaj, verjetno ne bi hodil na bus, ampak bi si raje kupoval bolj socialne avte.
Najcenejši avto me je pa prišel 250€ na mesec oz. 3.000€ na leto, v to je všteto vse, tudi bencin.
Drugače če hočeš najceneje prit skozi na kratke razdalje, mislim da ne moreš falit z atmosferskim bencinarjem s čim manjšo prostornino s čim manjšo dimenzijo platišč, za 1.000-5.000€. Mogoče tudi nov avto za 10k€, pa da ga res iztrošiš do konca. Vsekakor je pa največji riziko 5-8 let star avto za 8-10k€.